Ingen lesetilstand
Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen terningkast
Ingen omtale
Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boka er ei fagbok om urter, vevd inn i ei gripende fortelling om ei kvinne som lever med sitt gartneri i et barskt klima. Boka er skrevet for gartneren og kundene hans og for alle som er interessert i urter. Har planteliste og register.
Omtale fra forlaget
Grønn lidenskap#11;-om mennesker og urter
En fagbok om urter, vevd inn i en gripende fortelling om en kvinne som lever med sitt gartneri i et barskt klima. Vi følger hennes lidenskap for urter fra første plante, helt til lidenskapen tar overhånd#11;Gjennom hele boka får vi formidlet kunnskaper og erfaringer som bør angå så vel profesjonelle som hobbygartnere. Visste du for eksempel at kamillete kan kurere vond hals og tannpine og gi en glansløs manke nytt liv etter e skyll? Eller at tørkede buketter av malurt, isop eller reinfann holder fluer og møll unna?#11;Vakre fargebilder og stemningsfulle akvareller, malt av Turi Franze Lauenborg, er med på å gjøre historien i boka enda mer levende.#11;Boka er skrevet for gartneren og kundene hans og for alle som er interessert i urter - men først og fremst for deg som elsker livet på jorda.
Elisabeth Sparstad er født i 1929 i Westpreussen (nå Polen). Hun kom til Norge i 1953, og har i mange år arbeidet som veileder og språklærer innen voksenopplæringen.#11;Hennes aktive deltakelse som kulturarbeider i sin hjemkommune Vang i Valdres, ga henne Valdres kulturpris i 1991.#11;Hun drev i flere år planteskole, og er gjennom kurs og foredrag kjent over hele landet som "urteekspert". Tidligere har hun utgitt flere lærebøker på tysk, i tillegg til to romaner: "De tar ikke barn", Kolibri Forlag, Oslo 1990 og "Ditt sted på jorda", Valdres forlag, Fagernes 1994.
Forlag Landbruksforl.
Utgivelsesår 2000
Format Innbundet
ISBN13 9788252925005
EAN 9788252925005
Genre Personlige beretninger
Språk Bokmål
Sider 201
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Apropos skvallerkål. Er den altfor innpåsliten? Vil man bli kvitt den? Da har du dessverre bare ett råd å gi: Enten må man tåle den, eller man må flytte.