Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 20 av 128 sitater

Ja, er det ikke underlig hvordan folk plutselig begynner å komme med krav?

Den innstillingen blir mer og mer alminnelig blant folk at det er nok å være født. Dermed har en alle slags rettigheter uten videre.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

I følge deres tro er verden en kampplass og en arena hvor Det gode og Det onde kjemper om herredømme. Ingen vet hvem som vinner. Og ingen kan unngå å velge side. For den passive gir stemmen sin til Det onde, tegner Siamak og skraper med krittet mot tavlen. Men Siamak vil at Det gode en gang skal seire, så han tegner at det nytter, at selv den minste gest har betydning. Hver gang vi klapper en herreløs hund, sier krittet hans, hver gang vi klapper en herreløs hund, øker det gode i verden.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ved å se syn for saken gjennom Inger-Johanna hadde han på et vis fått øinene op, iallfall anelsesvis, for muligheten av, at et kvinnemenneske dog nok allikevel kunde bli ulykkelig ved et godt gifte.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hun kan nok, og det temmelig hedt, ville efterstræbe at herske i en fin Salon; men er vist ikke endnu bragt til at begribe, at hun da ogsaa maa tage Herren, som eier den, med.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sammen med traneskrikene hørte jeg enda en gang den fryktelige røsten inne i meg som sa at alle mennesker har bare ett liv, noe annet finnes ikke, og at gledene må vi finne her på jorden; senere finner vi ingen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Menn er som haner, når de bestiger en høne, har de allerede sett seg ut den neste.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jenta minnet om den fargeglade forsiden på et amerikansk ukeblad, av det slaget som viser verden at i Amerika fotograferer man ikke folk eller ting uten at man på forhånd har gitt dem et nytt strøk med maling.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Men så ville du vel glemme meg ...
Det vet jeg ikke.

Kunne han ha ventet seg et annet svar? Gutten kunne jo umulig vite om han ville glemme ham. Ingen vet at de glemmer noe før de har glemt det.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det finnes ord som trekker seg unna,som nekter å komme - fordi de er for tunge av betydning for våre ører som er så trette av ord.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Hun så ikke det vi ungene hadde begynt å se: en snill mann. Hun så bare en hvit mann. Og det var de hvite som hadde stjålet mannen hennes, faren min. De hvite hadde skylden for det med gruven og blokaden. Det var en hvit mann som hadde gitt navn til øya vår. De hvite hadde gitt meg navnet mitt. Men nå var det også hevet over enhver tvil at den hvite verdenen hadde glemt oss.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jesper tenker at hvis det finnes en tone som kan få folk til å gråte, så må det også finnes en tone som kan få folk til å le. Han vet ennå ikke at det er den samme tonen, som bare spilles på en annen måte.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

De var et folk som hadde trukket seg unna. Når de karet i glørne og blåste, når de pleiet ilden sin og snakkemåten sin bygde de et forsvarsverk rundt det hemmelige. De bygde med ord, og det ble et språk så tett og vakkert sammenføyd som steinene i aernie. Men jeg fikk ikke tak på det. Jeg var en rovkije, en daatje. Jeg hørte ikke til.

Sent den natten joiket Aslak Nila. Da så jeg Nilas ansikt. Jeg så det som bak en vårdis, et fint regn, det vi pleide å kalle yr.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg dro til ambassaden i Generala Zdanova. Det forholder seg som følger: du får ikke visum uten arbeidstillatelse, og du får ikke arbeidstillatelse uten visum, og du får ingen av delene uten jobb, og du får ikke jobb uten begge deler. Så enkelt er det.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Han beklaget seg som alle andre da de konservative vant, men en kunne ikke unngå å legge merke til at selv om fru Thatcher vant tre valg på rad, møtte en aldri noen som innrømmet at de hadde stemt på henne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

(...) det var pinlig at han opplyste meg når han bare var halvparten så gammel som meg, men problemet med uvitenhet generelt ar jo at den uvitende ikke aner at det er det han er. Du kan være uvitende og dum og gå gjennom hele livet uten noensinne å støte på noe som strider mot antagelsen av at du er et geni.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Forakt var noe hun ikke ville vedkjenne seg. Hun var jo velvillig. Hun var den som forsto og som alltid var rede til å hjelpe.
Men hva var egentlig all denne velviljen? Den kom fra en som alltid visste best. Det var maktvilje i den. Og var ikke det forakt?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Han satte i gang med et forhør. Nåde den som svarte feil eller ble så redd at han ikke kunne svare i det hele tatt. For dette var Bibelen hjemme i Lubben. Det var Første Mosebok med Eriksson selv som Gud, Adam og Noa. Og Job for den saks skyld. Men det kom senere.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dagen ville snart snu og blåne. Det fantes mye mørke under granene og det ville ubønnhørlig komme frem. Han følte seg som en kattunge på vei inn i sekken.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Mange forfattere liker bedre "å ha skrevet" bøker enn å skrive dem. George Sand var ikke en slik. Helt tydelig var det selve skriveprosessen som fascinerte henne mest.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Vi trenger steder hvor man kan bli som barn igjen. Vi trenger steder hvor mennesker som har glemt - eller ikke vet - hvordan det føles, får lov til å klappe en hund eller klø en katt under haken. Slik at vi kanskje langsomt kan slutte fred med resten av livet på denne kloden, og bli noe mer enn et arrogant "herrefolk". Og fremfor alt trenger vi lydløse områder uten bilder.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

moiraMarianne MGVellie d.Leseberta_23EmilieskIngeborg GHanneIngunn ØvrebøBertyAnjaAnniken RøilErikWenkeHilde H  HelsethBoktimmyHildeStian DalbergRufsetufsaKay NilsenHarald KBjørg Marit TinholtTuridEivind  VaksvikHallgrim BarlaupKaroline in WonderArcticDwarfAndreas BokleserHilde AaBjørg L.LailaHilde Merete GjessingBjørner SandomkriraNeda AlaeiSunniva83Beathe Solbergingar hJulie StensethMarte