Vil ikke en bok stort sett få gode terningkast hvis bare dem som fullfører bøkene setter terningkast ? Skjønner likevel hva du mener når du sier at boka kanskje ikke passer akkurat der og da. Akkurat nå liker jeg nok heller å lese historiske bøker, men tror aldri den omtalte boka her kommer til å bli tatt opp igjen.

Men, tiden vil vise :-)) - Og ja, enig i at terningkast OGSÅ forteller noe om leseren.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 13 svar.

Vil ikke en bok stort sett få gode terningkast hvis bare dem som fullfører bøkene setter terningkast ?

Da spør jeg: hvilken karakter ville de "de store klassikerne" fått hvis alle de som avbrøt boka pga for tungt språk, eller fordi de ikke var modne nok eller hadde lest nok til å forstå handlingen, eller rett og slett ikke gadd å fullføre boka fordi de mye heller vil lese Cecilia Samartin (no offence altså), skulle gitt et lavt terningkast?

Og hvorfor skal en bok få dårligere karakter pga én persons bomkjøp? Det skjer jo også. En ener trekker gjennomsnittet ganske mye ned, og hvis alle bøker skal trekkes ned av at noen kjøper eller låner en bok de tror er bra men som viste seg å være langt fra det man liker å lese, ender det jo opp med at alle bøker er ganske dårlige, og det gir vel ikke et helt riktig bilde av en bok det heller?

Bare tenker litt høyt... Ikke lett dette. :p

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den dag i dag er det jo strid om Bjørnstjerne Bjørnson virkelig fortjener den berømmelsen han har fått innforbi hans forfatterskap. Var det kanskje heller hans personlighet og engasjement politisk og samfunnsmessig som gjorde ham så berømt ? Nå har jo jeg sansen for Bjørnson da. Men dette med å lese bøker innforbi alle kategorier, har noe med at forskjellige mennesker liker å lese forskjellige bøker. - Og det betyr ikke at de som synes en bok er dårlig selv om de fleste synes den er god tar feil. Mange ganger i historien har det i ettertid vist seg at det ikke er de store massene som har rett. Men la oss helst ikke snakke om hvem som har rett og galt i denne sammenheng.

Når jeg skal lese ei bok og undersøker og googler litt på den først, synes jeg absolutt at det er interresant at noen gir den 6, mens andre gir den 1. Og jeg personlig ville synes det var synd om de som ikke likte boka lot være å si det.

Heldigvis er vi forskjellige, og så er det slik at noen er mer lik hverandre enn andre. :-)) Og dermed kanskje liker de samme bøkene. :-))

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis vi får navnene på de mest leste forfattere på Bjørnsons tid har vi sannsynligvis ikke hørt om dem. Så hvem blir stående? Og kan litteratur kalles stor hvis den i praksis er utilgjengelig? Er det mange som har lest Don Quijote der ute? Jeg har prøvd og gitt opp. Men det er jo et ikon og en figur som har gått inn i vår kultur. Ulysses er en annen bok jeg har gitt opp, jeg har tenkt at hvis jeg leser to sider hver dag så kan jeg jo klare det...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når jeg skal lese ei bok og undersøker og googler litt på den først, synes jeg absolutt at det er interresant at noen gir den 6, mens andre gir den 1. Og jeg personlig ville synes det var synd om de som ikke likte boka lot være å si det.

Helt enig med deg her!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Poenget mitt er ikke hva som er bra og dårlig eller hvem som har rett og hvem som tar feil. Poenget mitt er at hva en skolelei 14-åring med som knapt har lest Donald synes om Sult etter å ha blitt tvunget til å lese den på skolen, eller hva en trailersjåfør med ølvom og Brann-skjorte synes om The Secret som han fikk av svigermor til jul, eller hva en voksen mann som bare leser russisk litteratur synes om Twilight-bøkene til datteren, ikke burde ha så stor innvirkning på gjennomsnittskarakteren disse bøkene får, og spesielt ikke hvis de ikke engang ble fullført. Synes jeg. :) Men Pinnsvinets eleganse er kanskje en spesiell bok sånn sett. Noen elsker den (jeg gjør det :)), noen hater den, så da blir det litt kræsj uansett...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg innbiller meg at iallefall personer som har laget seg egen side her på "Bokelskere" er seriøse lesere, og dermed berettiget til å sette terningkast på de bøkene de leser.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Du mener vel ikke at når vi setter terningkast på bøker, så skal vi tenke på om det trekker ned eller øker gjennomsnittet boka får, eller hva andre måtte mene om samme boka? Vi må jo sette terningkast ut fra hvordan vi selv subjektivt oppfatter bøkene vi leser.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nei ... Hvor leste du det? Selvfølgelig skal man sette det terningkastet man selv mener boka fortjener. Jeg mener bare at hvis alle som avbryter en bok fordi ditt og datt og sånn og sånn setter terningkast 1, så blir ikke gjennomsnittskarakteren til ei bok noe mer riktig enn om bare de som faktisk fullfører boka setter terningkast.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Selvfølgelig er terningkast subjektivt, men jeg synes det blir feil dersom en leser som i utgangspunktet ikke liker en sjanger skal sette lave terningkast,- fordi sjangeren ikke fenger akkurat denne leseren.

Det blir det samme som når en klassisk interessert (og kun det) musikkjournalist anmelder rockeplater eller konserter, - og slakter dem alle.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mulig jeg er rar der, for jeg liker bøker i alle genre.. Jeg setter aldri terningkast ut fra genre, men ut fra den aktuelle boka jeg leser der og da. Så klart, jeg merker at av de bøkene jeg liker best, så er mange i samme genre, men det betyr ikke at bøker i andre genre ikke kan være bra av den grunn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eller at alle bøker innenfor favorittsjangerne er gode... Jeg liker godt krim, men det er selvfølgelig bøker i denne sjangeren som er mindre bra, eller enda verre. Ellers så er også jeg altetende når det gjelder bøker, og lar ikke sjangeren påvirke terningkastene jeg gir.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja det tenkte jeg ikke på når jeg skrev. Men så klart, ikke alt innenfor en genre er like bra. Jeg er veldig svak for krim og fantasy, men det finnes mange eksempler på bøker jeg ikke liker i de genrene også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En eller annen nevnte at jeg kom til å like boka "Pinnsvinets Eleganse" nettopp fordi jeg hadde likt boka " Saman er vi mindre aleine". Hun hadde tydeligvis lest begge bøkene. Da tolket nok iallefall hun og jeg det slik at disse bøkene er i samme sjanger.

Da må jeg vel med rette ha lov til å sette et dårlig terningkast på denne boka. For jeg har jo allerede bevist at jeg liker andre bøker i samme sjanger.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Linda NyrudPiippokattaHanne Kvernmo RyeVariosaHeidiNinaDolly DuckInger-LiseIngeborg GYvonne JohannesenTom-Erik FallaLinda RastenAnineAnn ChristinPirelliKirsten LundVivaLaLivrebrekIngunnJChristoffer SmedaasJulie StensethAlice NordliGladleserMarie HolterGrete AastorpBerit RHelena ETonje SivertsenOlaugHege H.Harald AndersenMarianne  SkageAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAud- HelenTone HJanne Kristin HøylandAnne-Stine Ruud HusevågMargrethe  HaugenVannflaskeTonesen81