Ingen hylle
Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen omtale
Omtale fra forlaget
Mikael Wulf er politimann ved Kriminalvakta, Oslo-politiets frontlinje overfor grov voldskriminalitet. Han tilkalles ved brå død, likfunn og voldtekter. En dag rykker han ut på et overdosedødsfall på Oslo S, et dødsfall som viser seg å være et mulig drap. Den døde har delt leilighet med Mikael Wulfs narkomane fosterbror William, som er forsvunnet. Det samme er det tredje medlemmet av kameratgjengen. Og et stjålet parti heroin. Som noen vil ha tilbake for enhver pris. Mikael frykter at fosterbroren er i alvorlig fare og begynner på egen hånd å utforske rusmiljøet rundt Oslo S. Sporene leder ham ut på en svart odyssé, i katakombene under Sentralstasjonen, i gamle etterlatte tollceller, og inn i sitt eget sinns mørke. Anmelderne mener: "Realistisk og rått om rus." Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen "Misbrukere, pårørende, dopselgere og ordensmakt møtes i realistisk krim om narkohovedstaden Oslo." Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen "Eirik Husby Sæther skriver særdeles realistisk og deskriptivt, og bruker god tid på å bygge en troverdig intrige. Han skriver med innsikt om selve politiarbeidet og den tekniske etterforskningen, på en måte som gir mening." Sindre Hovdenakk, VG
Forlag Gyldendal
Utgivelsesår 2015
Format Innbundet
ISBN13 9788205476516
EAN 9788205476516
Serie Mikael Wulf (1)
Genre Politi og detektiver Krim
Språk Bokmål
Sider 316
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Eirik Husby Sæther "Judaskysset"
En ung mann blir funnet død på et offentlig toalett på Oslo S. Mikal Wulf på kriminalvakta i Oslo rykker ut. Det ser ut som en overdose, men under obduksjon oppdager det at det er noe mistenkelig med nålestikket. Den avdøde har tidligere har bodd sammen med Mikal, fosterbroren William og faren. Mikal vil ikke dette skal komme fram offentlig. Ingen i politiet kjenner familiehistorien hans, og han ønsker ikke å avsløre hemmelighetene sine. I «Judaskysset» følger vi brødreparet, Mikal, som er politi, og den kriminelle fosterbroren William, mens de prøver å nøste opp omstendighetene bak det kamuflerte drapet.
Dette er ei bok jeg anbefaler. En sterk historie om livet som narkoman, og hvordan det påvirker deres pårørende. Eirik Husby Sæther er selv politimann, og skriver troverdig både om politiets og de narkomanes hverdag. Jeg kommer absolutt til å lese mer av denne forfatteren. Bøkene om Mikael Wulf anbefaler jeg sterkt å lese kronologisk
Karakter 4
Det er en bra historie, og et troverdig plott, men jeg savner mer spenning slik som de andre bøkene hans!
Kjempe bok, denne likte jeg veldig. Det som gjorde boken så bra i mine øyne var måten forfatteren klarte å få frem synspunktene fra de forskjellige personene, rusmisbrukeren, pårørende, bekjente og ordensmakten.
Tilsammen ble det for mange scener der jeg vemmes, og det tok vekk interessen min for å lese videre. Men jeg fullførte, og tror at denne boken kan treffe mange. At den kan være et vitnesbyrd om hvordan mennesker vi ikke tenker på har det hver dag. Men man må være litt sterk for å ta disse scenene og.
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketOslo var en skitten by, men i motsetning til andre hovedsteder i Europa, var det en ærlig by. Det verste den hadde å tilby, ble stilt ut i sentrums paradegater, ingenting ble gjemt unna i gettoer.
Grunnstoffet i syklusen var lidelse. En skulle tro at smerten brøt ned alt liv, men lidelsen ga også næring. Lidelse ga politiet økte budsjetter. Lidelse ga rusmisbrukeren nye unnskyldninger for å ruse seg. Lidelse ga familien en mulighet til å vise hvor høyt de elsket sitt barn, sin bror, sin søster. For det finnes ingen større kjærlighet enn den som blir satt på prøve.
Menneskets forbannelse, slik Mikael så det, er at ingen står alene. Alle er vi knyttet til noen, og valgene vi tar får konsekvenser for dem vi er bundet til. På den måten kan et menneske som tilsynelatende bare ødelegger seg selv, også ødelegge alle rundt seg.
Folk brukte stoff fordi det fikk dem til å føle seg bra, men som et paradoks gjorde stoff også livet vanskelig. Til slutt var stoff den eneste muligheten du hadde til å komme deg gjennom vanskelighetene.
Det var den klassiske onde sirkelen. Løsningen på et problem, ble til et nytt problem, som krevde den samme problemfylte løsningen.