Næsj, livet er for kort til å bruke tid på 3-er bøker. Joda, man kan få noe ut av dem også, men tenk på hva man hadde fått ut av den 6-er boka du gikk glipp av da!
Den boka alle digger behøver ikke være en jeg liker - men, terningkastene hører med i den samlede vurderinga av om boka i utgangspunktet er interessant å lese eller ikke.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Om ikke en bok er et litterært mesterverk kan den allikevel være en viktigere erfaring enn en bok som hylles av alle. Leser du bare de mest roste bøkene vil du gå glipp av mye og lære lite.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Stikkordet er "kan"
Dersom valget står mellom en bok som har fått flest terningkast 3 og en som har fått flest 5, så er det vel ikke så mye å lure på? Kan så mange gode bokelskere ta helt feil?
En annen ting er at det psykologisk sett er en større terskel for å gi bøker terning 3 og lavere; da skal boka virkelig være temmelig middelmådig - ihvertfall er det slik jeg kaster terningene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kan så mange gode bokelskere ta helt feil?

Kan ja, det kan de. Jeg vil påstå at de tre av oss som har kastet en treer på terningen for 1Q84 har rett, og at de 60 som har gitt en sekser tar feil. Jeg har ingen restriksjoner på mine terninger. Er boken middelmådig så får den tre. Er den dårlig får den en eller to. En sekser gir jeg like sjelden som en ener. Folk er generelt alt for glad i å gi femmere og seksere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du aner jo ikke om det er en 3'er eller 6'er bok før du lest den. Det meste er subjektivt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

I dare you: finn noen anmeldte 3'er-bøker her inne som du synes er 6-ere!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det gidder jeg ikke, men derimot jeg kan fortelle at jeg lest mange 3'er bøker som jeg ikke visste var det før jeg lest dem. Fortsatt subjektivt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En persons 3'er-bok er en annen persons 6'er bok. Så terningkast kan lure en. Derfor ser jeg aldri på hva folk har gitt i terningkast før jeg leser en bok selv. Den eneste gangen jeg ser på terningkast er etterpå når jeg skal sette selv, eller...(hvet dette blir litt hykleri men..) hvis jeg skal kjøpe å gi bort boka i gave...for da er jeg redd for å gi bort en bok som kanskje er dårlig. Så hvis mange har gitt 3'er, så kjøper jeg den ikke.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Ingeborg GAkima MontgomeryRoger MartinsenMarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalle