Grøftetildragelsesmysteriet

av (forfatter) og Kim Haugen (oppleser).

Lydbokforlaget 2008 CD

Gjennomsnittlig terningkast: 4.81 (27 terningkast.)

122 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Janne Beathe Øglænds eksemplar av Grøftetildragelsesmysteriet

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I denne satiriske og burleske romanen fortelles historien om Tomas Myrbråten - småbrukersønnen fra enkle kår som reiser til hovedstaden og blir intellektuell. Her filosoferer han mye over hva det vil si å være et sant åndsmenneske, i pakt med naturens betingelser. Samtidig får han et større oppdrag av Kulturdepartementet: å utarbeide en betenkning over våre kulturminner. Hovedpersonen kommer ikke særlig heldig ut av denne situasjonen.

Omtale fra forlaget

"Grøftetildragelsesmysteriet" er den første boken i fortellingen om Tomas Myrbråten, småbrukersønnen fra enkle kår som reiser til hovedstaden og blir intellektuell. I denne satiriske og burleske romanen filosoferer han mye over hva det vil si å være et sant åndsmenneske, i pakt med naturens betingelser. Samtidig får han et større oppdrag av Kulturdepartementet: å utarbeide en betenkning over våre kulturminner. Hovedpersonen kommer ikke særlig heldig ut av denne situasjonen, og dette danner utgangspunktet for en fortelling som syder av energi, og som inneholder de utroligste situasjoner og groteskerier.

Bokdetaljer

Forlag Lydbokforlaget

Utgivelsesår 2008

Format CD

ISBN13 9788242124548

EAN 9788242124548

Serie Thomas Myrbråten (1)

Språk Bokmål

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

8 14 2 0 1 2

Bokomtaler

Opprydning i bokhyllen. Denne ble for masete...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

verden gråter i meg

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det blir stadig færre av oss som gråter over verdens elendighet, noe som er mistenkelig og egnet til en enda dypere bekymring, mens det er desto flere som gråter over seg og sitt, og som har sine grunner til det. De overdøver de ytterst få av oss som faktisk gråter over verdens tilstand. Å skille de gråtende fra hverandre er en trist og håpløs oppgave.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det ble derfor til at jeg bare ble sittende der, ute av stand til å si noe som helst, jeg var dritings hver eneste kveld, for å si det som det var. Det eneste som stod igjen nå var å glane på damene. Damene!
Endelig var jeg i ferd med å bli et menneske. Endelig! Selvfølgelig var jeg et mislykket menneske! Men jeg var glad til! Ved å sitte drikke meg kanon dritings og sitte der taus og bare grine hadde jeg tross alt endelig maktet å bli et slags menneske!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg tenkte, hadde en slask først kommet på kant, med uakseptable meninger, kommer han seg aldri unna, kanten forfølger han, kanten vil alltid ligge der og forme et stup, som han til slutt drømmer om å kaste seg utenfor.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er, da, liksom.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Som barneskikkelse måtte jeg ha vært av en merkelig, men skarp abstraksjonsform.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

i det siste har jeg lært meg å se med øynene lukket

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Om far min var en knortete rot som hadde trengt seg inn i fjellets sprekker og i det øyeblikk hans helse begynte å skrante dermed var dømt til å bli krystet av de krefter i fjellet han før hadde maktet å fortrenge, så var mor nettopp dette kantete, sprukne fjellet, som bare på lang avstand kunne virke jevnt og udramatisk, men som i nærsyn viste seg å være fullt av rasfarlige steinblokker og skjulte sprekker, det var som om revningene hennes sto i forbindelse med merkverdige kilder, for var folk så usjenerte at de åpent studerte henne, fikk de henne til å være et oppfarende og nærtakende menneske, mens hun derimot kunne være et sant oppkomme av fortellinger, skrøner og risper fra gamle dager, bare det var hun selv som kom på at det skulle fortelles, det var alltid hun som måtte gi av seg selv, hun mislikte all form for omtale, forventning og kunstferdig agering, og mest av alt mislikte hun å snakke med fremmede, da satt hun bare stille og så på dem, med et fiendtlig uttrykk ingen våget å spørre noe om.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

🔥🔥🔥


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Forgreininger - essays og annen prosa" av Thure Erik Lund
 • "Tanger - roman" av Thure Erik Lund
 • "Compromateria - roman" av Thure Erik Lund
 • "Leiegården - roman" av Thure Erik Lund
 • "Om de nye norske byene og andre essays" av Thure Erik Lund
 • "Elvestengfolket - roman" av Thure Erik Lund
 • "Uranophilia - roman" av Thure Erik Lund
 • "Om naturen - essay" av Thure Erik Lund
 • "Inn - roman" av Thure Erik Lund
 • "Myrbråtenfortellingene - romaner" av Thure Erik Lund
 • "Identitet" av Thure Erik Lund
 • "En trist og dum historie - roman" av Thure Erik Lund
Alle bokanbefalinger for dette verket