Drapet på Entry Island

av (forfatter) og Ragnhild Aasland Sekne (oversetter).

Goliat forlag 2019 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.73 (66 terningkast.)

137 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Bjørn Solbergs eksemplar av Drapet på Entry Island

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Kriminalbetjent Sime Mackenzie blir sendt fra Montreal til Madeleine-øyene for å etterforske et drap på Entry Island, et engelsktalende, isolert samfunn 130 mil fra det kanadiske fastlandet. Øyas rike forretningsmann, James Cowell, er knivdrept, og mye tyder på at hans kone, Kirsty, er den skyldige.

For Sime virker saken opplagt, men da han møter den mistenkte kvinnen, vekker hun til live minner han ikke kan forstå. Selv om han aldri kan ha truffet Kirsty, er han overbevist om at de kjenner hverandre.

Sime har lenge vært plaget av søvnløshet. Na hjemsøkes han av drømmer om en skotsk fortid, om sine forfedres liv i et annet århundre, om en gutt som het Sime som vokste opp på vestkysten av Isle of Lewis og kjente en jente som het Kirsty. Hvordan henger fortiden og nåtiden sammen, og hva skjedde da så mange ble fordrevet fra Ytre Hebridene på 1800-tallet?

Bokdetaljer

Forlag Goliat forlag

Utgivelsesår 2019

Format Innbundet

ISBN13 9788283990072

EAN 9788283990072

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Canada

Språk Bokmål

Sider 428

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

11 32 17 6 0 0

Bokomtaler

Ååå, - dette var et kinderegg av en bok! For det første er det jo en kriminalroman, for det andre er det en mesterlig skildring av et forblåst øysamfunn i Canada og av landskap og liv på Ytre Hebridene og for det tredje, er det en fascinerende reise i tid som viser båndene mellom fortid og nåtid og betydningen av slektshistorie, - deilig! Hvis jeg ville, var det nok noe jeg kunne pirket på, men det vil jeg ikke, - kinderegget var fullkomment!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Kriminalbetjent Sime Mackenzie sliter med søvnløshet, og det både vises og merkes. Da han blir beordret fra Montreal til Entry Island for å bidra i en drapsetterforskning, kommer det hele tydelig fram. Sime er kun med grunnet språket. På øya snakkes det engelsk, selv om den ligger i Quebec-provinsen. Sime snakker begge språk flytende, som den eneste av kollegene. Entry Island ligger 130 mil fra fastlandet, og er et lukket samfunn. Der finnes hverken leger eller politi. Nå er øyas rike forretningsmann, James Cowell, drept i sitt eget hjem. Alt tyder på at kona er den skyldige, og Sime er lettet over at dette blir en enkel sak. Da han møter enken, Kirsty Cowell, blir han imidlertid i tvil. Han er overbevist om at han kjenner henne, noe hun benekter.

Simes søvnløshet får fortiden til å blande seg inn. Slekten hans kommer opprinnelig fra Skottland, og bestemoren leste noen dagbøker for ham og søsteren da de var små. De omhandlet Simes forfar, som han er oppkalt etter. I historien nevnes også godseierens datter, Kirsty. Kan fortiden henge sammen med nåtiden? For hva skjedde egentlig på Ytre Hebridene da hundrevis av innbyggere ble fordrevet fra hjemmene sine på 1800-tallet?

Nok en knallgod krim fra Peter May, med historiske elementer som øker spenningen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Et ekte forhold er basert på tillit og forståelse, på at man deler de små tingene i livet. Øyeblikk med glede og latter. Opplevelsen av at man tenker det samme, skal til å si det den andre sier.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Vinden traff meg da jeg kom over bakketoppen og slo nesten beina under meg. Jeg kjente at regnet spyttet i ansiktet mitt, som om Gud ville vise sin forakt for en guttunges forsøk på å redde sin mors liv. Det var tross alt hans oppgave.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg speider utover ansiktene som fyller synsfeltet mitt, engstelsen stiger som oppkast i mrg når jeg ikke får øye på henne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Han smilte og lurte på hva det kom av at folk alltid trodde det ville være en trøst å høre at ingen likte det mennesket du en gang hadde elsket.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Dette leste jeg i 2019.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

For de som liker å lese Peter May


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Blodets bånd" av Peter May
 • "Svarte vannliljer" av Michel Bussi
 • "En stille død" av Peter May
 • "Kritikeren" av Peter May
 • "Løgnene i Silver" av Chris Hammer
 • "Lysningen" av Robert Dugoni
 • "Kvinnen uten ansikt" av Robert Dugoni
 • "Død hvis du ikke ..." av Peter James
 • "Lockdown i London" av Peter May
 • "Ualminnelige mennesker" av Peter May
 • "Du er død" av Peter James
 • "Miraklenes natt" av A.J. Kazinski
Alle bokanbefalinger for dette verket