Den dag i dag er det jo strid om Bjørnstjerne Bjørnson virkelig fortjener den berømmelsen han har fått innforbi hans forfatterskap. Var det kanskje heller hans personlighet og engasjement politisk og samfunnsmessig som gjorde ham så berømt ? Nå har jo jeg sansen for Bjørnson da. Men dette med å lese bøker innforbi alle kategorier, har noe med at forskjellige mennesker liker å lese forskjellige bøker. - Og det betyr ikke at de som synes en bok er dårlig selv om de fleste synes den er god tar feil. Mange ganger i historien har det i ettertid vist seg at det ikke er de store massene som har rett. Men la oss helst ikke snakke om hvem som har rett og galt i denne sammenheng.

Når jeg skal lese ei bok og undersøker og googler litt på den først, synes jeg absolutt at det er interresant at noen gir den 6, mens andre gir den 1. Og jeg personlig ville synes det var synd om de som ikke likte boka lot være å si det.

Heldigvis er vi forskjellige, og så er det slik at noen er mer lik hverandre enn andre. :-)) Og dermed kanskje liker de samme bøkene. :-))

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Hvis vi får navnene på de mest leste forfattere på Bjørnsons tid har vi sannsynligvis ikke hørt om dem. Så hvem blir stående? Og kan litteratur kalles stor hvis den i praksis er utilgjengelig? Er det mange som har lest Don Quijote der ute? Jeg har prøvd og gitt opp. Men det er jo et ikon og en figur som har gått inn i vår kultur. Ulysses er en annen bok jeg har gitt opp, jeg har tenkt at hvis jeg leser to sider hver dag så kan jeg jo klare det...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når jeg skal lese ei bok og undersøker og googler litt på den først, synes jeg absolutt at det er interresant at noen gir den 6, mens andre gir den 1. Og jeg personlig ville synes det var synd om de som ikke likte boka lot være å si det.

Helt enig med deg her!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Poenget mitt er ikke hva som er bra og dårlig eller hvem som har rett og hvem som tar feil. Poenget mitt er at hva en skolelei 14-åring med som knapt har lest Donald synes om Sult etter å ha blitt tvunget til å lese den på skolen, eller hva en trailersjåfør med ølvom og Brann-skjorte synes om The Secret som han fikk av svigermor til jul, eller hva en voksen mann som bare leser russisk litteratur synes om Twilight-bøkene til datteren, ikke burde ha så stor innvirkning på gjennomsnittskarakteren disse bøkene får, og spesielt ikke hvis de ikke engang ble fullført. Synes jeg. :) Men Pinnsvinets eleganse er kanskje en spesiell bok sånn sett. Noen elsker den (jeg gjør det :)), noen hater den, så da blir det litt kræsj uansett...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg innbiller meg at iallefall personer som har laget seg egen side her på "Bokelskere" er seriøse lesere, og dermed berettiget til å sette terningkast på de bøkene de leser.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundHeidi Nicoline ErtnæsHildaJulie StensethTor Arne DahlPer Åge SerigstadPiippokattaAmanda AGrete AastorpBente NogvaBenedikteLisbeth Marie UvaagTone HTurid KjendlieLeseberta_23DemeterStine AskeMaikenHilde VrangsagenHarald KHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne JensenMargrethe  HaugenTove AlmaMcHempettStian AxdalEgil StangelandVivian M.PrunellaReadninggirl30LailaÅsmund ÅdnøyBerit R