Denne helgen leser jeg Bak lukkede dører - en bok om voldtekt av Anne Bitsch og Anja Emilie Kruse. Dette er hovedboken og selv om jeg vurderte om den passet bedre å lese i puljer så har jeg vansker med å legge den bort. Dette er en bok alle som har en mening om voldtekt bør lese, og det har vel de fleste.
Resten av helgens bøker er de samme som forrige helg, jeg er kommet et godt stykke inn i
både Fujisan av Randy Taguchi og The Lone Ranger and Tonto Fistfight in Heaven av Sherman Alexie. Den siste synes jeg gir ett interessant innblikk i hvordan det det er å leve på reservasjonen. Historiene er triste på grensen til tragisk, men blir fortalt med humor. Boken er gitt ut som fiksjon, men forfatteren har i ettertid fortalt at mange av historiene er løst basert på ting han selv har opplevd.

God helg!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 26 svar.

Ekstremt høyt og utrolig nært av Jonathan Safran Foer vart bokvalget denne helga. Den vart fullført i dag.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kom hjem fra ferie nå,så den siste uka har jeg lest Larssons Menn som hater kvinner. Ble ferdig med Saramango også,og det var et nytt,interessant bekjentskap for meg. Nå er det litt igjen av helga og jeg er i gang med Vredens druer av Steinbeck.Fortsatt god helg:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er nettopp ferdig med Vi trenger nye navn av NoViolet Bulawayo (en strålende bok!) og skal begynne på Usynlige byer av Italo Galvino. Er spent på denne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Endelig kan jeg si at jeg driver på med slutten av Hikeren av Lee Child :) Ellers har jeg i forbindelse med ny jobb begynt å små lese litt i gamle fagbøker, blant annet leser jeg en del i Norsk litteratur i tusen år.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ble ferdig med Donau av Magris for noen dager siden, og måtte bare ha en liten pause etter denne slitsomme boka. Har kommet et stykke i Fortryllelsens by av Han Suyin, ei lettlest og til nå sånn middels bok.
Neste bok ut blir Alter og disk av Agnar Mykle før jeg kanskje drar i gang med Stille flyter Don, jeg får se når jeg synes jeg vil starte på første bind, kanskje jeg må vente enda litt til.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Forrige helg begynte jeg i spenning på "De utålmodige av hjertet" av Stefan Zweig. Om det er mitt utålmodige hjerte eller om jeg og mr. Zweig rett og slett ikke fant tonen, er noe usikkert - ihvertfall er jeg gått over til krim :-D
Så nå leser jeg "Dødens disippel" av Hjorth & Rosenfeldt.
Den er i pocketutgave, og er med overalt...Er visst inne i en "krimperiode", det er det eneste jeg "får til" å lese. Merkelige greier!

God helg :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har hatt slektsforskningsdilla deluxe i det siste og lesegleden har vært oppslukt av det. Men no begynner å lesegleden å komme tilbake for fullt og det har aldri vært så godt å lese som no<3. Denne helga leser jeg Sommerpaviljongen av Santa Montefiore. Ikke noe stor litteratur, men lettlest koselitteratur som suger meg langt inn i boka... Ha ei god lesehelg alle sammen!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bak lukkede dører høres ut som en bok man kanskje må bruke tid på å fordøye det man leser, mens man leser det. Jeg har da innsett at Jeg lovet deg aldri en rosehage er en "kamp" jeg ikke orker å ta nå, får heller legge den bort og ta den frem om hundre år ;) Jeg fikk Odins Barn av Siri Pettersen hos mannen min for evigheter siden og har begynt på den.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det varierer nok hvor mye tid man trenger, men det er ikke en bok man skummer lett gjennom. Jeg er veldig imponert over den så langt og tror alle vil ha godt av å lese den, kanskje spesielt de som har vært utsatt for "mindre" overgrep selv og de som bagatelliserer andres opplevelser.

"Jeg lovet deg aldri en rosehage" høres interessant ut, spørs om jeg ikke må ta en nærmere titt på den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den er veldig spesiell, men for meg ble det bare tull. Tenker jo å gi den en ny sjanse etterhvert.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I dag avsluttet jeg Vårnatt av Tarjei Vesaas og Smuglere av Arthur Omre.

Etter et dypdykk i bokhylla sitter jeg her nå med Gudsmoren - En menneskelig komedie av Bergljot Hobæk Haff. Har forsøkt å finne litt informasjon om boken, men har finne svært lite. Det gjør meg jo ekstra nysgjerrig så jeg gleder meg til å lese denne boken i helga.

God helg til dere alle :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg begynte med Jørn Lier Horst for et par dager siden, Nøkkelvitnet het visst den, og den gjorde at jeg fortsatte med William Wisting, så denne helga leser jeg Felicia forsvant, og fortsetter med Når havet stilner.

God helg! :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

I går kveld ble jeg ferdig med Skyggen av Petrus Dahlin og Lars Johansson (svensk fantasy for ungdom).

Etterpå skal jeg begynne på faktaboka: Demoner: Besettende djevler og andre ondskapsfulle vesen av Asbjørn Dyrendal. Og videre i helga skal jeg fortsette med disse bøkene: Støv & stjerneskinn av Laini Taylor, og The graveyard book av Neil Gaiman.

Så her er det litt fantasy og litt fakta:) Og det ser ut til at det ikke går tomt for lesestoff for deg heller:)

God helg til deg også:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tomt for bøker blir det nok ikke med det første, spesielt ikke om jeg ser i bokhyller og på lesebrett og :-)

Demoner.. så veldig spennende ut, håper du legger ut en anmeldelse etterhvert.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Samme her. Har mange uleste bøker i hylla som bare venter og venter. Så man kan bare bli snødd inn uten å være bekymret for å gå tom for lesestoff. Men å drukne i lesestoff er jo ikke den verste skjebnen:)

Skal selvfølgelig legge ut anmeldelse av boka Demoner når den er lest:)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Siste helg på stranden i syden og jeg leser Englemakersken av Camilla Läckberg. Elsker hennes krimbøker med parallelle handlinger fra nåtid og fortid. Denne boken er ikke noe unntak, spenningen bygger seg opp side for side.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Her er det kaos i lesinga om dagen, så håper på å få fullført minimum 1 bok i helga, helst flere. Jeg foretrekker helt klart å lese en bok om gangen, så dette ble altfor mange for min del på en gang.
Det stumme rommet - H. Wassmo (lydbok)
Løp som en jente - Alexandra Heminsley
Pythias anvisninger - Eriksson og Sundquist
En Donald pocket
Også var jeg innom på bruktbutikken i dag og plukket meg meg litt, bl. a. To jeg tror jeg må begynne så smått med
En om å forstå hunder og
En om selvmord blant unge.

Så jammen bra jeg har lang helg med fri på mandag ;)

God helg alle sammen!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Det var litt an liste ja. Om jeg har for mange bøker å konsentrere meg om ender jeg opp med å stresse så mye at jeg ikke får lest noen av de, så lykke til :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er litt det jeg sliter med også! Derfor tenkte skulle ta en lesemaraton denne helgen i et håp om å få ned den stressa følelsen og kunne kose meg litt mer igjen! :)
Den følelsen kommer ekstra ofte hvis jeg låner for mange bøker på biblioteket samtidig, så satser på at det hjelper å få levert en bunke der til uka!

Ellers går det absolutt fremover med lesinga. Fullførte boka om selvmord blant unge i går, samt at jeg leste ca halve løpeboka lydbok om Tora på formiddagen i dag og resten av løpeboka nå :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Veldig mye å lese her - har litt problemer med å velge. Jeg tok opp igjen Søstrene Makioka i går, kommer nok til å fortsette på den. Liker den godt, men den har fått hard konkurranse av mye annet.

Så leser jeg nok ferdig Manilahallen av Ruth Lillegraven. Mange skygger nok banen av kombinasjonen dikt og nynorsk - det er langt mellom diktsamlingene for min del - men denne er virkelig noe man bør få med seg. Det er en roman skrevet på diktform; virkelig en flott språklig opplevelse. Jeg må passe på å lese den sakte nok, for å kjenne på både flyten og huggene i teksten.

Gaute Heivoll - De fem årstidene - ligger også og roper på meg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg lånte boka Det store Tivoli om norsk films historie. Vi brukte den i norsken på videregående for ca 20 ÅR SIDEN, OG DER står det mye bra. Anbefales selv om det er litt mye faguttrykk og en del for spesielt interesserte.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Er allerede i gang med "Verden av i går" av Stefan Zweig og gleder meg stort til fortsettelsen....viser til Rose-Maries omtale av boken. Den er en av verdenslitteraturens "store" romaner. Likeledes ligger "Trolldomsfjellet" av Thomas Mann og venter...men jeg får neppe begynt på den før helgen er over, eller litt ut i neste uke. Mye å glede seg over med andre ord....God helg til alle bokelskere her på siden, og ikke minst GOD LESNING

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nesbø-krim her. Ligg an til å bli ferdig med Panserhjerte i løpet av helga. Liker boka godt så langt.

Deretter planlegg eg å lese Det var en gang en bokhandler i Kabul, som er Shah Mohammed Reis sine tilsvar og korreksjonar til Åsne Seierstad sin bok om Bokhandleren i Kabul. Eg las (høyrde) Seierstad sin bok i fjor, og er spent på kva Reis har å melde.

Skulle eg mot formodning bli ferdig med Reis sin bok før helga er over, så startar eg på Roadmovie. Manuset, ei forholdsvis lite kjend bok av den forholdsvis lite kjende forfattaren Stephen J. Walton. Engelskmann som bur i Norge og skriv på nynorsk. Bakgrunnen hans er nok hovudgrunnen til at eg vart nyfiken på boka.

God helg! Min blir i alle fall det.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det var en gang.. leste jeg uten å ha lest Bokhandleren først så håper du legger ut en anmeldelse i din kjente stil :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skal gjøre meg ferdig med Liza Marklunds Borderline. Jeg trodde jeg hadde fått med meg alle bøkene om Annika Bengtzon da jeg leste Fasadefall tidligere i sommer. Men underveis refererte hun til handling som jeg ikke kjente igjen eller husket.
Handlingene i Borderline springer ut fra ektemannen Thomas som blir kidnappet i Øst Afrika, og Annikas kamp om å holde seg orientert/aktuell på arbeidsplassen, samtidig som hun og Thomas´ nermeste leder jobber mot klokka for å finne løsninger for å befri ektemannen.
Paradoksene dukker opp når hun selv blir gjort til objektet idet hennes egen avis og arbeidsplass presser på for å få enerett på hennes personlige mareritt.
En krimbok i kjent Liza Marklundstil :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Violeta JakobsenHarald KsomniferumPiippokattaStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienNinaMaiken