Jeg har lest to spanske romaner i år, begge fantastiske, om enn vidt forskjellige: Under åpen himmel av Jesús Carrasco, og nå altså Jeg bekjenner av Jaume Cabrè – forfatteren skriver forresten på katalansk.

Rammefortellingen i Jeg bekjenner foregår i Barcelona og handler om Adrià Ardèvols oppvekst og liv, men også om mange allmenngyldige og tidløse, store og viktige spørsmål samt om Europas nyere historie. Denne mursteinen er på hele 784 sider, og det gjelder å holde tungen rett i munnen, for handlingen hopper fram og tilbake i tid og sted, ikke bare i ulike kapitler, men stedvis i ett og samme avsnitt.

Syntes den var litt vanskelig å komme inn i, men når det først løsnet, ble det en særdeles sterk leseopplevelse. Og trådene ble elegant samlet til slutt. Et sant overflødighetshorn av en bok!

Jeg vil avslutte med å sitere noen ord i omtalen fra forlaget, fordi jeg syntes de sier det så godt:

Den speiler vestens nyere historie og skaper en imponerende fortelling om en mann formet av sin tid, og tiden som har formet oss alle.

Jeg vippet litt mellom fem og seks på terningen, men landet til slutt på en usedvanlig sterk femmer.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Fint det du skrev her,gleder meg til å lese den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk, takk. Da håper jeg du liker den, du også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Lisbeth Marie UvaagConnieAlice NordliStig THarald KNerakntschjrldAnne Berit GrønbechMarit HøvdePiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinG