Slubberter har jeg sansen for!
Hva med et skabernakkel...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 11 svar.

Hva med en slubbert kledd i pjekkert? - Lydsterke ord, ikke sant?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Pjekkert hadde jeg glemt!
Slubberter - gikk ikke de helst i overall??

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tja, du har vel rett i det, dessuten er det jo litt gammel svung over det klesplagget også. Vi kalte det helst for overalls (med norsk uttale). Apropos kesplagg, husker du Kleivalua?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den er jo glitrende! I mitt vokabular heter det skaberakk, men jeg har hørt skabernakkel også. Ved siden av "min" bruksbetydning: stygg skranglete ting, f.eks en sykkel, har skaberakk en leksikalsk betydning: kostbart hestedekken. Et annet ord for dårlig skranglete sykkel er skrægg.

Ellers kan jeg by opp med ordet malesjøsjk (lumsk, ondskapsfull)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Malesjøsjk må da være importvare - "malicious" på engelsk, "malicieux" på fransk... (og da ligger vel den franske varianten nærmest den "norske" uttalen, med trykk på siste stavelse?) Hvor i landet (vårt, mener jeg) fjonger man seg med slike betegnelser, da?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

dette er typisk trønderfransk; må ha vært borgerskapet i byen som omga seg med noen av disse; men de har nå sneket seg inn i litteratur (eks Bør Børson) og helt opp til Namdalen; hvor jeg er fra; sjangdobelt er jo en ting og påddepeeesj (plysj på tenna etter en festlig aften/natt for eksempel er et annet.. vi har ikke vært så lukket et land hele tiden; import og eksport av ord gjør jo at de kommer tilbake til oss, og så tror vi til og med at det ikke er vårt; f. eks dashbord; bag; fine norrøne greier!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Østfold er et godt spor!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Aha! Ja, byene i Østfold hadde jo mye kontakt med det store utland i seilskipstiden, så dette er kanskje en del av arven fra den tiden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tja, i fare for å utsette meg for medsøstres vrede...
Jeg assosierer skabernakkel med et gammelt, skrøpelig og kranglevorent vesen av hunkjønn, dog med en viss sjarme..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er helt med deg der, men jeg hadde ikke mot til å si det!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

he, he - en hedersbetegnelse :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ina Elisabeth Bøgh VigrePiippokattaTove Obrestad WøienKirsten LundTralteSissel ElisabethKari FredriksenTheaNorahHelena ETrygve JakobsenDemeterIngunnHarald KAmanda AMarianne MStig TTherese HolmDaffy EnglundVidar RingstrømritaolineAnne-Stine Ruud HusevågRufsetufsaWencheMorten MüllerMads Leonard HolvikAndreas BurøsomniferumHanne Kvernmo RyeDagfinn JakobsenSynnøve H HoelTor-Arne JensenCarine OlsrødEli HagelundBjørg L.LailaEgil StangelandBertyAgnete M. HafskjoldSilje-Vera Wiik Vale