Jeg har ventet på deg

roman

av (forfatter).

Oktober 2014 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.11 (79 terningkast.)

163 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Det er 1942. Søstrene Paula, Matilde, Edit og Milly Olsen vokser opp på en liten øy ved sørlandskysten. I nabohuset deres driver familien Didrikson sommerpensjonat, og en dag ankommer et ektepar med fostersønnen David. Han er jødisk flyktning.

En sommernatt møtes David og Paula. Siden møtes de hver natt i den gamle, engelske hagen på øya. Helt til den dagen lille Milly drukner på den årlige sommerutflukten. Kort tid etter starter forfølgelsen av de norske jødene, og David forsvinner ut av Paulas liv.

Mange år senere blir Anna Vårø arvingen etter grandtante Paula Therese Olsen. Anna begynner å lese Paulas gamle dagbøker og snakke med de som levde den gangen. Hva var det som gjorde at tante Paulas liv ble det som det ble?

I sin femte roman viser Mirjam Kristensen seg som en utsøkt prosaist og en lysende klar historieforteller.

NOMINERT TIL SØRLANDETS LITTERATURPRIS 2015

Bokdetaljer

Forlag Oktober

Utgivelsesår 2014

Format Innbundet

ISBN13 9788249514168

EAN 9788249514168

Omtalt tid 1939-1945 2000-tallet

Omtalt sted Oslo Sørlandet

Språk Bokmål

Sider 254

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

24 43 10 1 1 0

Bokomtaler

Historien om Paula og hvorfor hennes liv ble uten hennes ungdomsforelskelse. Andre verdenskrig i Norge er bakteppe. Det svakeste ved romanen synes jeg er at andre verdenskrig blir for oppskriftsmessig beskrevet. Kristensen er så god ellers på menneskelige følelser. Her synes jeg krigserfaringene, sitte isolert på loft, være i leir, være skadet for livet blir så likt alt annet jeg har lest. Kristensen kunne gitt disse erfaringene en unik ny nerve, fordi hun er en svært god forfatter.

Anne Merethe K.Prinos skrev i Dagbladet:

"Jeg har ventet på deg er ingen støyende bok, det ville da også vært direkte overraskende, de foregående romanene tatt i betraktning. Men jeg tror det er riktig å si at Kristensen tillater seg å spille litt mer på ytre dramatikk og spenningsskapende utsettelser enn det hun har gjort tidligere. Jeg vet ikke om hun egentlig trenger det, men muligens vil slike grep gjøre at flere lesere får øynene opp for et kresent forfatterskap."

Jeg synes det er en veldig god oppsumering. Tror jeg har lest alt av denne forfatteren. Liker det hun skriver veldig godt. I de tidligere romanene har det vært mer mellom linjene, flere antydninger og dermed mer opp til leseren.

Mens de andre romanene har en helt egen stemning hvor smerte over tap, ensomhet og adskillelse dirrer stille, er de samme temaene skrevet ut i denne i en ordrik historie som underholder uten å stille store krav til leseren. Hadde forlaget laget illustrasjon med den druknedes rygg med langt hår i forgrunnen og det kjærlighetsfylte paret på benken i den engelske hagen i det fjerne hadde denne kvalifisert til salg sammen med alle de andre romanene som ligger i stabel. Den er bedre enn de fleste av dem. Kristensen fortjener et skikkelig salg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Fin og trist historie om Paula, som under andre verdenskrig opplever å bli utstøtt av familien sin og å miste den store kjærligheten. Hun innfinner seg etterhvert med å leve livet alene, og etter hennes død prøver grandniesen å nøste opp i hva som egentlig skjedde. Litt vel melodramatisk og repeterende for meg, derfor blir det terningkast 4.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En veldig spendene bok til ettertanke.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Det var bare lyden av vinden, av bølgene, av årene som gled gjennom vannet, opp av vannet og ned i vannet, og gråten hennes, årene som gnisset mot treverket i båten. Ingen som satt i den båten kunne lenger snakke med hverandre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Min favorittliste for 2015


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lest i 2016


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er en kronologisk oversikt over bøker jeg har lest i år.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Uthevet tekst


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Målet er 40 bøker


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Et plutselig mørke - roman" av Mirjam Kristensen
 • "De som er ute i regnværet - roman" av Mirjam Kristensen
 • "Speil speil blink - roman" av Dorthe Nors
 • "Sommer uten brev - roman" av Line Baugstø
 • "Når vi mister oss selv" av Matthew Thomas
 • "Fører av grå folkevogn, juli 1975 - roman" av Line Baugstø
 • "Er hun din? - roman" av Nils-Øivind Haagensen
 • "Det er vakrest når det skumrer - roman" av Camilla Bøksle
 • "Jane Ashlands gradvise forsvinning - roman" av Nicolai Houm
 • "Samtykket" av Vanessa Springora
 • "Heimat - et tysk familiealbum" av Nora Krug
Alle bokanbefalinger for dette verket