Lessons in chemistry

av (forfatter).

Doubleday 2022 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.96 (99 terningkast.)

207 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Kathinka Holdens eksemplar av Lessons in chemistry

Lesetilstand

Skal lese denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

THE #2 SUNDAY TIMES BESTSELLER and NEW YORK TIMES BESTSELLER
OBSERVER'S 'TEN DEBUT NOVELISTS OF 2022'
SOON TO BE ON BBC2's 'BETWEEN THE COVERS' WITH SARA COX

'Sparky, rip-roaring, funny, with big-hearted fully formed, loveable characters' SUNDAY TIMES

'The most charming, life-enhancing novel I've read in ages. Strongly recommend' INDIA KNIGHT

'Laugh-out-loud funny and brimming with life, generosity and courage' RACHEL JOYCE

'A novel that sparks joy with every page' ELIZABETH DAY
____________
Your ability to change everything - including yourself - starts here

Chemist Elizabeth Zott is not your average woman. In fact, Elizabeth Zott would be the first to point out that there is no such thing.

But it's the early 1960s and her all-male team at Hastings Research Institute take a very unscientific view of equality. Except for one: Calvin Evans, the lonely, brilliant, Nobel-prize nominated grudge-holder who falls in love with - of all things - her mind. True chemistry results.

Like science, life is unpredictable. Which is why a few years later, Elizabeth Zott finds herself not only a single mother, but the reluctant star of America's most beloved cooking show, Supper at Six. Elizabeth's unusual approach to cooking ('combine one tablespoon acetic acid with a pinch of sodium chloride') proves revolutionary. But as her following grows, not everyone is happy. Because as it turns out, Elizabeth Zott isn't just teaching women to cook. She's daring them to change the status quo.
__________
SOON TO BE A MAJOR APPLE TV SERIAL, STARRING BRIE LARSON

'I loved Lessons in Chemistry and am devastated to have finished it!' NIGELLA LAWSON

'Elizabeth Zott is an iconic heroine - a feminist who refuses to be quashed, a mother who believes that her child is a person to behold, rather than to mould, and who will leave you, and the lens through which you see the world, quite changed' PANDORA SYKES

'It's the world versus Elizabeth Zot

Bokdetaljer

Forlag Doubleday

Utgivelsesår 2022

Format Innbundet

ISBN13 9780857528124

EAN 9780857528124

Omtalt tid 1960-1969

Omtalt sted California

Språk Engelsk

Sider 400

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

28 44 23 3 1 0

Bokomtaler

Fantastisk bok! Forfriskende! Trist, rørende, opprørende, morsomt, tankevekkende, alt i en herlig blanding med godt driv! En fest å lese!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Likestilling er et fremmedord på 60-tallet, og Elizabeth Zott's drøm om å kunne jobbe som kjemiker og forsker er så og si utenkelig. Hun blir, som mange andre kvinner på den tiden, seksuelt trakassert, og blir selvsagt ikke trodd når hun sier ifra. Møtet med en annen forsker, Calvin Evans, som er høyt respektert og berømt, snur livet hennes på hodet. Elizabeth er en kvinne med integritet som aldri går på akkord med seg selv, men hun faller for Calvin og han for henne. Da tragedien er et faktum, skifter Elizabeth beite og havner på tv-skjermen som programleder for et matlagingsprogram. Hun blir hatet av ledelsen for sin stahet, men elsket av kvinner for hennes evne til å få dem til å endre sine liv.

Jeg hadde ingen forventninger til denne boken, hadde ikke en gang hørt om den. Tydeligvis er det delte meninger om den, noe jeg knapt kan skjønne... Jeg ELSKET den!
Elizabet Gott er en fantastisk personlighet og hennes måte å se verden på, fører til de mest komiske øyeblikk. Alvoret ligger i den nevnte mangelen på likestilling og hvordan hun blir behandlet, til tross for sin dyktighet.

Jeg kan ikke anbefale denne sterkt nok!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Fantastisk historie :) Helt nydelig, for en bok.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En helt fantastisk bok, på alle måter. Denne må du lese!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Svak oversettelse til norsk, men herlig bok! Ble glad av å lese den, men med seriøse undertoner

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ikke rart at mennesker ikke forsto dyrene. De forsto jo knapt nok hverandre.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hun tenkte på lappen som moren hadde lagt i matboksen hennes den morgenen. Bibliotekaren er den viktigste læreren på skolen. Det hun ikke vet, kan hun finne ut. Dette er ikke en mening; det er et faktum. Ikke si det til Mrs. Mudford.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Doktor Mason hadde advart henne om at det var mye arbeid med et spedbarn, men dette var ikke jobb: Det var tvangsarbeid.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Og så var det den ulogiske kunsten med et kvinnelig vennskap. Det lot til å leve at man hadde evnen til å holde på og avsløre en hemmelighet på akkurat riktig tidspunkt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

De lå side om side som felte trær.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Sliten? Opptatt? Du kommer sikkert til å argumentere med at du ikke har tid."
"Fordi jeg ikke har det."
"Hvem har vel det? Synes du ikke det er oppskrytt å være voksen?" undret han. "Akkurat i det man har løst ett problem, dukker det opp ti andre."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Du sier", sa han langsomt, "at det faktisk er flere kvinner som ønsker å drive med forskning." Øynene hennes ble store. "Selvsagt ønsker vi det, Forskning, medisin, næringsliv, musikk, matematikk. Bare velg et område." Så stoppet hun, fordi sannheten var at hun bare hadde kjent en håndfull kvinner som ønsket å drive med forskning eller noe annet område, for den saks skyld. De fleste kvinnene hun hadde møtt på college, hevdet at de bare var der for å finne en mann. Det var nedverdigende, som om alle hadde drukket noe som hadde gjort dem midlertidig sinnsyke.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, hun visste ikke hvordan menn var. Med unntak av Calvin og hennes avdøde bror John, doktor Mason og kanskje Walter Pine virket det som om hun alltid fikk fram det verste i menn. Enten ville de kontrollere henne, ta på henne, dominere henne, få henne til å tie stille, korrigere henne eller rett og slett fortelle henne hva hun skulle gjøre, Hun forsto ikke hvorfor de ikke bare kunne behandle henne som et normalt menneske, som en kollega, en venn, en likeverdig, eller som en fremmed på gaten for den saks skyld, en som man automatisk viser respekt for..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Både menn og kvinner er mennesker. Og som mennesker er vi et resultat av vår oppvekst, et offer for vårt uinspirerende utdanningssystem, og den som selv velger vår oppførsel. Kort sagt, det å redusere en kvinne til noe mindre enn en mann, og det å løfte en mann opp til noe mer enn en kvinne er ikke biologisk: Det er kulturelt. Og det begynner med to ord: rosa og blått. Fra da av spinner alt ut av kontroll.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Når du begynner å tvile på deg selv," sa hun og snudde seg tilbake mot publikum, "når du føler deg redd, bare husk én ting. Mot er roten til forandring - og vi er kjemisk sett skapt for å forandre oss. Så når du våkner i morgen, gi deg selv dette løftet. Ikke hold deg tilbake lenger. Ikke hør på andres mening om hva du kan og ikke kan oppnå. Og la ingen plassere deg i ubrukelige båser som kjønn, rase, økonomisk status og religion. Ikke la talentene dine ligge brakk, mine damer. Skap din egen framtid. Når du går hjem i dag, spør deg selv hva du vil forandre. Og så begynner du."

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Dette er en liste over bøker som bekrefter at vi fortsatt må markere 8. mars og ta dagen på alvor.
(Blir stadig oppdatert.)

8.Mars #Kvinnedagen #Feminisme


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Bøker jeg har lest i 2023


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker på leselista.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker lest i 2023.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Mellom linjene" av Johanna Schreiber
 • "Je m'appelle Agneta" av Emma Hamberg
 • "Bokelskere" av Emily Henry
 • "Bare på besøk" av Beth O'Leary
 • "Anna O" av Matthew Blake
 • "24 gode gjerninger" av Jenny Fagerlund
 • "Kjærlighetsprosjektet" av Clare Pooley
 • "Vi begynner med slutten" av Chris Whitaker
 • "Strak arm - roman" av Heidi Linde
 • "Arthur Peppers makeløse reise" av Phaedra Patrick
 • "Tillit" av Hernan Diaz
 • "Lincoln Highway" av Amor Towles
Alle bokanbefalinger for dette verket