Du mener vel ikke at når vi setter terningkast på bøker, så skal vi tenke på om det trekker ned eller øker gjennomsnittet boka får, eller hva andre måtte mene om samme boka? Vi må jo sette terningkast ut fra hvordan vi selv subjektivt oppfatter bøkene vi leser.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Nei ... Hvor leste du det? Selvfølgelig skal man sette det terningkastet man selv mener boka fortjener. Jeg mener bare at hvis alle som avbryter en bok fordi ditt og datt og sånn og sånn setter terningkast 1, så blir ikke gjennomsnittskarakteren til ei bok noe mer riktig enn om bare de som faktisk fullfører boka setter terningkast.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Selvfølgelig er terningkast subjektivt, men jeg synes det blir feil dersom en leser som i utgangspunktet ikke liker en sjanger skal sette lave terningkast,- fordi sjangeren ikke fenger akkurat denne leseren.

Det blir det samme som når en klassisk interessert (og kun det) musikkjournalist anmelder rockeplater eller konserter, - og slakter dem alle.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mulig jeg er rar der, for jeg liker bøker i alle genre.. Jeg setter aldri terningkast ut fra genre, men ut fra den aktuelle boka jeg leser der og da. Så klart, jeg merker at av de bøkene jeg liker best, så er mange i samme genre, men det betyr ikke at bøker i andre genre ikke kan være bra av den grunn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eller at alle bøker innenfor favorittsjangerne er gode... Jeg liker godt krim, men det er selvfølgelig bøker i denne sjangeren som er mindre bra, eller enda verre. Ellers så er også jeg altetende når det gjelder bøker, og lar ikke sjangeren påvirke terningkastene jeg gir.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja det tenkte jeg ikke på når jeg skrev. Men så klart, ikke alt innenfor en genre er like bra. Jeg er veldig svak for krim og fantasy, men det finnes mange eksempler på bøker jeg ikke liker i de genrene også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En eller annen nevnte at jeg kom til å like boka "Pinnsvinets Eleganse" nettopp fordi jeg hadde likt boka " Saman er vi mindre aleine". Hun hadde tydeligvis lest begge bøkene. Da tolket nok iallefall hun og jeg det slik at disse bøkene er i samme sjanger.

Da må jeg vel med rette ha lov til å sette et dårlig terningkast på denne boka. For jeg har jo allerede bevist at jeg liker andre bøker i samme sjanger.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Thomas Røst StenerudAlice NordliLene AndresenTorTone HEirin EftevandGro-Anita RoenTove Obrestad WøienStein KippersundLars MæhlumHeidi HoltanWenche VargasSolVivaLaLivreReadninggirl30Sigrid NygaardLinda RastengretemorKristine LouiseLisbeth Marie UvaagElisabeth SveeTheaPiippokattaStig TMorten BolstadSynnøve H HoelMalinn HjortlandkntschjrldBerit RBertyFarfalleAnne-Stine Ruud HusevågSilje-Vera Wiik ValeFriskusenHilde H HelsethEgil StangelandNicolai Alexander StyveelmeRufsetufsaHanne Kvernmo Rye