Ja, takk for gode anbefalinger til alle! Underviser selv både i samfunnsfag og religion (10.trinn), og et spesielt fokus på Midt-Østen konflikten har stått øverst på planen hvert år. Superinteressant, men vanskelig konflikt. Når det gjelder bombastiske oppfatninger - vel, det har jeg opplevd hos mange lærere også. Det som er viktig, er vel - i første omgang - å holde seg til rene fakta - hva skjedde når og hvorfor, og deretter prøve å forfekte et balansert syn. Uansett hva som skjedde og hvem som gjorde hva i tidligere tider - det som er viktig er hva som skjer og bør skje nå! Altså, man kan være "mest enig med palestinerne", eller "mest enig med israelerne", men likevel - for å si det litt platt - ingen skal kastes ut nå, begge sider fortjener trygghet og politiske rammer de kan (holde ut å) leve innenfor.

Viktig å lese bøker med ulikt perspektiv, men anbefaler likevel boka "Hellig grunn", av Morten A. Strøksnes. Igjen, boka er utrolig informativ, alvorlig, men "morsom".

Kan ellers slutte meg til de som anbefaler Maloufs "Identitet som dreper", selv om den ikke går direkte på Israel-Palestina konflikten, men konflikt og identitet generelt. Boka er kjempebra! Selv har jeg lest (studert) den fordi jeg er interessert i den påståtte konflikten mellom islam og Vesten - mellom vestlige og muslimske verdier. Stikkord er: Hvorfor oppstår identitetskriser, og hva kan disse føre til (fremmedgjøring, terror m.m.)? Dette er også viktig å kjenne til som religionslærer; hvordan og hvorfor reagerer noen kulturer slik de gjør? Tenk karikaturtegninger m.m.

Og til slutt, E. Said er viktig!

Igjen, takk for gode anbefalinger - listen blir bare lengre og lengre....

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Da er Strøksnes' "Hellig grunn" også lagt til lista, takk for tipset. Ser vi underviser i akkurat samme fag; engelsk og RLE/Religion og etikk. Da kan vi jo dele noen erfaringer om litteratur med hverandre :-)

Når du nevner den påståtte konflikten mellom islam og Vesten, kom jeg på en bok jeg jo har stående i hylla mi; Islam og kristendom. Konflikt eller dialog? av Oddbjørn Leirvik som har dette som sitt ekspertområde. Har ikke lest den ennå, men den må letes fram nå :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Men den må jo sikkert jeg lese også.... (hvis jeg ikke har gjort det..? Mener å ha hatt Leirvik som gjesteforeleser.. Takk for tipset, og ja, fint å dele noen erfaringer når man driver med det samme! Bra!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tine VictoriaKine Selbekk OttersenPiippokattaHeidiLinda NyrudTheaIngvild STone SundlandStine SevilhaugMonaBLVariosaHarald KTorFlettietteMonica CarlsenHilde Merete GjessingReadninggirl30DemeterPacosiljehusmorgretemorBjørg RistvedtHilde H HelsethStig TJarleLeseberta_23BenedikteHelena EGrete AastorpEileen BørresensomniferumLisbeth Marie UvaagTone HGrete AmundsenAnne-Stine Ruud HusevågKristina Jernstrøm LyseboritaolineKirsten LundCecilie MLaila