2024
Ingen favoritt
Ingen omtale
Omtale fra forlaget
Ungdomshjernen gjør det enklere å forstå hvordan det er å være ungdom.
Hvorfor er ungdomshjernen så spesiell? Ungdommer tar mer risiko enn voksne, er mer impulsive og blir lettere avhengige av rusmidler. På den andre siden er de mer åpne for endringer, nye mennesker og nye løsninger. Potensialet for læring er også på topp når vi er ungdom. Alt dette skyldes at hjernen fortsatt er under konstruksjon helt frem til tjueårene. Hva skjer underveis i denne prosessen?
I denne fascinerende, populærvitenskapelige boken undersøker hjerneforsker Marte Roa Syvertsen ungdomshjernen, og formidler sin kunnskap i et medrivende og lett forståelig språk. Ungdomshjernen gjør det enklere å forstå hvordan det er å være ungdom. Nyttig og oppklarende for alle som har en ungdom i huset, eller som på en eller annen måte jobber med ungdommer.
Syvertsen utga i 2021 Menneskehjernen.
Forlag Bonnier norsk forlag
Utgivelsesår 2022
Format Innbundet
ISBN13 9788234705298
EAN 9788234705298
Språk Bokmål
Sider 142
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
En fin og interessant bok om ungdomshjernen og hvordan den fungerer og hvorfor ungdom ofte er som de er på forskjellige områder. Boken passer utmerket til tenåringsforeldre eller foreldre som snart får tenåringer i hus. Dette er allikevel ingen bok om oppdragelse av tenåringer, men rett og slett en bok som allikevel kan gi en forståelse for tenåringen i huset, og da tenker jeg man også er på god vei i oppdragelsen av dem.
Forståelse er ofte en elementær ting relasjoner oss mennesker imellom, og denne boken gav ihvertfall meg en litt bedre forståelse av ungdommen på både godt og vondt. Den viser bl.a. hvordan og hvorfor ungdom lærer fortere enn voksne. Boken gir også tips om å ikke konsekvent si nei til alt ungdommen ønsker å gjøre av ting man som forelder synes er litt på kanten til hva man egentlig tør å la dem gjøre. De/hjernen trenger å lære å gradere risiko. Det gjør vi ved å lære dem risikovurdering og la dem prøve ting som kan ha en viss risiko ved seg, og som boken sier så er heldigvis ikke det å ta risiko alltid dårlig. Mange som har lykkes her i verden har tatt store risikoer for å få til ting. Og som forfatteren sier så går risiko og innovasjon hånd i hånd.
Alt i alt er dette en lettlest oppfølger til den første boken hennes om hjernen: "Menneskehjernen - Farlig og fantastisk". Kommer det en tredje tro?
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket