Tider som fulgte

av (forfatter).

Aventura 1994 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.77 (13 terningkast.)

50 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka er oppfølgerromanen til "Intet nytt fra vestfronten", og leseren møter overlevende fra denne boka. De som har overlevd krigen tror nå at alt skal bli annerledes. Hovedpersonen Ernst er en av de mange ungguttene som gikk ut i krigen. Møtet med freden og hverdagen blir hardt. Samholdet fra frontens dager er forbi. Samfunnet stiller helt nye krav til disse unge mennene.

Omtale fra forlaget

Boka er oppfølgerromanen til "Intet nytt fra vestfronten", og leseren møter overlevende fra denne boka. De som har overlevd krigen tror nå at alt skal bli annerledes. Hovedpersonen Ernst er en av de mange ungguttene som gikk ut i krigen. Møtet med freden og hverdagen blir hardt. Samholdet fra frontens dager er forbi. Samfunnet stiller helt nye krav til disse unge mennene.

Bokdetaljer

Forlag Aventura

Utgivelsesår 1994

Format Heftet

ISBN13 9788258810718

EAN 9788258810718

Serie Aventura pocket

Genre Klassisk litteratur

Omtalt tid 1918-1939

Omtalt sted Tyskland

Språk Bokmål

Sider 289

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 7 3 1 0 0

Bokomtaler

Er man ikke pasifist fra før, så blir man det når denne boka er lest. Dette er oppfølgeren til Intet nytt fra vestfronten - hva skjedde med de tyske soldatene etter våpenhvilen i november 1918? Etter fire år i skyttergravene har de utviklet et kameratskap som er blitt sterkere etter hvert som flokken av overlevende blir mindre og mindre. Og så skal de hjem. Det første de opplever der, er at "hjem" ikke er det samme som da de dro. Ernst, som er fortelleren, kommer til et tomrom han ikke forstår. Kameratskap går i oppløsning på grunn av gamle klasse- og interesseforskjeller, myndighetene har ingen planer for hvordan "kompetansen" deres kan brukes og lar dem for det meste seile sin egen sjø.

I disse dager snakkes det mye om at unge mennesker har mista ungdomsåra sine på grunn av pandemirestriksjoner. Her blir vi kjent med unge menn som virkelig har mista ungdommen sin - og ikke på grunn av et uforklarlig virus, men på grunn av menneskelig maktbegjær. Sånt setter tankene i sving og vår egen tilværelse i perspektiv.

Jeg var i tvil om terningkast her og endte til slutt på en svak femmer. Etter lang tid med prøving og feiling, nederlag og tap av enda flere kamerater, skaper nemlig Ernst til slutt sin egen livsfilosofi, og den ble i overkant idyllisk-utopisk i mine øyne. Nå må jeg lese Tre kamerater enda en gang, skjønner jeg.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Grunnen til at det stadig blir krig, er vel kanskje at den ene aldri virkelig kan føle fullt ut hva den andre lider.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

De unge ønsker slett ikke å bli forstått; de vil fortsette å være som de er. En voksen som forsøker å trenge inn på dem, gjør seg bare latterlig, like latterlig som om han gikk med barneklær. Vi kan føle med ungdommen, men ungdommen føler ikke med oss. Og det er det som redder den.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

"Har du virkelig sagt opp lærerstillingen din?" spør han.
Jeg nikker.
"Hvorfor gjorde du nå det da?"
Jeg trekker på skuldrene. Hvordan skal jeg greie å forklare ham det? Vi er to vidt forskjellige mennesker og har hittil kommet godt ut av det med hverandre - nettopp fordi vi aldri har forstått hverandre.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Et slag for tysk og tyskspråklig litteratur!

I forbindelse med felleslesing av Cees Nootebooms Allesjele (Kjells lesesirkel januar/februar 2021) kom det frem et ønske om mer kunnskap om tysk litteratur. Tyskland var før andre verdenskrig et kulturelt kjerneområde i Europa. Det var dit kunstnere, forfattere, malere, musikere (også norske) reiste for å studere. Det er et tankekors tysk etterkrigslitteratur og kunst er så lite kjent i dag.

Bokelsker «Vannflaske» etterlyste tips om tyske bøken, og responsen lot ikke vente på seg. Her er en oversikt over de anbefalte. Mangler noen?


Godt sagt! (20) Varsle Svar

Romaner å lese ved 100 års markeringen


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Fienden - fortellinger" av Erich Paul Kramer
  • "Lansen" av Anker Rogstad
  • "En reise til Norden" av Karel Čapek
  • "Kreftavdelingen" av Aleksandr Solsjenitsyn
  • "Triumfbuen" av Erich Paul Kramer
  • "Den siste bredd. Bd. 1" av Nevil Shute
  • "Mannen fra Kiev" av Bernard Malamud
  • "Røk" av Ivan Sergejevitsj Turgenjev
  • "Folk ved sjøen" av Johan Bojer
  • "Norske perler i prosa - 2" av Eiliv Eide
  • "Gråt mitt elskede land!" av Alan Paton
  • "Biljard klokken halv ti" av Heinrich Böll
Alle bokanbefalinger for dette verket