It’s certainly better, at any rate, to be a stranger among strangers than in one’s own home.
Color is not a human or a personal reality; it is a political reality.
There are too many things we do not wish to know about ourselves.
When I am not reading Kafka I am thinking about Kafka. When I am not thinking about Kafka I miss thinking about him. Having missed thinking about him for a while, I take him out and read him again. That’s how it works.
László Krasznahorkai
Get it into your thick head that jokes are just like life. Things that begin badly, end badly. Everything's fine in the middle, it's the end you need to worry about.
I helgen leste jeg ut Satantango, debutromanen til den ungarske forfatteren László Krasznahorkai fra 1985. Likte boka, men den bergtok meg ikke på samme måte som Krasznahorkais Seiobo There Below fra 2008, som jeg leste i fjor og som er en av de forholdsvis få bøkene på favorittlisten min.
Det blir vel tid til en novelle eller to i danske Dorthe Nors' Kantslag i løpet av uken. Og mens jeg venter på å ta fatt på månedens bok i den dystoptiske lesesirkelen, Veggen av Marlene Haushofer, begynte jeg i går på Visitation (utgitt i 2008) av Jenny Erpenbeck. Forfatteren, regissøren og dramatikeren Erpenbeck ble født i 1967 i Berlin (da Øst-Tyskland). Har tidligere lest hennes The End of Days (fra 2012), som jeg ga en femmer på terningen. Hun er forresten aktuell på norsk med Går, gikk, har gått, som utkom på tysk i 2015. Jeg har den på dansk, så den ligger klar i skal lese-bunken.
På øret har jeg The Temple of the Golden Pavilion av den spenndende japanske forfatteren, manusforfatteren, poeten og filmregisøren Yukio Mishima (1925 –1970).
Skal bli spennende å høre hva du synes om Fugletribunalet, krira. Selv landet jeg på en firer da jeg leste den.
Ønsker alle en god leseuke!
Is it possible to outthink yourself?
The older I get, the less I understand.
Så hyggelig. God fornøyelse, Lillevi.
Kom til å tenke på en bok til, Dronninggambit av Walter Tevis
Smaken er (heldigvis) forskjellig!
Leste Jeg bekjenner for et par år siden, og syntes det var en utrolig sterk roman. Skrev litt om den her på Bokelskere og ga den en sterk femmer på terningen.
Jeg har boka stående klar i bokylla :-)
Artig innlegg, og jeg måtte jo så klart sjekke hvordan jeg ligger an :-)
Ikke fullt så bra (eller ille) som deg. Kom bare til s. 14 før jeg fant en side der jeg ikke har noen av bøkene. Nå skal det sies at jeg noen av disse bøkene har jeg registrert, men ikke lest ennå, at de fleste av de av "mine bøker" som troner øverst på lista er forholdsvis gamle og at det er flere år siden jeg leste dem, men likevel …
6
11,12,13, 16,17,18, 20
22, 26, 28,30
31, 35, 40
41
53, 54, 57, 59, 60
63, 65, 66
71, 72, 73, 75, 78, 79, 80
81,82, 83, 84, 86, 90
94, 96, 99
105, 110
112, 114, 119
125, 126, 129
Ingen av delene. Abonnerer på audible.co.uk og audible.com. (begge, fordi de har mye av det samme utvalget, men det er enkelte titler som bare tilbys på den ene eller den andre).
Audible tilbyr ulike abonnementsordninger og bonuser, men det kan du jo evt lese mer om på nettet.
Hvis du tenker på Gjennomsnittlig terningkast som står under tittelen på bokens hovedside, er det nettopp det: Snittet av terningkastene til de 51 som har gitt boken terningkast er 4,51.
It's not her gender that's underrepresented. It's her species. Like a dog at a party for birds, or a hip-hopper at a party for Pagan bisexuals.
Som deg er heller jeg ikke spesielt opptatt av at det er et nytt år.
Og fint det du skriver om hvor heldige vi nordmenn er :-) Vi er kanskje ikke altid flinke nok til å løfte blikket og virkelig å sette pris på det …
Konsentrerer meg denne helgen om to bøker:
På e-bok er jeg nettopp kommet i gang med Satantango, den ungarske forfatteren László Krasznahorkais debutroman fra 1985, som kom på norsk nå i januar. Liker den godt, men den bergtar meg foreløpig ikke på samme måte som Krasznahorkais Seiobo There Below fra 2008, som jeg leste i fjor og som er en av de forholdsvis få bøkene på favorittlisten min. Sakser det jeg skrev da, i et innlegg til Lesehelgtråden for 20.–22. mai 2016:
I denne romanen er det et uttall tråder å følge. Språket i den engelske oversettelsen er nydelig, poetisk og presist, og de svært ulike historiene (som formodentlig vil bli vevd sammen etter hvert?) er såpass interessante at lesningen er en fryd. Dette er virkelig en bok jeg har vanskelig for å legge fra meg. Han mottok i 2015 The Man Booker International Prize for den som den første ungarer noensinne.
På øret hører jeg den underfundige romanen Snow White av den amerikanske roman- og novelleforfatteren Donald Barthelme (1931-89). Han er blitt kalt en av de viktigste nyskaperne i moderne skjønnlitteratur, ikke minst gjelder det novellene hans, men jeg tror han er forholdsvis ukjent i Norge. Snow White utkom i 1967, og er den første av forfatterens fire romaner.
Håper å få lest en del de nærmeste dagene, for det er vel snart tid for å starte på neste bok i den dystoptiske lesesirkelen på Bokelskere, som ser ut til å bli Veggen av Marlen Haushofer.
Fortsatt god helg!
Bare én dag igjen av avstemningen, så det ser ut til at du får rett i at valget denne gang faller på Veggen.
Men huff, så dumt at boka viser seg å være så vanskelig å få tak i. Men med mulighet til å låne den på biblioteket, lese den på nb.no eller kjøpe den på engelsk, bør jo de som ønsker det ha mulighet til å delta i felleslesingen.
Så bra! Det kan helt sikkert være interessant for noen av deltakerne. Selv har jeg utgaven til Gyldendal fra 1994 (Vita-serien), og leste den faktisk da den kom på norsk. Gleder meg til gjensynet - dersom det er den som blir neste bok ut.
Tusen takk for godt utført detektivarbeid, gretemor, igjen :-)
[…] det er så meget, man ikke må, og livet er så kort, så kort, og det ku' hænde at man kom for sent til livets ende […]