Palestina

fakta på bakken

av (forfatter).

Universitetsforlaget 2023 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.75 (4 terningkast.)

8 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Dorthe Klemmetvold Svendsens eksemplar av Palestina - fakta på bakken

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Fagbøker

Lesedato

2024

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Hva kan det palestinske landskapet, flyktningleirer, bygninger og hus fortelle oss om utviklingen av konflikten i Palestina de siste 100 årene?

I denne lille boka tar forfatteren for seg hvordan konflikten slår ut på bakkenivå. Steder, hus og bygninger brukes som linser for å lese og forstå striden. Å zoome inn på hus, bygninger og landskap gir en innsikt i de mest sentrale grunntrekkene, som palestinsk selvbestemmelse, flyktningspørsmålet og Jerusalem.

I Palestina. Fakta på bakken forteller bygningers historie en større historie. De er en rød tråd som viser sammenhenger mellom makt og kontroll over land, og hva kolonialisme, okkupasjon og anneksjon betyr helt konkret. Boka er for deg som ønsker et nytt blikk på konflikten om Palestina.

«Kjersti G. Berg fortjener mer enn en blomst, hun fortjener mange lesere. Denne boken gir innsyn og utsyn, og er godt skrevet. Tusen takk!»
Karsten Tveit, tidligere NRKs Midtøsten-korrespondent

Bokdetaljer

Forlag Universitetsforlaget

Utgivelsesår 2023

Format Heftet

ISBN13 9788215053523

EAN 9788215053523

Omtalt tid 1900-tallet

Språk Bokmål

Sider 175

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 1 2 0 0 0

Bokomtaler

Palestina-Israel konflikten er nok den konflikten etter andre verdenskrig som har pågått lengst og som jevnlig dukker opp igjen i nyhetsbildet som mer eller mindre "uløst" og uferdig hendelse i vår moderne tid.

En av grunnene er nok fordi den har en lang konflikt der man må tilbake til 1880-tallet med sionismens fremvekst, Det Ottomanske rikets fall etter første verdenskrig og Storbritannias overtakelse og "plan" over Palestina, og helt frem til opprydnningen etter andre verdenskrig som medførte til opprettelsen av staten Israel i 1948 for å forstå dagens moderne konflikt som i ettertid aldri burde ha blitt opprettet på den måten det skjedde på.

En annen grunn er også at de fleste ikke vet nok om hva som skjedd i konflikt(ene) helt siden 1948 til i dag og hva slags konskvenser de har skapt for begge sidene i konflikten, da dette også er ganske omfattende og vanskelig å få en sikkelig oversikt over som er enkelt å forstå. Den beste og "enkleste" boken som jeg hittil har lest er "Palestina fakta på bakken" som ser konflikten ut ifra det palestinske landskapet, flykningleirerne, bygninger og hus som har blitt ødelagt eller overtatt av staten Israel handlinger etter 1948.

På den måten er det enklere å forstå hva konflikten dreier seg egentlig om, og hva som egentlig skjer hver dag i det geografiske området vi kaller for Palestina-Israel helt siden 1948 frem til i dag. Hvis man først forstår roten av konflikten, så kan man finne en løsning på den også. Dette kan denne boken hjelpe oss med.

Dette er en fin start for de som vil bli klokere og bedre på å forstå Palestina-Israel konflikten (og kanskje andre konflikte også!). Stor pluss for alle kartene og ikke så vanskelig leslig språk!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Palestina - Israels ran, vårt svik" av Odd Karsten Tveit
  • "Noe tapt og noe vunnet" av Tara Westover
  • "Klokkemakeren - roman" av Gert Nygårdshaug
  • "Madonna-gåten" av Knut Nærum
  • "Amtmannens døtre" av Camilla Collett
  • "Alice i Eventyrland" av Lewis Carroll
  • "Paktens voktere - spenningsroman" av Tom Egeland
  • "Tante Ulrikkes vei - roman" av Zeshan Shakar
  • "Drep ikke en sangfugl" av Harper Lee
  • "Haiene - historien om et mannskap og et forlis" av Jens Bjørneboe
  • "På vegne av venner - essay" av Kristopher Schau
  • "Dyrenes g√•rd - roman" av George Orwell
Alle bokanbefalinger for dette verket