Klassereise

et livshistorisk essay

av (forfatter).

Oktober 2001 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.90 (10 terningkast.)

62 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Linda Ness' eksemplar av Klassereise - et livshistorisk essay

Lesetilstand

Ingen lesetilstand

Hylle

Pensum H15

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Ungdom fra alminnelige kår fikk for første gang adgang til studier ved universiteter og høyskoler i tiårene etter andre verdenskrig. Dette danner utgangspunkt for den klassereise som så mange av oss befinner seg på. Muligheten til å studere medførte en frihet fra det nødvendige slitet våre foreldre bare kunne drømme om, men også sosiale og kulturelle konsekvenser få kunne forutse. Dette er temaet i denne boka. Har litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Karin Sveen | Klassereise. Et livshistorisk essay "Ungdom fra alminnelige kår fikk for første gang adgang til studier ved universiteter og høyskoler i tiårene etter andre verdenskrig. Dette danner utgangspunkt for den klassereise så mange av oss befinner seg på. Muligheten til å studere medførte en frihet fra det nødvendige slitet våre foreldre bare kunne drømme om, men også sosiale og kulturelle konsekvenser få kunne forutse. Alt dette har jeg lenge ønsket å berette om, også fordi dagens kunnskapssamfunn bærer latente konflikter i seg, preget som det er av en voksende middelklasse med usikker tilhørighet. Jeg tror jeg deler erfaring med mange. Gjennom å gi språk til den, håper jeg å bidra til en hukommelse om hva vi forlater, og glemsel nok til å fortsette vår reise.

Bokdetaljer

Forlag Oktober

Utgivelsesår 2001

Format Heftet

ISBN13 9788249500437

EAN 9788249500437

Serie Oktober paperback

Språk Bokmål

Sider 245

Utgave 2

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 3 4 2 1 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Kanskje er dette det mest typiske ved å være moderne: at vi befinner oss på overganger, i transit mellom det historiske og framtidige, det lokale og det globale. Denne strekkingen mellom forskjelligheter skaper nok grunnlag for vår menneskelige forstrekkelse i verden, og for følelse av å miste fotfeste. Men overgangsstedene åpner også for en fantastisk utvidelse av livet, og frisetter en trang til å overgå oss selv for å kjenne at vi finnes og vokser ved økende innsikt og viten.
Det befriende ved å betrakte fortiden som over, er ikke nødvendigvis å få den til å forsvinne, men å erfare at det avsluttede skaper rom for ny begynnelse. At livet på denne måten kan oppleves å få et begynneraktig preg, hindrer livsenergien fra å bli oppslukt av historiens munn. Avsluttethet skaper ikke brudd, men mulighet til fortsettelse. Den skaper ikke gjentagelse, men forandring.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Sommeren 2017 gjennomførte NRK P2 radioserien Faktasjekken - jakten på Norges beste sakprosa, i samarbeid med Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFF). De ville undersøke hvilke sakprosabøker som har formet Norge og nordmenn etter 2. verdenskrig. Utvalgte eksperter i 10 ulike panel i 10 kategorier satte opp til sammen 250 bøker, og disse ble stemt over blant NFFs 5500 medlemmer.

Virkeligheten er fantastisk - les sakprosa!


Godt sagt! (0) Varsle Svar


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Altered" av Jennifer Rush
 • "365 dager med Ludwig Wittgenstein" av Gabriel Michael Vosgraff Moro
 • "Going Vintage" av Lindsey Leavitt
 • "Enquists beste" av Per Olov Enquist
 • "Fremmed fugl ; Brukne vinger" av Bente Pedersen
 • "Frokost med fremmede - ei bok om tilhørighet" av Karin Sveen
 • "Til hest med Darwin - en reise gjennom Sør-Amerika" av Toby Green
 • "Kristninga i Norden 750-1200" av Jón Viðar Sigurðsson
 • "The unbearable lightness of scones" av Alexander McCall Smith
 • "Jean-Paul Sartre - filosofi, kunst, politikk, privatliv" av Dag Østerberg
 • "Tysk høst" av Stig Dagerman
 • "Jeg burde ha sperret deg inne - noveller" av Hilde Lindset
Alle bokanbefalinger for dette verket