2022
Ingen favoritt
Ingen terningkast
Ingen omtale
Omtale fra forlaget
Den bemerkelsesverdige historien om Riad Sattoufs barndom i skyggen av tre diktatorer - Muammar Gaddafi, Hafez al-Assad og hans egen far.
I en særegen, virtuos stil som fanger både barnets blikk og den politiske idealismens glød, skildrer Sattouf sin nomadiske barndomstilværelse i Frankrike, Libya og Syria. Faren, en syrisk panarabist som trekker sin franske kone og deres blonde sønn med seg i den storslåtte jakten på den arabiske nasjonen, er klippefast i troen på at paradiset ligger like om hjørnet.
Denne fortellingen om en eksentrisk familie i et absurd Midtøsten, er et mesterverk fra en stor kunstner, og er blitt sammenlignet med både «Maus» og «Persepolis». Den har toppet de franske bestselgerlistene, og den vant prisen for beste utgivelse under den internasjonale tegneseriefestivalen i Angoulème i Frankrike.
«Glitrende folke-opplysning i tegneseriedokumentar fra Midt-Østen»
Erle Marie Sørheim, Dagbladet
Forlag Minuskel
Utgivelsesår 2015
Format Heftet
ISBN13 9788292796306
EAN 9788292796306
Serie Fremtidens araber (1)
Omtalt tid 1980-1989 1970-1979
Omtalt person Riad Sattouf
Språk Bokmål
Sider 158
Utgave 1
Tildelt litteraturpris Sproingprisen utenlandsk klasse 2016
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Fantastisk, lærerik og svært urovekkende. Å se andre kulturer og systemer fra et barns synspunkt (med noen forklarende kommentarer) gjør noe med en. Noe blir intuitivt og annet uforståelig. Det som gjorde mest inntrykk på meg, var farens og omgivelsenes forakt for alt som kan sees på som svakhet eller anderledeshet. Blir en unge mobba ut av skolen, er det noe skammelig og lattervekkende. Vold, ydmykelser og vilkårlig latterliggjøring er tingenes orden. Jeg ble både fascinert og nesten uvel av denne boka og det må da jammen være et kvalitetstegn.
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket