Jeg har ikke lest noe av ham, men har sjekket ut litt, og det ser ikke ut til at flere er oversatt enn de du lister opp her.
Rekkefølgen på Logan McRae ser riktig ut, og han har hittil skrevet 12 bøker i den serien. Jeg vil virkelig anbefale deg og prøve ut en engelsk utgave, du behøver ikke skjønne alt for å få godt utbytte av boka. De engelske utgavene kan du bestille på ark.no eller i butikk. Leser du e-bøker finner du de på amazon.com.
Når det gjelder Ash Henderson har han bare skrevet to. "Hilsen fra de døde" er den første.
"Et dødelig mørke" ser ut til å være en enkeltstående roman.
I skammekroken med professor Weihe som har mye å berette, men ikke kan morsmålet sitt. Det heter "fornorskning", men han skriver "for-Norskning". Slå den! Han skriver konsekvent SYFLIS. Han har mye å fortelle om sykdommen, men tror altså at den heter SYFLIS. Side 91: Han skriver "de Brittiske" når det skal være "de britiske", to feil i ett og samme ord. Side 109: I stedet for å skrive en "baptistmenighet", skriver professoren "Baptist menighet". Hvorfor i to ord, og hvorfor stor bokstav? For den som leter etter skrekkeksempler av særskrivning og feilstaving, er boken et funn. For andre er den uleselig, og det burde den også vært for forlaget som attpåtil skryter på seg å være "akademisk" - !
Huden på halsen henger i tunge folder, og de lange, oppoverbøyde hårene som vokser ut av neseborene, får Malin til å tenke på ugresset som strekker seg mot lyset i bedet utenfor huset.
Der jeg kommer fra, har klengenavn som oftest en negativ klang, som Apen, Høg og Låg eller Brøst-Jensen. Selv det å bli kalt Einstein var ikke nødvendigvis positivt på Skogli.
Njæh... ganske reperetende i stilen etter hvert: Stadig nye folks indre monologer om samtids-Frankrikes jævlighet. Jeg kjedet meg ganske ofte med denne boka.
Klesvasken hang så stille som på ein teikning (22. juli 1975)
"Jakten på" er det sentrale her. Historiker Øystein Morten bestemmer seg for å gå historiefaglig til verks for å finne ut så mye han kan om Olav Tryggvason. Dermed kastes Snorres kongesagaer tidlig over bord, og forfatteren leter i andre, mer pålitelige kilder.
Likevel er kongen vanskelig å gripe, fordi opplysningene om Olavs liv er få og tvetydige. Det som gir liv til denne boka er hvor åpne kort Øystein Morten spiller med. Å lese denne boka er litt som å se en mann stange hodet mot veggen i 300 sider. Samme hvor grundig Morten er, blir konklusjonene usikre.
Som de forrige bøkene hans, om Olav Haraldsson og Sigurd Jorsalfare, er forfatteren sterkt til stede i teksten. Han sjekker inn på overnattingssteder rundt hele nordsjøbassenget, drar til Moster og Trondheim, treffer spennende folk, drikker kaffe og champagne og samler tankene sine inni og utenfor kirker.
Det burde selvsagt blitt en tv-serie av dette.
Et hotellrom er et merkelig sted. Fire tause vegger som vokter en seng -
Michelle McNamara døde ung, men bloggen hennes var av avgjørende betydning for at gjerningsmannen faktisk ble tatt: https://patch.com/illinois/oakpark/how-walkman-inspired-mcnamaras-golden-state-killer-hunt
Faktisk ble han ikke ferdig med den. Han forteller selv at han strevet med den mens han var på sommerferie hjemme i Alabama, og følte han ikke fikk riktig liv i den. Så gikk han seg en tur langs bekken, passerte en mølle, og plutselig stod barndomsminnene lys levende for ham, samt boken han ville gjenskape dem i. Han gikk hjem og begynte på "Andre stemmer, andre rom" samme kvelden, og den ble jo gjennombruddet hans. Jeg også synes slutten virker brå og helt uforløst i "Sommeroverfart". Dessuten stusser jeg på at en 17, nesten 18 år gammel jente på den tid skulle ha en affære uten frykt for å bli gravid. Riktignok ingen sak å betale for abort for en jente som Grady, men hun ville jo da vært avslørt for familien sin, som ville mistet all respekt for henne. Min mor kjente to som tok livet av seg fordi de ble gravide uten å være gift, så dette var en virkelig, virkelig alvorlig sak som tankene hennes ville kretset om hele tiden.
Det kan nok vere - eg held nok på inkjekjønn fleirtal, ubunden form; dette inkluderer jo både Ragnhild og Didrik. Men ofte tenkjer eg at det er Didrik som ersjølve medmennesket ...
Om "svaret" på gåta hadde vore inkjekjønn eintall, bunden form (som det jo godt kan hende det er dekning for), ville ikkje Medmennesket vere noka modernisering, men heller uttrykk for den offisielle rettskrivinga som òg var gyldig på Duun si tid, men som han hadde ein fri omgang med. Heller ikkje Medmennesker ville vere uttrykk for modernisering, sidan denne forma tilhøyrer ei anna målform enn den Duun brukte.
Kunne vere interessant å få høyre korleis lesarane oppfattar tittelen Medmenneske: Er forma inkjekjønn fleirtal, ubunden form - dvs. at alle desse romafigurane er medmenneske for einannan? Eller bruker Duun inkjekjønn eintall, bunden form - dvs. at Ragnhild er medmennesket? Eller kanskje at Didrik er medmennesket? Han bruker jo ikkje -t i inkjekjønn eintal, bunden form, Duun ... I lys av sitatet "Folk var medmenneske, han hadde dei ikring seg og likte seg ved det" ligg vel den fyrste tolkinga nærmast?
Roy Jacobsen har irritert seg over Virgo helt siden den ble utgitt i 1988. Boka ble gitt ut før den var helt ferdig, men han trengte pengene (les intervju). I 2011 kom Anger, som er en nyskriving av boka fra 1988. Den har jeg ikke lest ennå, men gleder meg til det.
Er Virgo en uferdig roman? Ja, på den måten at temaet og personene ikke blir helt tydelige, de er underdrevet på en måte som er mer irriterende enn pirrende. Det handler om en far som slipper ut av fengsel, og en voksen datter som han ikke har hatt kontakt med på mange år. Forbrytelsen hans blir bare antydet, og datterens tristesse er nok en konsekvens av den.
Jeg liker Roy Jacobsens evne til å la personene sine gå fra det hverdagslige til å stille hverandre de store spørsmålene, uten at det føles kunstig.
Novellesamling. Enda en litt glemt perle i forfatterskapet, og mye bedre enn debuten Fangeliv. Menneskene befinner seg ofte på samfunnets ytterkant, ikke minst geografisk; på isen med traktor eller på folkefattige øyer hvor de sakte mister grepet om tilværelsen. Den beste novellen er litt utypisk, og handler om en forfatters livskrise, med betraktninger om forholdet mellom kunsten og virkeligheten.
Hvorfor kan vi ikke bare ta en telefon og gjøre det slutt? tenkte han mens han halte seg opp trappen ved hjelp av gelenderet. Det er jo faen så sant at forholdet er dødt, ikke sant? Hvorfor må vi obdusere det i tillegg?
The dead were almost holding hands. The foot of one of them was touching the stomach of another, whose fingers lay on the face of a third, who was leaning toward the hip of the fourth, who seemed to be staring at the ceiling, and all of them, as never before and for evermore, became, in this arrangement, my comrades.
The man who walked toward the back of the room and toward me fired a bullet and said: “Allah Akbar!” He fired another bullet and repeated: “Allah Akbar!”
On January 7, 2015, around 10:30 A.M., few people in France were prepared to say “I am Charlie.” We had entered a new age and couldn’t do anything about it. The paper was no longer important, except for a few loyal readers, for Islamists, and for all kinds of more or less civilized enemies, ranging from boys in the suburbs who didn’t read it to the perpetual friends of the wretched of the earth, who liked to call it racist.
Mens Sara [Azmeh Rasmussen] skrev mye i aviser, og også forfattet flere bøker, har Amals [Aden] viktigste aktivitet vært å holde foredrag og å delta på åpne, offentlige møter rundt om i Norge. Under et slik møte sa en av tilhørerne at hun var en skam for Afrika. Amal repliserte: «Afrika har store problemer, men at jeg er lesbisk er ikke et av dem.»
De som sier at islam er forenlig med humanisme, demokrati og menneskerettigheter - og som fremstiller profeten Muhammed som en fredsaktivist, likestillingsforkjemper og sosialdemokrat - har ennå ikke de sterkeste empiriske argumentene på sin side.