2006
Ingen favoritt
Ingen terningkast
Ingen omtale
Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Frida får vite at hun har fått en alvorlig øyesykdom som kan gjøre henne blind. Med interrailbillett og lånte penger reiser hun til Firenze i Italia. Her møter hun Jakob som viser henne kunsten og som samtidig lærer henne å se verden med nye øyne.
Omtale fra forlaget
Bjørn Sortland har skrevet noe så annerledes og spennende som en stor roman om kunsthistorie og kjærlighet! Ærlighetsminuttet handler om 17 år gamle Frida, som oppdager at hun har fått en øyesykdom som kan gjøre henne blind. Hun bestemmer seg for å reise ut og se verden før det er for sent. I Firenze møter hun Jacob, en kunstinteressert «nerd», som skal skrive en artikkel om et motiv i kunsthistorien og hvordan det har utviklet seg gjennom århundrene: Jesu korsfestelse. Og snart oppstår det både vennskap og kjærlighet mellom de to.
Ærlighetsminuttet er en historie som går rett i hjertet på leseren, og dessuten gir den masse kunnskap om Vestens kunsthistorie på en fengslende og underholdende måte. Bildene som omtales i historien, vil bli gjengitt i boken.
Forlag Aschehoug
Utgivelsesår 2005
Format Heftet
ISBN13 9788203246265
EAN 9788203246265
Serie Aschehoug ungdom
Omtalt sted Italia
Språk Bokmål
Sider 548
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Hadde aldri trodd jeg kom til å lese en bok, proppfull med kunst og kunsthistorie. Men ser man det, lest hele boken 3 ganger og jeg elsker den. Helt fantastisk og spennende historie. Anbefales for en god flytur.
Legger man de to bokstavene k og j til ærlighet, blir det kjærlighet. Kjærlighet består altså av åtti prosent ærlighet. Å være ærlig et minutt av gangen kan likevel by på problemer.
-Vet du forresten at Munch-museet er sjekkeplass nummer én i Oslo for visse folk? spør jeg. - Ja vel? Kven visse folk då? - Gutter. På din alder. De sier til en jente at de er levende opptatt av kunst, og tar henne med på Munch-museet. Ganske billig moro, koster omtrent det samme som en kinobillett. Så tenker jenta at her har de en skikkelig dyp og følsom fyr, og etterpå er hun klar for hva som helst. Snedig, ikke sant?
Når jeg har kommet meg gjennom nok pensum, om det noen gang skjer.