2012
Ingen favoritt
Ingen terningkast
Ingen omtale
Omtale fra forlaget
Psykologien er rik på synspunkter og kontroverser, og nye diskusjoner har gamle røtter. Ofte er fortiden det beste middel til å finne ut hva ulike angrepsmåter til psykologiske fremstillinger kan føre til. Historien til et levende fag er ikke "bare" historie. Denne boken gir en innføring i psykologiske retninger og grunnspørsmål, slik de har vært behandlet i vestlig psykologi gjennom et par tusen år, med særlig vekt på fremveksten av den nye, vitenskapelige psykologien. Egne kapitler er viet temaer som fakultetspsykologi og anvendt psykologi, forskningsmetodenes historie og skandinavisk psykologi. Historien bringes up to date ved å beskrive bakgrunnen for den "kognitive revolusjon" og ulike motreaksjoner mot den naturvitenskapelige tilnærmingen. En psykologihistorie er en innføringsbok skrevet som et supplement til vanlige tekster i generell psykologi, og egner seg som grunnbok i psykologiens historie for studenter på et tidlig trinn i studiet - og for fagfolk med interesse for psykologiens utvikling. Karl Halvor Teigen er professor i generell psykologi ved Universitetet i Oslo. Han har tidligere arbeidet ved universitetene i Bergen og Tromsø, hvor han har undervist i psykologiens historie og kognitiv psykologi.
Forlag Fagbokforlaget
Utgivelsesår 2004
Format Heftet
ISBN13 9788276749977
EAN 9788276749977
Språk Bokmål
Sider 398
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
En behaviorist skal være nøktern og kalle en spade for en spade. Men Watson gikk enda lenger, han kalte alt for spader.
I sin doktoravhandling hadde han lansert en ide om en universell grunnkraft,
en gravitatio universalis, som i form av et usynlig fluidum gjennomtrenger universet og kan forklare fenomener som magnetisme og elektrisitet. Universalkraften påvirker også tilstander av sunnhet og sykdom, som han mente var under innflytelse av månens og planetenes bevegelser (Franz Anton Mesmer, 1734-1815)
Kunnskap om folks gleder og verdier leder naturlig til spørsmålet om hvordan man kan oppnå slike gleder og verdier. Mye av det som er skrevet om lykke og positiv psykologi, kan dermed også rubriseres som psykologisk selvutviklingslitteratur, en eldgammel fagboksjanger, som minst går tilbake til Epiktets håndbok fra 100 e.Kr.
Behaviorismen sto åpen for enhver som ønsket å sette strek over psykologiens besværlige fortid og begynne et nytt, sunnere og mer velordnet vitenskapelig liv.
Dette er bøker jeg synes du med fordel kan holde deg langt unna. Bøkene er skikkelig kjipe ut i fra mitt synspunkt. Fagbøkene i lista har jeg fått lite eller ingenting ut av og mener NTNUs forelesere kunne valgt bedre pensum i de ulike fagene de tilhører.