Lesehelgen 06.-08.01.Så nærmer den første uken i 2017 seg slutten. Er dere opptatt av at det er et nytt år, folkens? Eller er det sånn som jeg opplever dag følger uke følger år og at disse «overgangene» ikke alltid er så viktige?

Når det er sagt, så er det mye som er og blir viktig i 2017 dersom en ser litt lengre enn egen navlelo og norske forhold. Det er mye å være takknemlig for bare pga det faktum av at vi bor i Norge og dermed har mye trygghet fra stat, kommune og tingenes tilstand rent generelt. Personlig har jeg ofte vært (og er) takknemlig over å ha vært så heldig, helt ufortjent, å være norsk statsborger. Dermed har jeg hittil i livet opplevd en svært stor grad av trygghet ift de som lever i konflikt- og krise/krigsområder i dag. Mange av oss har nok fremdeles slektninger som var barn da det var krig i Norge.

Lektyre per i dag: Jeg er nettopp i gang med Fugletribunalet av Ravatn, P2-lyternes romanpris (2013), og blar fornøyd samt forventningsfullt videre. Etter å nettopp ha avsluttet Kyrre Andreassens For øvrig mener jeg at Karthago bør ødelegges (- god bok!), så er jeg litt i drivet med (endelig igjen) å lese norske samtidsforfattere.

I inngangen til 2017 siterer jeg den tidligere Nobelpris-vinneren i litteratur T. S. Eliot (jf Little Gidding):
"For last year's words belong to last year's language
And next year's words await another voice.
And to make an end is to make a beginning."

Med disse ordene ønsker jeg alle bokelskere, boklesere, bokormer og generelt boklige folk en helg dere liker. Fortsatt godt nytt år! :-)

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Viser 19 svar.

ferdig med sånn 230 av sjelenes bok av Cooper. Burde ha vært filma....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da er jeg ferdig med Sjelens bok, og har bare den første igjen. Ellers så er det boka Donald-landet som leses for tiden. Donald har hatt storinnvirkning på alt i Norge fra 1948 opp til i dag.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ble ferdig med Anne Holt - I støv og aske tidligere i uka, og syntes denne var helt grei. Jeg likte den også.

Ellers har jeg akkurat endelig fått startet på Lars - Kepler - Kaninjegeren. Jeg har gledet meg til denne lenge. Jeg har ikke kommet så veldig langt, men det virker som at den bygger seg opp til å være spennende fra første side. :)

Dere får fortsatt ha en god lesehelg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nytt år og nye muligheter tenker jeg.

Første helga skulle jeg rydde ut jula tenkte jeg. Delvis gjort det og, så startet jeg på De uønskede av Yrsa Sigurðardóttir. Men, jeg har fremdeles julegardinene, og de henger godt til jeg er ferdig med boka.

God helg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Denne helgen var det tid for å rydde ut julen og vaske leiligheten. Det er koselig med jul og julepynt, men det er litt godt å kunne rydde det bort igjen også. Boken denne helgen er Monster av Jørgen Jæger. Dette er min første bok av denne forfatteren, så langt liker jeg både handlingen og fortellerstilen veldig godt, så det kan godt hende det blir flere Jæger-bøker etterhvert.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Blei ferdig med Faren ved å være Skrake i går. Utan tvil den beste boka eg har lest hittil i år. Orsak, eg greidde ikkje dy meg, det er også den einaste eg har lest hittil i år.

Men likevel, eg er ganske viss på at når året er over, så vil eg framleis halde på denne som ei av dei beste i 2017. Den gjekk rett heim hjå denne lesaren.

Vidare starta eg på Jomfruen fra Norge i går, har ikkje kome langt nok til å seie noko særleg om kor godt eller dårleg eg liker den.

Ja, og så har vi lesesirklane, då. Det er ganske romsleg leseperiode for Kongens fall, så eg satsar på 10-20 sider pr dag i denne. Dystopilesesirkelen; fristen for å stemme på ny bok gjeng ut i dag, men Veggen av Marlen Haushofer leiar ganske klart, så eg gjeng ut frå at det blir denne.

No er det ganske lenge sidan eg har køyrt noko særleg langt med bil, og derfor er det også lenge sidan eg har høyrt lydbok. Men i morgon ligg det an til å bli eit par-tre nye kapittel i The Phantom of the Opera. Får håpe at ikkje alt for mykje av handlinga har gått i gløymeboka sidan sist eg høyrte på den.

Men no må eg kome meg ut ein tur med hunden medan det enno er dagsljos. God helg, alle saman!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Vi skal på broadway senere i år, og da skal vi på musikalen til Phantom of the Opera. :)
Jeg gleder meg til det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har et litt annet forhold til nyttår enn mange av dere andre. Jeg føler liksom at jeg starter 'på nytt', på en måte, og at det nye året ligger rent og nytt foran meg, klar til bruk. Egentlig helt merkelig, jeg vet, for det er jo bare enda en ny dag. Men likevel, den følelsen jeg har inni meg. Omtrent som da du var liten og fikk en ny tegnebok, masse nye blanke ark :-)

I formiddag har jeg fått ryddet ut jula og vasket hele huset også, og da blir huset liksom så romslig og rent etterpå :-)

Min første bok i dette nye rene året var også 'Arv og Miljø', som jeg var så heldig å få i julegave. Jeg synes det var en god bok, bevares, men må nok si som Marte at den skuffet litt. Jeg synes den startet veldig bra, og jeg ble engasjert, men så ble det for mye oppramsing, og den fikk liksom ikke noen forløsning. Lesverdig, men den får ikke mer enn en firer fra meg.

Årets andre bok var 'Norsk Sokkel' av Heidi Linde. Den likte jeg kjempegodt. Jeg er enig med dere alle i at vi er utrolig heldige, vi som bor i dette landet. Men denne boka går inn på norsk hverdagsliv og emner som mange av oss baler med på en god måte. Godt språk også.

Denne helga koser jeg meg med 'Skogsmatrosen', som er første bok i Jon Michelets serie 'En Sjøens Helt'. Denne serien er det mannen i huset som har fattet interesse for, men jeg ser han blir så fordypet i disse bøkene, så jeg ble nysgjerrig jeg også. Og denne boka ser ikke ut til å skuffe!
Jeg har ikke kommet så veldig langt enda, men den er engasjerende og meget godt skrevet. Så det er morsomt :-)

Ønsker dere alle et godt nytt år, og en riktig god helg :-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Overgangene fra årene er ikke den store endringen egentlig. Likevel kan man få endret noen ting og av til endre det seg ikke. Likevel blir målet for meg i år å lese mer bøker og ha et godt utvalg av bøker. Denne helgen skal jeg høre ferdig lydbok den japanske elskeren av Isabel Allende. Godt nyttår til alle og en hjertelig god helg :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Helt på linje med deg i dine betraktninger over. Livet og årene går sin gang uten de store forandringene,og vi er heldige som får bo i et land som Norge.
Hva lesing gjelder,så har jeg begynt på Johannes V.Jensens Kongens fall. Jeg er ikke med i lesesirkelen,men jeg får alltid gode ideer til bøker der. En annen bok som ble foreslått der var Multelandet av Sara Lidman og den er jeg akkurat ferdig med. Dette er bøker jeg har stående i hylla og som jeg sikkert ikke hadde lest opp igjen uten å ha sett disse forslagene. Og så har jeg ei "sidebok", Landene som forsvant av Bjørn Berge,små stykker om "døde" land som det er artig å lese historien til. Grei å ha innimelom.
God helg til dere alle.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

"Landene som forsvant" høyrest ut som noko for meg. Håper å finne denne på eit eller anna sal før eller seinare.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja det var litt komisk for mitt vedkommende,en stund før Jul skulle vi på en hotell-helg til Trøndelag og jeg hadde ikke tatt med meg bok. Stoppet på Oppdal og der kikket jeg litt rundt og fant denne boka som jeg umiddelbart falt for. Husket også at jeg hadde lest noe positivt om den på Bokelskerne. Men med min,for tiden,litt restriktive bokkjøpspolitikk,tenkte jeg at jeg får den sikkert billigere over nyttår. Det første jeg så da jeg kom inn på hotellet,var en som satt med akkurat den boka og så svært så fornøyd ut. Så med min dårlige standhaftighet,bar det rett til nærmeste bokhandel. Så jeg får prøve å ikke ergre meg når den kommer på salg.
Dette var litt fra en bokelskers tøffe hverdag. Men håper du har flaks,boka er fin,den.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Som deg er heller jeg ikke spesielt opptatt av at det er et nytt år.
Og fint det du skriver om hvor heldige vi nordmenn er :-) Vi er kanskje ikke altid flinke nok til å løfte blikket og virkelig å sette pris på det …

Konsentrerer meg denne helgen om to bøker:

På e-bok er jeg nettopp kommet i gang med Satantango, den ungarske forfatteren László Krasznahorkais debutroman fra 1985, som kom på norsk nå i januar. Liker den godt, men den bergtar meg foreløpig ikke på samme måte som Krasznahorkais Seiobo There Below fra 2008, som jeg leste i fjor og som er en av de forholdsvis få bøkene på favorittlisten min. Sakser det jeg skrev da, i et innlegg til Lesehelgtråden for 20.–22. mai 2016:

I denne romanen er det et uttall tråder å følge. Språket i den engelske oversettelsen er nydelig, poetisk og presist, og de svært ulike historiene (som formodentlig vil bli vevd sammen etter hvert?) er såpass interessante at lesningen er en fryd. Dette er virkelig en bok jeg har vanskelig for å legge fra meg. Han mottok i 2015 The Man Booker International Prize for den som den første ungarer noensinne.

På øret hører jeg den underfundige romanen Snow White av den amerikanske roman- og novelleforfatteren Donald Barthelme (1931-89). Han er blitt kalt en av de viktigste nyskaperne i moderne skjønnlitteratur, ikke minst gjelder det novellene hans, men jeg tror han er forholdsvis ukjent i Norge. Snow White utkom i 1967, og er den første av forfatterens fire romaner.

Håper å få lest en del de nærmeste dagene, for det er vel snart tid for å starte på neste bok i den dystoptiske lesesirkelen på Bokelskere, som ser ut til å bli Veggen av Marlen Haushofer.

Fortsatt god helg!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Ligger Snow White på Storytel, eller bruker du god gammeldags lydbok? :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ingen av delene. Abonnerer på audible.co.uk og audible.com. (begge, fordi de har mye av det samme utvalget, men det er enkelte titler som bare tilbys på den ene eller den andre).

Audible tilbyr ulike abonnementsordninger og bonuser, men det kan du jo evt lese mer om på nettet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Aha! Takk for tips, skal sjekke det ut :-)
Storytel øker prisen til 199,- per mnd, så jeg har vurdert å se etter alternativer en stund, men så er det jo slik at en ofte holder seg til det "kjente" da det oppleves enklere enn å sette seg inn i noe nytt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Startet året ved å lese ut "Arv og miljø", av Vigdis Hjort - en bok jeg, dessverre, må si at skuffet. Engasjerende og viktig tema til tross, leseropplevelsen blir sterk redusert av en rotete sammensatt tekst, ekstreme mengder gjentakelser, og scener/karakterer som kopiert fra hennes forrige roman ("Tredje person entall "). Både dette med gjentakelser og at scener, karakter og hendelser går igjen fra tidligere romaner er neppe ubevisst, men fr meg trakk dette veldig ned da jeg støtt og stadig tenkte at:" Dette har jeg jo allerede lest"

STORYTEL.
1. årets første lydbok ble "The Art of Dancing in The Rain", ei perle av ei bok. Trodde det skulle bli kleint og kunstig med en hund som fortellerstemme, men det fungerte faktisk utrolig bra
2. "Kinamann" av Brynjulf Jung Tjønn. Nettopp ferdig med den. Selvbiografisk roman om en adoptert sørkoreaner og hans oppvekst og siden voksenliv i Norge

Årets fjerde bok har stått på hylla kjempelenge, og ble utelukkende valgt da jeg trengte noe lettlest og humoristisk. Ikke minst ville jeg ha en kort bok, fordi den neste jeg vil lese er på over 1000 sider. Så årets fjerde bok er "Fvonk" av Erlend Loe. Er omtrent 30% gjennom den nå og ser for meg å bli ferdig ila lørdag og starte på årets 5. Bok "Max, Mischa og tetoffensiven", av Johan Harstad

Årets 6. Bok, altså årets 3. Lydbok blir "Ready player one"! Starter lørdag eller søndag. Regner med at både bok 5 og 6 vil ta none uker å fullføre

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Fvonk av Erlend Loe likte jeg; lo godt innimellom av statsministeren :-) Jeg hørte også Ready Player One på lydbok og ble ganske så revet med - kanskje den boken jeg synes var morsomst å lese i fjor.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, jeg syntes den er herlig! Sånne bøker er gode i små doser. Leser man for mange slike på rad opplever iallfall jeg å gå veldig lei og rett og slett irritere meg over humoren fremfor å nyte den. Nå passet det imidlertid perfekt med en slik bok. Og lydboka starta jeg så vidt på, lover godt!

Håper du koser deg med agnes ravatn! :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Harald KEgil StangelandLailaMads Leonard HolvikPiippokattaBjørg RistvedtSynnøve H HoelAneSiw ThorbjørnsenIngeborg GKirsten LundHeidi Nicoline ErtnæsHildaJulie StensethTor Arne DahlPer Åge SerigstadAmanda AGrete AastorpBente NogvaBenedikteLisbeth Marie UvaagTone HTurid KjendlieLeseberta_23DemeterStine AskeMaikenHilde VrangsagenHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne JensenMargrethe  HaugenTove AlmaMcHempett