2020
Ingen favoritt
Ingen omtale
Omtale fra forlaget
En bok for alle som likte En mann ved navn Ove
Hver morgen våkner Ingemar Modig søkkvåt av svette rett før klokkeradioen slår seg på. Hvis han ikke rekker å slå den av før alarmen begynner, kommer noen til å dø. Tvangstankene har tatt over Ingemars liv. Men så treffer han Dalia, en elleve år gammel jente fra krigsherjede Syria. Dalia er ikke bare fryktelig sta og en djevel til å banne, hun er i tillegg en veldig god fotballspiller og tar ikke et nei for et nei.
Sammen forsøker de to vennene å finne en vei forbi plagsomme minner og kulturkollisjoner. Det de ikke vet, er at den avdankede journalisten Ludvig Nilsson legger ondsinnede planer. Den fredelige tilværelsen i Borstafors kommer snart bare til å være et blekt minne.
Ingemar Modigs oppvåkning er en sorgmunter fortelling om ensomhet, vennskap og mot.
Forlag Anemone
Utgivelsesår 2020
Format Innbundet
ISBN13 9788284240145
EAN 9788284240145
Genre Humor
Omtalt sted Sverige
Språk Bokmål
Sider 319
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingemar Modig er en mann i sekstiårene som lider av tvangstanker, OCD,noe som gjør at han hver eneste dag må utføre et gitt rituale med ett gitt antall repetisjoner. Man kan trygt si at disse tvangstankene har overtatt livet hans.
Dette skal endre seg når han møter den 11 år gamle Dalia,som er flyktning fra Syria. Hun er rappmunnet og elsker å spille fotball og er Ingemar Modigs rake motsetning.
I egne kapitler møter vi den avdankede journalisten Ludvig Nilsson som er villig til å strekke seg langt i et forsøk på å stige i gradene innad i avisen han jobber for.
Vi får også litt kjennskap til den unge Ricky som tidligere var med i den nordiske motstandsbevegelsen.
Forfatteren har selv OCD og jeg vil tro at Ingemar Modig er en troverdig karakter for folk som har denne lidelsen. Jeg fikk veldig "Ove-vibber" når jeg leste selv om bøkene kanskje har mer ulikheter enn likheter ved seg.
Boken er morsom og lun,en skikkelig feelgood selv om temaene i seg selv er alvorlig nok. Det jeg likte aller best er beskrivelsene av det fine og unike vennskapet som oppstår mellom Ingemar og Dalia. Hvor jeg syntes at forfatteren får godt frem hvor sårbar og ikke minst hvor ensom de egentlig var.
Boken tar også opp både hatkriminalitet og kulturforskjeller.
Forfatteren har et godt språk og sammen med en godt sammensnekret historie så ble dette en fin om enn forutsigbar leseopplevelse. Boken skal filmatiseres og jeg må si at jeg ser frem til å se hvordan vennskapet mellom Ingemar og Dalia utspiller seg på skjermen.
Fin sommerlektyre :-)
For en herlig bok!
Ingemar Modig er en eldre mann med tvangstanker og er avhengig av å følge sine ritualer hver dag så ikke noe forferdelig skal skje. Dette blir en utfordring når han blir kjent med Dalia på 11 år som kommer fra Syria og et uventet vennskap oppstår.
Det blir også litt dramatikk når journalisten Ludvig Nilsson er ute etter et scoop for å redde karrieren og ikke skyr noen midler for å oppnå dette.
En underfundig, ettertenksom og artig bok som jeg anbefaler videre.
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket