Lesehelgen er over; hva leste dere i helgen og hva står på ukens litterære program?

Jeg koste meg et godt stykke inn i Fugletribunalet og likte stemningen (natur, isolasjon, mysterie) og antydningens kunst. Men da jeg nærmet meg halvvegs, så begynte jeg å irritere meg litt over hovedpersonene og etterlyse mer kommunikasjon dem i mellom, mål, mening og handling. Etter den positive starten, så trodde jeg at dette er en roman jeg leser raskt. Den gang ei - må nok bruke et par dager til på den (mye tid går dessuten med til jobb, familie og barn!). Jeg håper Ravatns univers tar seg opp de siste 40% prosentene av romanen. Dette er nemlig en roman jeg har lyst til å like.

Den dystopiske lesesirkelen her på Bokelskere har denne gangen stemt seg frem til å lese Veggen av Marlene Haushofer (se egne lenker og innlegg). Lesestart er fra søndag 22.1 og en fire ukers tid fremover. Det ser ut til å være et bra valg; denne dystopien har fenget, og fenger stadig, lesere verden over. Jeg går i gang med den etter Fugletribunalet.

Siste anskaffelse på bokfronten her er 1001 Books You Must Read Before You Die (redaktør Peter Boxall). Da den gikk til halv pris på et dagstilbud nylig, tenkte jeg at den kan være artig å ha som oppslagsverk. Ikke minst byr den på illustrasjoner som er verdt en titt. På Goodreads er der (minst) en lesesirkel som velger lektyre utifra dette oppslagsverket. Jeg kommer til å holde et lite øye med den gruppa for å se om jeg skal hive meg med på felleslesning.

Her har det vært en travel oppstart på det nye året. I og med at jeg verdsetter passe doser makelighet, ro og kontemplasjon, så krysser jeg foreløpig fingrene for at 2017 ikke fortsetter i samme tempo som hittil.

Alt godt og god leseuke, folkens!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 12 svar.

da er det blitt den 21. 0g leser to bøker samtidig, den til Cooper, og den til Kritstine Getz, som heter hvis jeg forsvinner, ser du meg da...Ganske artig dialog, og en del hendelser som egentlig er farlige,men som jeg mer eller mindre hsuker fra Donald...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen har jeg lest Orkideens hemmelighet av Lucinda Riley. Begynte egentlig på denne boka for lenge siden, men jeg kom aldri ordentlig i gang med boka og historien. Nå derimot har jeg kost med med over 1/4 av boka i løpet av helgen og gleder meg til å lese fortsettelsen.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

I helgen leste jeg ut Satantango, debutromanen til den ungarske forfatteren László Krasznahorkai fra 1985. Likte boka, men den bergtok meg ikke på samme måte som Krasznahorkais Seiobo There Below fra 2008, som jeg leste i fjor og som er en av de forholdsvis få bøkene på favorittlisten min.
Det blir vel tid til en novelle eller to i danske Dorthe Nors' Kantslag i løpet av uken. Og mens jeg venter på å ta fatt på månedens bok i den dystoptiske lesesirkelen, Veggen av Marlene Haushofer, begynte jeg i går på Visitation (utgitt i 2008) av Jenny Erpenbeck. Forfatteren, regissøren og dramatikeren Erpenbeck ble født i 1967 i Berlin (da Øst-Tyskland). Har tidligere lest hennes The End of Days (fra 2012), som jeg ga en femmer på terningen. Hun er forresten aktuell på norsk med Går, gikk, har gått, som utkom på tysk i 2015. Jeg har den på dansk, så den ligger klar i skal lese-bunken.
På øret har jeg The Temple of the Golden Pavilion av den spenndende japanske forfatteren, manusforfatteren, poeten og filmregisøren Yukio Mishima (1925 –1970).

Skal bli spennende å høre hva du synes om Fugletribunalet, krira. Selv landet jeg på en firer da jeg leste den.

Ønsker alle en god leseuke!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Litt Donald-landet og litt den siste Cooperboka. Greit nok, og ellers siste Donald Duck som jeg abonnerer på

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det ble heldigvis tid til litt lesing denne helga også. Fikk lest ferdig Kyrre Andreassens For øvrig mener jeg at Karthago bør ødelegges. Hovedpersonens lange enetale er innimellom hysterisk morsom, men det blir også gradvis en mer alvorlig undertone i boka etter hvert som vi skjønner mer av hva som egentlig foregår. Ser det er delte meninger her inne om denne, men jeg likte den godt.

Fugletribunalet leste jeg for en stund siden og syntes mye der var bra, men hadde litt blandede følelser til slutt. Spent på å høre hva du synes om den når du har lest ferdig.

Hva som blir neste bok ut er jeg usikker på. Havende av Gunstein Bakke ligger i alle fall høyt oppe på leselista.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg har ikke lest For øvrig mener jeg at Karthago bør ødelegges ennå, men den står på ønskelisten - og jeg har lest en særdeles interessant omtale i Vagant, den omhandler særlig språket kjolen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for at du delte denne, Annelingua! Det var en veldig interessant artikkel. Samtidig fikk jeg frisket opp noen av episodene gjennom sitatene som han tar med. Jeg lånte boka på biblioteket, men dette er faktisk ei bok jeg kunne tenke meg å eie, selv om jeg prøver å kutte ned på antallet bøker i bokhyllene ...

Og så sitter jeg og lurer litt på hva du mener med "språket kjolen". Er det noe jeg har oversett i artikkelen, eller er det en feilskrift? Sitter her og ser på tastaturet mitt for å prøve å gjette hvilket ord det i såfall skulle ha vært, men må melde pass ;))

Godt sagt! (3) Varsle Svar

språket kjolen

Hahahahahaaaa - autocorrect på mobilen slår til igjen!!!! Jeg skjønte det ikke selv, men så testet jeg med å skrive "i boken" uten mellomrom - iboken - og jada, dét blir rettet til "kjolen" av min iPhone. Dustete iPhone. Beklager!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hadde en liten mistanke om at det var noe sånt som hadde skjedd, ja ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg moret meg også kostelig over en del av hovedpersonen i For øvrig mener jeg at Karthago bør ødelegges sine betraktninger og tirader. Men, som du påpeker, så piplet gradvis mer og mer alvor inn. Man ante i grunnen fra børjan av at det etterhvert ville peke i retning (blodig) alvor bak de skrå, humoristiske betraktningene hovedpersonen byr på ift seg selv, omgivelsene og hendelsene. Jeg likte den! Og vil definitivt lese mer av Kyrre Andreassen.

Fugletribunalet:jeg gir et pip når jeg er ferdig. Så kan vi evt snakke litt om den :-)

A propos Havende: jeg leste en glitrende anmeldelse på nrk.no av denne, og det hadde jeg nesten glemt. - Heldigvis ble jeg påminnet romanens eksistens da jeg leste ditt innlegg! Havende må (snart) på leselista her selv om jeg gru- gleder meg...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Helga var ålreit, den. Eg har tatt ei lita pause frå lesesirkelboka Kongens fall, for ikkje å kome i mål så altfor tidleg. Men eg held meg i Danmark, for eg har nemleg starta på Ditte menneskebarn av Martin Andersen Nexø. Fin bok så langt, og glimtvis heilt fantastisk.

Det blei ein del bilkøyring i helga, og dermed kom eg også til endes i The Phantom of the Opera. Meir køyring på torsdag denne veka, så eg må snart finne ut av kva neste lydbok skal bli.

Vonar de andre også har hatt ei fin helg.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Og det blei Maskeblomstfamilien av Lars Saabye Christensen. Kom omlag 1/3 i veg i lydboka i går, og den er heilt ypperleg. Stemninga i boka stend godt til køyring på slapsete vegar i mørke og regn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ingeborg GHanne Kvernmo RyeHarald KPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandLinda NyrudPi_MesonStig TAneSynnøve H HoelMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild S