Den andre byen

av (forfatter) og Kristin Sofie Kilsti (oversetter).

Bokvennen 2012 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.88 (8 terningkast.)

25 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Marianne Augustas eksemplar av Den andre byen

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

FANTASY OG SCI FI

Lesedato

2012

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I et antikvariat i Praha finner bokens jeg-person en gammel bok med fremmed skrift. Bokstavene viser seg å fortelle om en by i en parallell virkelighet, der begreper som mening og hensikt, årsak og konsekvens, ikke finnes. Han blir besatt av tanken på å finne Den andre byen.

Omtale fra forlaget

Finnes det en eksistens i vår umiddelbare nærhet som vi ikke aner noe om? I et antikvariat i Praha finner en mann en bok som er trykket med skrift som ikke tilhører vår verden. Bokstavene, som viser seg å inneha en underlig kraft, vitner om en parallell virkelighet, en by, hvor begreper som mening og hensikt, årsak og konsekvens, ikke finnes. Hovedpersonen blir besatt av tanken på å finne Den andre byen; han ønsker å bli kjent med dens innbyggere, deres religion og livsførsel. Han søker etter grensen mellom vår verden og det ukjente, og stadig blir nye dimensjoner av Den andre byen åpenbart for ham. Men ferden han har lagt ut på, er langt fra ufarlig: Ikke alle innbyggerne i Den andre byen ønsker at den fremmede skal få innsyn i deres (surrealistiske) tilværelse... Amazon kåret i 2009 boken til en av årets beste romaner i genren sci.fi og fantasy.

Bokdetaljer

Forlag Bokvennen

Utgivelsesår 2012

Format Innbundet

ISBN13 9788274882782

EAN 9788274882782

Genre Magisk-realistisk litteratur

Omtalt sted Praha

Språk Bokmål

Sider 207

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 3 3 1 0 1

Bokomtaler

I Michal Ajvazs " Den andre byen" er hovedpersonen i et antikvariat når han finner en bok med en spesiell skrift som han umiddelbart fastslår ikke tilhører noe språk i "vår verden". Han kjøper boka.

I starten skjer det ingenting. Så begynner han å ane konturene av noe, selv om han ikke helt vet hva det er. Men snart ser det ut til at boka endrer hans persepsjon: Han går i parken og oppdager en katedral under en grope. Han ser et "mystisk" tog med et grønnlig skjær som han forfølger helt til det forsvinner inn i en skog.

Han møter tilfeldige mennesker på kroer og kaféer og biblioteker som ser ut til å være bevisst på "den andre byen", og som forteller ham om diverse aspekter ved byen.

Sakte men sikkert skjønner han den andre byens eksistens og grunnlag.

Dypt skuffende. Kjedelig, monoton, og uinteressant.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Så da klemmer bibliotekaren sin datter og legger av sted til bibliotekets indre, mens alle stirrer stivt etter ham. Der korridoren svinger snur han seg og vinker, så forsvinner han bak bokhyllene, og ingen ser ham noensinne igjen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg lot fingeren gli langsomt over de bølgende bokryggene i bokhyllen, men plutselig forsvant den inn i en mørk sprekk mellom en fransk bok om nasjonaløkonomi og et bind med tittelen Geburtshilfe bei Rind und Pferd skrevet på den slitte bokryggen. Innerst i sprekken rørte fingeren ved en uvanlig myk bokrygg. Jeg måtte bruke makt for å dra frem boken med lilla fløyelsinnbinding, uten hverken tittel eller forfatter. Jeg åpner den og så at sidene var trykket med en ukjent skrift.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg hørte at læreren spurte ei jente: “Fortell det du vet om opphavet til kasusendelsene”. Eleven begynte usikkert å ramse opp: “Kasusendelser var opprinnelige demonpåkallelser. Hver modus av menneskelige relasjoner til væren hadde sin skytsdemon. Demonen ble alltid påkalt etter tingens betegnelse. “ “Fremmede kvinner med blinde sjakaler kom opp gjennom kalde trapper...” “Vent litt, nå blander du det sammen med opphavet til pluskvamperfektum,” avbrøt læreren henne. “Husker du ikke hvordan det var?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Fascinert av den vakre byen eller kanskje du skal på reise til Praha? Her er en liste med romaner hvor hele eller deler av handlingen foregår i Praha. Kom gjerne med tips til andre titler som passer inn i denne listen, så kan jeg oppdatere den.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Baren under havet" av Stefano Benni
  • "Snøstormen" av Vladimir Sorokin
  • "Å hate alt menneskelig liv" av Nikanor Teratologen
  • "Fugl" av Sigbjørn Skåden
  • "Morels oppfinnelse" av Adolfo Bioy Casares
  • "David Mahlers tid" av Daniel Kehlmann
  • "Z - en muntlig gjenfortelling om zombiekrigen" av Max Brooks
  • "Livet i skogen - roman" av Marie Darrieussecq
  • "Bartleby og Co." av Enrique Vila-Matas
  • "Forblindelsen" av Elias Canetti
  • "Plan D" av Simon Urban
  • "Jeg blir her i solskinn og i skygge - roman" av Christian Kracht
Alle bokanbefalinger for dette verket