Gomorra

en reise i camorraens økonomiske imperium og deres drøm om herredømme

av (forfatter) og Jon Rognlien (oversetter).

Aschehoug 2008 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.73 (41 terningkast.)

155 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Terje Rønnings eksemplar av Gomorra - en reise i camorraens økonomiske imperium og deres drøm om herredømme

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

2024

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Omtale fra forlaget

"Gomorra" er et sensasjonelt og personlig dokument om Europas mektigste kriminelle organisasjon, den napolitanske camorraen. Dette er en svart thriller fra virkeligheten, drivende godt og spennende skrevet. I flere år etterforsket den unge journalisten Roberto Saviano aktivitetene til camorraen - «Systemet» - i Napoli. Camorraen har maksimal profitt som eneste mål, og medlemmene gjør hva som helst for å nå dette målet. Saviano bygger opp sin brannfakkel av en bok gjennom egne opplevelser, glimt av konkrete saker, rettsdokumenter og et fantastisk persongalleri med aktører fra alle sider i den pågående krigen. Saviano skriver et portrett av sin samtid, og hans krysning av kunnskap, raseri og refleksjon har gjort denne boken til et vendepunkt i forståelsen av camorraen spesielt og kriminalitet generelt. "Gomorra" er filmatisert og har fått Grand Prix i Cannes. Filmen har her hjemme fått terningkast 6 i Aftenposten og Klassekampen og terningkast 5 i Dagbladet. «'Gomorra' er en dokumentarbok med litterære kvaliteter utenom det vanlige. Dokumentasjonen er overbevisende og historien er nervepirrende, men det er språket og fortellergrepet som løfter den opp i en klasse for seg.» Stian Bromark, Dagbladet «Saviano er på sitt beste når han beretter subjektivt og personlig om hva organisert kriminalitet kan gjøre med et land.» Per Anders Madsen, Aftenposten «Dette er lysende reportasje med skjønnlitterære kvaliteter.» Mats Gellerfelt, Svenska Dagbladet «Roberto Savianos storselgende dokumentariske utlevering av camorraen i Napoli er sterk og vedkommende lesning .» Per Krogh Hansen, Berlingske Tidende «Et fantastisk stykke undersøkende journalistikk - Saviano er utvilsomt en vinner, med et reelt potensiale som forfatter.» Misha Glenny, The Sunday Times

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2008

Format Innbundet

ISBN13 9788203211065

EAN 9788203211065

Språk Bokmål

Sider 351

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

6 22 10 2 1 0

Bokomtaler

Sørgelig aktuell eller allerede foreldet?
Boka er velskrevet og berømt. Den har gitt opphav til film og TV-serier. Selv om Napolis camorra har en lang, brutal historie, endrer den seg og tilpasser seg stadig. Så det vi får, utgjør et fyldig bilde av forholdene fra 2004 til 2006, året da boka kom ut. I dette tidsrommet har forfatteren kommet nær inn på virksomheter, hendelser og ikke minst personer i det kriminelle nettverket.

Det mest overraskende er de mange gråsonene mellom lovlig og illegal virksomhet. Det er godt illustrert i kapitlene om tekstilindustrien i Sør-Italia. Den produserer ekte klær for de berømte motehusene nordpå, men også forfalskninger som distribueres gjennom egne nettverk. Men her møter camorraen sterk konkurranse fra kinesiske tekstilprodusenter.

I andre delen av boka kommer han inn på politiets og domstolenes rolle. Tro det eller ei, havner mange av de kriminelle i fengsel. Alt i alt fascinerende lesning om forhold som nå ligger nesten tjue år tilbake i tid.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er lenge siden at jeg leste denne boken, men den ga et fascinerende innblikk der ulovlige og lovlige aktiviteter mikses sammen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så autentisk som det kan få blitt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

I Napoli er anvendelse av råskap en kompleks og hendig metode for å bli en vellykket forretningsmann.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sannheten er partisk, hvis det var mulig å redusere den til en objektiv formel, ville den vært kjemi. Jeg vet, og jeg har bevisene. Og derfor forteller jeg. Om disse sannhetene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det som står igjen er at en jente er blitt torturert og drept fordi noen har sett henne gi et kjærtegn, et kyss til en person, for noen måneder siden, et eller annet sted i Napoli. Jeg skjønner ikke at det er mulig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker fra Napoli og deromkring.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Cosa Nostra - historien om den sicilianske mafiaen" av John Dickie
  • "Turen med Charley" av John Steinbeck
  • "Marsfioler - Berlin noir trilogien" av Philip Kerr
  • "Roma - nye fascister, røde terrorister og drømmen om det søte liv" av Simen Ekern
  • "Muldvarpen" av John Le Carré
  • "Marionetten" av John Le Carré
  • "Butcher's crossing" av John Williams
  • "Den lange søvnen" av Raymond Chandler
  • "Malteserfalken" av Dashiell Hammett
  • "Gudfaren" av Mario Puzo
  • "Den som dreper dragen - en roman om en forbrytelse" av Leif G.W. Persson
  • "Barn 44" av Tom Rob Smith
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver