Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen terningkast
Ingen omtale
Omtale fra forlaget
I #Hverdagspsyk får vi psykologisk innsikt og kunnskap som kan hjelpe oss å håndtere motgang og ha det bedre. For det er egentlig det vi ønsker oss - et liv som vi kan fungere i, hvor vi opplever færre negative tanker, mindre stress, mer glede og økt selvfølelse. Forfatterne Rebekka Egeland og Carina Carl (tidl. Poulsen) – som er psykologer men først og fremst mennesker som alle andre – viser på en tilgjengelig og ekte måte hvordan våre personlige egenskaper spiller seg ut i relasjoner med andre. Boken er et praktisk verktøy til alle som ønsker å håndtere utfordringene man står ovenfor på en konstruktiv og god måte. En guide til å få det bedre, både med oss selv og omgivelsene. Lesertips: For at du skal kunne få best utbytte av boken, anbefaler vi deg å ta for deg ett og ett kapittel, men du trenger ikke å lese i kronologisk rekkefølge. Rebekka Egeland er utdannet klinisk psykolog (cand.psychol.) og jobber som daglig leder og sjefpsykolog i Falck Healthcare Norge, hvor det arbeides med å fremme god psykisk og fysisk helse. Hun er opptatt av å normalisere psykiske lidelser og fjerne tabuer. Hun har skrevet flere bøker, inkludert bestselgeren Mindfulness i hverdagen (2009) som har solgt over 40 000 eksemplarer. Carina Carl (tidl. Poulsen) er utdannet klinisk psykolog (cand.psychol.) og har et selvstendig foretak hvor hun samarbeider tett med Falck Healthcare Norge. Gjennom sitt foretak Carina Carl as tilbyr hun individuell terapi, samt kurs og foredrag for privatpersoner og mot næringslivet. I tillegg underviser hun gruppetimer i kondisjonstrening og yoga. Med forord av Peder Kjøs, psykolog og kjent fra bla. NRK-serien Jeg mot meg For å lytte til mindfulness-lydfiler, gå til soundcloud.com/hverdagspsyk. Her finner du meditasjoner hvor du blir guidet i å trene bevisst tilstedeværelse. Lydfilene vil også støtte deg i å trene grunnholdningene i mindfulness, som åpenhet, nysgjerrighet, aksept, medfølelse og vennlighet.
Forlag Cappelen Damm
Utgivelsesår 2016
Format Innbundet
ISBN13 9788202512590
EAN 9788202512590
Språk Bokmål
Sider 286
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketForutsetningen for å knytte nære bånd til andre, er at du tør å være sårbar, ekte og ærlig om hvem du er og hvordan du har det.
Dersom vi ikke er bevisste våre verdier, kan vi ende opp med å ta feil valg, og vi kan lettere bli villedet av velmente råd fra andre.
Ved å etterstrebe perfeksjonisme, risikerer du å ikke få dekket et av dine aller mest grunnleggende behov, nemlig nære og fortrolige møter med andre mennesker. Perfeksjonisme skaper avstand.
Tanker er ikke fakta, de er bare tanker, og de speiler ikke virkeligheten. Du er derfor ikke dine tanker, men den "bak" tankene - den som vet at du tenker.
Når du river ned fasaden, vil du også føle tilhørighet til andre fordi det er i sårbarheten vi møtes. Den er den vi alle har til felles.
Vi vil alltid ha noen form for stress i våre liv. Det er ikke til å unngå. Samtidig kan vi velge hvordan vi forholder oss til det stresset vi opplever i hverdagen. Det er dette stressmestring handler om. Nøkkelen er å styrke vår oppmerksomhet mot det som skjer med oss når vi legger merke til at vi har oppfattet noe som potensielt stressende. Vi øver på å hvile i oss selv med full aksept av det som skjer, framfor å motarbeide det ved å bagatellisere, ignoerere og benekte det. Dette tillater kropp og sinn å komme i balanse gjennom sin evne til selvregulering, noe som gjenoppretter balanse.
Når vi forventer at "burde" eller "skulle" vært lettere, annerledes eller bedre, skaper vi mye lidelse for oss selv. Kanskje det er slik at det å anerkjenne at livet til tider er tøft, vanskelig og utfordrende, selv om vi skulle ønske, håpe og kanskje til og med forventer at det skulle være annerledes eller bedre, gjør livet mindre komplisert ?. Dersom vi kan akseptere at vi til tider har mer enn vi makter å håndtere, gir vi oss selv rom for selvomsorg, tilgivelse og forsoning.
Man blir ensom fordi perfeksjonisme skaper avstand til andre mennesker, og hindrer de nære og fortrolige møtene.
Det er ingen fordeler med grubling - glem aldri det. Det må stoppes umiddelbart.