Endelig helg igjen kan man vel denne helgen si etter en uke med blandet tempo. Jeg har denne uken lest en bok som jeg leste i 2012 Det usynlige fjellet av Carolina De Robertis, jeg leser den igjen for lesesirkelen. I tillegg har videre hørt lydbok Før plogen din over de dødes knokler på engelsk av Olga Tokarczuk som jeg etter hvert tror jeg håper og bli ferdig med innen denne helga liker den veldig godt så langt.

Hva leser dere denne helga?

Håper alle får en fin helg :)

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 27 svar.

Nettopp ferdig med 800 siders bok om Usa SINE PRESIDENTER FRAM TIL bUSH jR, ,og har begynt på en 420 siders bok om den amerikanske borgerkrigen avOle O MOen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du verden! Dette er lektyre jeg også skal gå gjennom i løpet av året. Gleder meg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er snart ferdig med denne boka også da.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

800 sider, wow, håper du hadde en fin helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En bok er ferdig lest, nemlig "Dødeland" av William Shaw, siste bok i en ikke så verst trilogi som startet med "Fuglekikkeren". En annen bok er jeg godt i gang med, igjen, etter en pause. Det er "Great at Work", av Morten T. Hansen. Det er en nyttig bok, for den som liker å være effektiv, som meg, for da får jeg mer tid til å lese eller gjøre noe annet. Det er ikke det samme som å si at jeg faktisk er effektiv. Vi hører også på "Harry Potter og mysteriekammeret", lest av oversetteren Torstein Bugge Høverstad. Det ligger mye fint i stabelen av lånte bøker og sesongen med dyrking fra frø ble innledet i dag. Så nå kan uka bare komme.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det å være effektiv er ikke alltid så lett, men jeg synes du hørtes effektiv ut :). Man må gjør det best ut av tid i helg og livet generelt da. Koselig med å høre Harry Potter, håper du får en fin søndag :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Liten oppdatering på søndag, jeg fikk høre lydboka ferdig og lest det usynlige fjellet også ferdig. Dermed har jeg fortsatt på boka Swing time av Zadie Smith helt annerledes enn det har jeg lest i de andre bøker, liker skildringer, referanser i boka og karakterer beskrivelsene. Jeg hører også en ny lydbok The Library Book av Susan Orlean.

Håper alle får en fin søndag :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er en rolig helg her. I morgen kommer det VÆR, så det tyder på at det kan bli en fin dag for lesing.

Jeg leser videre på Jane Austen, Fornuft og følelse. Endelig har jeg kommet inn i stemmingen og formen på boka. I uka som har gått har jeg fosset igjennom Dvalen av Camilla Grebe. Krim. Anbefales! Det er en frittstående bok, men jeg ville nok lest de to første bøkene med det samme teamet i før jeg leste denne. Jeg leser også Ting vi mistet i brannen. Det er en novellesamling av Mariana Enriquez. Hun blir beskrevet som "En av Argentinas dristigste unge stemmer.". Det er en bok som er med i Åpen lesesirkel, arrangert av Norsk Litteraturfestival. Har lest tre noveller så langt. De er annerledes, tidvis dystre og en smule makabre.

Håper dere koser dere med bøkene deres! Ser ut som også jeg må ta en titt på boka Det usynlige fjellet.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Mye interresant her også. Håper du får en fin helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det usynlige fjellet har jeg stående ulest hjemme i bokhylla, har satt opp en leseliste for i år og der står den, jeg er spent.

Romanen til Olga Tokarczuk lastet jeg ned på engelsk rett etter at hun fikk Nobelprisen. Jeg tror jeg ga den en femmer på terningen, men ligger nok etter min mening nærmere fire.

For tiden leser jeg tre bøker. Mr Mercedes av Stephen King. Den har jeg nettopp begynt på, så jeg mener ikke så mye ennå. Dernest The Great War for Civilization - The Conquest for the Middle East av den anerkjente britiske journalisten Robert Fisk. Han skriver genuint og godt om Vestens evigvarende makt og streben etter andre lands naturressurser. Boka er på nesten 1400 sider, så den kommer til å være med meg en stund. Apropos naturressurser; Donald Trump uttalte nylig på Cnn at han var klar for å trekke alle tropper ut av Midtøsten og begrunnet det med at de nå var blitt selvforsynt med gass og olje... At han sier akkurat hva han tenker og mener, skal han ha for.

Donald Trump har vært mye i tankene og på netthinnen min de siste månedene, jeg har intensivt fulgt høringer og riksrettssaken på Cnn og lest flere bøker, den jeg leser nå heter The Cult of Trump - A Leading Expert Explains How the President Uses Mind Control av Steven Hassan. Veldig interessant. Jeg har personlig nok erfaring til å påstå at mannen er en fullblods psykopat og kanskje en av de farligste verdensledere vi noengang har hatt. Dessverre har jeg stor tro på at han vil bli gjenvalgt.

I går så jeg et intervju på Cnn av Isabel Allende i forbindelse med den nye romanen hennes og naturlig nok kom de inn på Trump, hvorpå hun sier: "Donald Trump makes me sick". Håpet er at mange nok føler det samme og møter opp for å stemme til høsten.

Ønsker dere alle en fortsatt god helg!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Jeg likte den veldig godt og ga den selv en femmer på terning, har tidligere i fjor høst lest løperene. Interresant dette med forskjellige ting i Midtøsten. Håper alt flest mulig går å stemmer i USA :). Håper du får en fin helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg holder på med mange bøker for tiden, men denne helgen konsentrerer jeg meg om tre av dem.

På øret et gjenhør med The Deptford Trilogy av kanadieren Robertson Davies, en av mine absolutte yndlingsforfattere, som jeg leste på papir for mange år siden. Oppleseren er god og trilogien er like fantastisk fortsatt Davies er en sann historieforteller!

På Kindlen har jeg også en yndlingsforfatter, nemlig Bonnie Jo Campbell og romanen Q Road. Hun skriver utrolig sterke og gode bøker. Denne amerikanske forfatteren har foreløpig fått utgitt to romaner og tre novellesamlinger, den siste i 2015, så håper snart hun kommer med ny bok.

Har også kommet i gang med månedens bok i den dystoptiske lesesirkelen her på Bokelskere, nemlig Flammealfabetet av Ben Marcus. Har hatt den stående i bokhylla en stund og gledet meg til den, men ikke lest langt nok til at jeg vil mene så mye om den foreløpig.

Ønsker dere en fin helg!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Hvis jeg hadde hatt en "gleder meg til å lese" bokhylle, så hadde Robertson Davies stått der. Du og Annelingua gjorde meg nysgjerrig på han for noen år siden og jeg fant og leste en norsk oversettelse av den første i "The Deptford Trilogy" på nasjonalbibliotekets nettside. Det ga mersmak. Nå har jeg skaffet meg hele trilogien i tillegg til "The Cornish Trilogy". Mange av Robertsons romaner ligger nå på iTunes til under 20,- pr stk.

Jeg leste at han selv var motstander av at bøkene hans skulle gis ut som e-bøker, og lenge fikk han viljen sin, men ikke nå lenger, heldigvis.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Må bare spørre deg om en ting, helt malapropos. Mener at du startet en tråd en gang der vi kunne skrive inn sitater fra en bestemt siden i en bok, men finner den ikke igjen. Husker du hva den het?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kan det være denne tråden?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Supert, gretemor.
Du gir deg ikke så lett. Tusen takk!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har et vagt minne om hva du mener, men når jeg går tilbake i tid og ser hvilke tråder jeg har startet, så finner jeg den ikke. Kanskje det var noen andre som startet den. Har søkt på forskjellige ord og kombinasjoner, men dessverre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da håper jeg du kommer til å kose deg like mye med bøkene som jeg gjør :-)
Ante ikke at han var e-bokmotstander. Men han var jo over åtti år gammel da han døde i 1995, så det var kanskje ikke så rart. Men som du skriver er det nå mulig å få bøkene hans elektronisk, både som e-bøker og mange av dem også som lydbøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Han har jeg faktisk aldri hørt om, men sjekker han gjerne ut, så takk for anbefaling. Det er som sagt alltid nye kjekke forfattere som er unike skatter og derfor er så glad bokelskere man med i og at man får disse tipsene. Tror lesningen min hadde vært av dårligere kvalitet om jeg ikke hadde dette der jeg får alle tipsene og forslagene til lesning.

Håper du får en fin helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nå skjer det igjen! Jeg får lyst til å lese en bok jeg aldri har hørt om. Jeg må virkelig sjekke ut 'Det usynlige fjellet' som dere alle skryter så av! Dette er noe av det beste med Bokelskere, all inspirasjonen man får her inne. Jeg har oppdaget så mange forfattere og gode bøker etter at jeg ble medlem her inne, som jeg helt sikkert ikke hadde funnet av meg selv. Herlig!

Jeg leser Elena Ferrante denne helga: Den dunkle dottera. Jeg liker Ferrantes bøker veldig godt, og jeg tror denne også er bra. Liten da, så jeg blir kanskje ferdig med den allerede i dag.

Tidligere i uka har jeg lest Jeg heter Lucy Barton av Elizabeth Strout. Den var meget bra, og anbefales. Jeg så at den har en oppfølger også, så den må jeg også se om jeg kan finne.

Neste bok i køen nå er Linn Strømsborgs Aldri, aldri, aldri om selvvalgt barnløshet, noe som kanskje ennå er litt tabu. Jeg har aldri lest noe av forfatteren før, så dette blir spennende.

Men først nå skal jeg ut og ha meg en liten skitur, og i kveld blir det festlig samvær, så helgen blir ikke bare lesing!

Ønsker dere alle en god helg :-)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Det er bare å glede seg til Linn Strømsborg. Likte den skikkelig godt!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg er helt enig med deg angående dette med bokelskere at man får så uendelige mange tips som ender opp med å bli favorittbøker og likte så utrolig godt. Jeg har i hvert fall fått mange gode tips og er veldig glad for dette nettsted må jeg si :).

Ferrante skriver gode bøker, ,men liker fortsatt beste kvartettserien må jeg si. Gleder meg til ny episode kommer på tv snart eller HBO. Aldri, aldri, aldri er god bok, likte den veldig godt.

Håper du får en god helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg elsket «Det usynlige fjellet»! En sjeldent god bok. Denne helgen leser jeg «Over horisonten» av Jojo Moyes som lydbok. Synes forfatteren skriver godt, og liker at handlingen dreier seg om leseglede og hvordan bøker beriker livene til folkene i bygda. Vi er på hytta på fjellet i helgen, og her har jeg liggende den japanske novellesamlingen «Knakketiknakk» i papirutgave, et funn av en murstein med følelsen av det ekte Japan mellom permene. Leser noen få noveller om gangen hver hyttehelg, innimellom skiturer og strikking. Ønsker alle en riktig god lesehelg!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Lydbok er så kjekt. Man har liksom mulighet til å gjøre en del andre ting i mellom mens man hører lydboka. Novellesamlinger er også kjekke å ha, da varierer historiene mer. Håper du får fin helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det Usynlige Fjellet er ei knakende god bok! Leste den for tre år sida, og vil lese den igjen :-) Ellers leser jeg A.N.P sin andre dagbok i bokform. Dette er fortsettelsen av Chicks O`hoi som jeg skal lese etterpå. Mye klokskap og kåtskap hos denne unge damen, for å oppsummere på korteste vis, men absolutt lesverdig.

Kommer til å lese videre på disse under bussturene til og fra Bergen lør-søn, da jeg skal på årsmøtet til Vestland SV. Ha ei flott helg og uke i regn og mye blest :-)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Den kreative unge damen ferdig anmeldt

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det samme tenkte jeg og derfor har jeg lest den igjen nå. Håper du får en god helg med bok/bøker :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Lene NordahlAlice Nordliingar hTone Maria JonassenSigrid Blytt TøsdalLars Johann MiljeAnita NessBeathe SolbergDemeterBerit RKirsten LundAnn ChristinSynnøve H HoelCamillaMarit AamdallittymseIngebjørgDaffy EnglundFiolIngeborg GElisabeth SveeLilleviHeidiEirin EftevandKjell PHarald KAnette SFlettietteMonica CarlsenMads Leonard HolvikEgil StangelandPiippokattaMarenMarianne AugustaritaolineIngvild SRufsetufsaJanne Kristin HøylandReidun Anette AugustinLinn