Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen omtale
Omtale fra forlaget
Folket på Innhaug er den første boken av i alt fire romaner om Innhaugfolket. Det er våren 1809. I fjellbygdene i Trøndelag er det nødsår og slit. Folk har måttet blande bark i melet for å berge seg gjennom vinteren. Innhaug er en av de fineste gårdene i bygda. Gjennom levende skildringer lærer vi menneskene på gården å kjenne: Bonden Ole med sønnene Bård og Hans, husfruen Gjertrud og uunnværlige faster Magret. Men først og fremst beskrives ungjenta Oline og hennes tragiske kjærlighetshistorie. Folket på Innhaug er Anne Karin Elstads debutroman. Den utkom første gang i 1976, og ble en umiddelbar suksess.
Forlag Aschehoug
Utgivelsesår 2001
Format Heftet
ISBN13 9788203185267
EAN 9788203185267
Serie Innhaugfolket (1)
Genre Historisk litteratur
Omtalt tid 1800-tallet
Språk Bokmål
Sider 219
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Denne boken og resten i serien, åpnet øynene mine for mange bøker. Sjeldent hadde jeg lest så intensivt som etter å ha fått anbefalt denne. Endelig en bok med et skikkelig språk og skikkelig historie. At jeg samtidig tok eksamen og burde lest til denne istede, er en annen historie:) Den gang, 80 tallet, var jeg ung, travel og foretrakk lettleste bøker som var laget etter oppskriften på suksee. Her åpner Anne Karin Elstad opp en hel verden av bøker for meg og jeg har vært hektet siden.
Fantastisk bok fra bygdemiljø i Trønderlag på tidlig 1800-tall. Boka er utgitt i 1976 og har et språk og en flyt som man ofte kan savne i nyere tid. Elstad var en stor forfatter og alle hennes bøker tåles å leses igjen og igjen. Her følger vi familien på Innhaug og spesielt yngstejenta Oline. Gleder meg til neste bok!
1800-tallet, gårdsfolk, kjærlighet, død, strev og intriger. Jeg trodde ikke dette var min greie, men denne lydboka fullførte jeg på tre dager. Jeg ville jo vite hvordan det gikk med familien på gården Innhaug, folka som jobber for dem og de som gjerne vil inn.
Vondest er det alltid for den som blir igjen. Den som reiser, har hele tida målet for øyet.
Arbeid deg trøtt, så slepp du ligge vaken og mane fram gammelkjærestene dine om natta.
Størst en den sorga du ikke kan se, tenker hun
En kollega ba meg lage en liste over bøker jeg kunne anbefale akkurat henne og det resulterte i en liste som kanskje flere kan få glede av. Listen er en salig blanding av gammel og ny litteratur, lettlest og mindre lettlest, krim, spenning og skjønnlitteratur. Der bøkene tilhører en serie, så har jeg kun tatt med første bind.
Ringenes Herre av Tolkien, Hellemyrsfolket av Amalie Skram, Folket på Innhaug av Elstad, Ut- og Innvandrere av Vilhelm Moberg, De som beveger verden av Aya Raand, Kildens Utspring av Ayn Rand, Anna Karenina av Tolstoj, Snømannen av Jo Nesbø, Engler og Demoner av Dan Brown og Djevelen holder lyset av Fossum.
Det er så utrolig mange flere jeg skulle ha nevnt, det ser jeg nå. Uansett er dette bøker som har fått terningskast 6 fra meg. Dette føltes som å velge noen av barna dine og dermed velge vekk noen haha :o))