Ingen hylle
Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen omtale
Omtale fra forlaget
Dette er forfatterens debutroman fra 1885. Her kritiserer hun den økonomiske og seksuelle undertrykkingen i ekteskapet, og boka var omgitt av skandale da den kom ut.
Forlag Pax
Utgivelsesår 2004
Format Heftet
ISBN13 9788253026312
EAN 9788253026312
Omtalt tid 1850-1899
Språk Bokmål
Sider 278
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Debutromanen til Amalie Skram kom ut i 1885 og ble omgitt av skandale. Den krasse kritikken av den økonomiske og seksuelle undertrykkingen i ekteskapet vakte anstøt. Dette står å lese bak på boken. Med mine feministiske og 2016-briller er dette en bok jeg oppfatter handler like mye om manglende kommunikasjon mellom han og hun i et ekteskap. Det er nesten ikke til å tro at menneskesynet og likestillingen har hatt dette kvantespranget fra den gang til i dag. Boken gir virkelig et perspektiv på dette.
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketConstance satt imidlertid hjemme i den kjedelige by med sitt evindelige savn og sin lengsel efter det, hun hadde tenkt, livet skulde være, men som det ikke var.
Han kastet sig tilbake på stolen, stakk hendene i bukselommene og gav sig til å stirre på Rafaels madonna med en skuffet og fiendtlig mine.
Då mor mi skulle flytte over i eit mindre husvære, fekk ho brått ikkje plass til så mange av bøkene sine lenger. Snill som ho er så lot ho etterkomarane forsyne seg med det dei hadde lyst på. Sjølv om vi var fleire som ville ha så var det likevel eit rikhaldig skattkammer å plukke frå.
Dette er det eg sanka med meg.
Takk, kjære mor.
Bøker som tar for seg kvinnens posisjon i samfunnet, kampen for likestilling og kvinnefrigjøring, og/eller kvinners erfaringer med å leve som «det annet kjønn» og dobbeltmoralen i samfunnet. Bøker om kvinner som bryter alle normer, og bøker som ellers / i tillegg problematiserer kjønnsroller og det binære synet på kjønn og seksualitet.