Enquists beste

av (forfatter), Kjell Risvik (oversetter), Per Qvale (oversetter) og Bodil Engen (oversetter).

Gyldendal 2007 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

21 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Styrtet engel: Romanen er en urovekkende, men finstemt skildring av det ondes problem og ekstreme menneskeskjebner. Fins det i det hele tatt grenser for ondskapen, og for kjærligheten? Kaptein Nemos bibliotek: Fortellingen om to barn som like etter fødselen blir forbyttet, om hvorledes denne hendelsen er avgjørende for de to guttenes liv og omgivelser. Miljøet er småkårs-Sverige nord i landet. Livlegens besøk: Boka skildrer en historie som kom til å prege nordisk politikk i siste halvdel av 1700-tallet. Historien om den unge, sinnssyke kong Christian, om hans bråmodne dronning Caroline Mathilde og om kongens tyske livlege, Johan Friedrich Struensee. Legen vant kongens tillit og dronningens hjerte, og gjennomførte så en lang rekke av den franske revolusjonens ideer, tyve år i forveien.

Omtale fra forlaget

I Enquists beste fins tre høyepunkter fra vår senere nordiske litteratur. Først den merkelige, stygg-vakre miniromanen Styrtet engel (1985), med undertittelen En kjærlighetshistorie. Et fascinerende, gruoppvekkende dypdykk i det menneskelige mørke, en sær og ettertenksom historie med «freaks» i hovedrollen. Enquist har selv uttalt at Kaptein Nemos bibliotek (1991) kanskje er hans mest personlige roman. To guttebarn blir forvekslet ved fødselen . og byttet tilbake senere i barneårene. Originalt fortalt, sterkt og innsiktsfullt. Det samme kan sies om Livlegens besøk (1999), en stor historisk roman om kong Christian den syvende og hans livlege, Johann Friedrich Struensee.Til slutt i boka byr vi på et møte med journalisten Per Olov Enquist. Fem «bonusspor» fra hans reportasjebok fra OL i München i 1972, Katedralen i München og andre beretninger. «Jeg skulle ønske Svenska Akademien hadde hatt mot til å gi Nobelprisen i litteratur til en stor europeisk forfatter, Per Olov Enquist, som er enormt mye lest og høyt verdsatt i hele Europa.»Günter Grass i intervju med Dagens Nyheter 18. august 2001.Per Olov Enquist er født i 1934 i Hjoggböle i Nord-Sverige. Fra 1955 til 1964 studerte han litteratur ved Universitetet i Uppsala. Han debuterte i 1961 med romanen Kristallögat. I løpet av sitt forfatterskap har Enquist utviklet en egen dokumentarisk stil, der historiske dokumenter, intervjuer og brev inngår som en del av fortellingen. Denne stilen viser også et politisk engasjement som gjenspeiler seg i romanene hans. Per Olov Enquist er også en fremtredende dramatiker, og har skrevet flere filmmanuskripter, blant annet for Jan Troells Hamsun fra 1996.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2007

Format Innbundet

ISBN13 9788205363748

EAN 9788205363748

Serie Forfatternes beste

Genre Historisk litteratur

Omtalt tid 1700-tallet

Omtalt sted Sverige Danmark

Språk Bokmål

Sider 644

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Altered" av Jennifer Rush
 • "Going Vintage" av Lindsey Leavitt
 • "365 dager med Ludwig Wittgenstein" av Gabriel Michael Vosgraff Moro
 • "Fremmed fugl ; Brukne vinger" av Bente Pedersen
 • "Til hest med Darwin - en reise gjennom Sør-Amerika" av Toby Green
 • "Kristninga i Norden 750-1200" av Jón Viðar Sigurðsson
 • "Nattelangs - roman" av Gro Jørstad Nilsen
 • "The unbearable lightness of scones" av Alexander McCall Smith
 • "Tysk høst" av Stig Dagerman
 • "Kjønn og ukjønn - ordhistoriske essay" av Kristin Fridtun
 • "Jeg burde ha sperret deg inne - noveller" av Hilde Lindset
 • "Mamma er en countrysang" av Cathrine Evelid
Alle bokanbefalinger for dette verket