BOKOMTALE: "Askeladdene møter Rødhette" av Therese G. Eide. Leseeksemplar fra Egmont
Ny eventyrbok fra forfatteren bak "Hjemmefronten". Barna skal legge seg og få et godnatteventyr. Denne gangen reiser de inn i skogen når Rødhette skal besøke den syke bestemoren. Eventyret får en vri i forhold til originaleventyret, en morsom vri.
Kreativ og morsom tegneserie.
Jeg er en uavhengig bokanmelder som får leseeksemplarer. Anmeldelsen er min personlige mening, som jeg ikke tjener penger på.
Første bok i serien, jeg kommer ikke til å lese de andre
Camila fant en måte å overleve på og Marcus fant noe å leve for selv om det har gått skeis, ja, faen, til og med Trevor har funnet sin egen greie, sånn som han alltid har kursen mot nærmeste basketkurv. Men jeg venter fortsatt på å bli truffet av en glede som får hele universet til å stanse opp, som vrenger hele meg så alt det råtne kommer ut. Eller i hvert fall noe som kan gjøre livet utholdelig og som ikke dreier seg om at enda et menneske drar.
Smilet hans gjør det lettere å si til meg selv at det er verdt det når jeg hører en sirene og det knyter seg et nytt sted i kroppen; et helt tau stramma rundt hvert ribbein, som om beina forbereder seg på å bli brukket.
Himmelen sender hvert utbrudd rett tilbake med bare en antydning til musikk hengende i ekkoet, et tut fra en usynlig trombone, den minste lille uttrukne tone fra et orgel. Lyd på lyd flommer ut av kroppen min som skudd i en krigssone en kjølig dag, mamma gnir det stramme ut av kjevene mine, smelter tårene inn i huden igjen, til det ikke er mer lyd igjen og jeg hiver etter pusten, hudløs, og mamma holder om meg og bilene har ikke stoppa, ikke senka farta, hele tida har de bare føket forbi oss mens vi står fast mellom himmelen og asfalten som ikke kjenner navnene våre […]
’The stars mean different things to different people. For some they are nothing more than twinkling lights in the sky. For travellers they are guides. For scholars they are food for thought. For my businessman they are wealth. But for everyone the stars are silent. Except from now on just for you...’
’What do you mean?’
’When you look up at the sky at night, since I shall be living on one of them and laughing on one of them, for you it will be as if all the stars were laughing. You and only you will have stars that can laugh!’
’And when you are comforted (time soothes all sorrows) you will be happy to have known me. You will always be my friend. You will want to laugh with me. And from time to time you will open your window, just for the pleasure of it… And your friends will be astonished to see you laughing whilst gazing at the sky. And so you will say to them, “Yes, stars always make me laugh."’
Trude Teige er nok kjent for mange fra Tv-skjermen, og som mange andre Tv-personligheter, har hun begynt å skrive bøker. Løgnere er min andre bok av henne.
I Løgnere møter man igjen journalist Kajsa Coren, og dette er bok nummer sju i serien. Selv om man ikke har lest de andre bøkene i serien, får man jo masse bakgrunnshistorie underveis. Jeg er nøye på rekkefølge i andre sjangere, men krim kan ofte leses frittstående. Det er jo smak og behag.
En gammel kontakt i fare
Hennes gamle venninne Anki kontakter henne fordi hun har blitt brutalt voldtatt hjemme i sitt eget hjem. Etterpå skal voldteksmannen ha vasket henne. Hun kontakter Kajsa etter alle disse årene fordi hun vil ha støtte etter denne tunge og skremmende tiden. Poltiet finner omtrent ingen spor hjemme hos henne, og Anki har få beskrivelser av mannen siden han var kledd i svart og hadde på finlandshette. Dermed er politiet usikker på om det i det hele tatt har skjedd, på grunn av fraværet av spor, og derfor blir Anki et tvilsomt offer. I nabolaget hennes er naboene ordknappe og vil helst ikke bli innblandet.
Interessant problemstilling og synsvinkel om en sårbar situasjon, men likevel klarer ikke Teige å bygge opp spenning. Jeg liker bøker med stor persongalleri, for da føles bøkene mer ekte, men likevel klarte jeg ikke å bli godt nok kjent med karakterene. Da tenker jeg ikke bare på de faste karakterene i serien, men også de med gjesteroller. De blir noe flate og kunstige.
Blek hovedkarakter
Synes heller ikke at Kajsa Coren var noen minnerik karakter. Hun er som mange andre karakterer jeg har lest om i krimserier. Hun skiller seg ikke noe ut, og jeg har heller ikke helt sansen for kvinnelige journalister/etterforskere i krimserier fordi familien får ofte stor fokus og det blir en del pludring. Jeg vil heller lese om saken og jobbprosessen, selv om man skjønner at hovedpersonen har et liv utenfor jobben også.
Løgnere virket spennende, men det ble det aldri. Løgnere ble i stedet for forutsigbart, enkelte av karakterene var noe slitsomme og måten slutten ble gjort på, var en smule tåpelig. Kommer nok ikke til å hige etter hennes nye bok.
(Eksemplar fra Aschehoug, mot en ærlig anmeldelse)
Fra min blogg: I Bokhylla
BOKOMTALE: "Din vilje skje" av Anne-Britt Harsem. Leseeksemplar fra forfatteren
Dette er historien om Marian som blir født inn i en kristen familie, hvor far etterhvert bestemmer at de skal bli med i pinsemenigheten. Hun blir innprentet om "sannheten" fra hun er liten, og at det er viktig å tro, slik at man blir frelst. Mariann tviler, og blir dratt i to retninger... for tenk hvis....
Hvordan klarer oppegående mennesker å bli så hjernevasket? Helt sprøtt, spør du meg! Forfatteren tar tak i en viktig historie, og hun skriver godt om et viktig tema.
Jeg er en uavhengig bokanmelder som får leseeksemplarer. Anmeldelsen er min personlige mening, som jeg ikke tjener penger på.
BOKOMTALE: "Under radaren" av Anthony McCarten. Leseeksemplar fra Vigmostad & Bjørke
"Under radaren" er en historie om ti personer i USA som hjelper CIA med å teste et nytt overvåkningssystem. Deltakerne får to timer forsprang, før CIA bruker alle midler for å spore dem opp. Målet er å holde seg skjult i 30 dager, nesten som en avansert form for gjemsel. Den som klarer det får en premie på tre millioner dollar.
Dette er ikke en vanlig krimbok med et plott. Det er en spenningsbok, og en veldig aktuell thriller. Kreativ og original historie.
Jeg er en uavhengig bokanmelder som får leseeksemplarer. Anmeldelsen er min personlige mening, som jeg ikke tjener penger på.
«Gi oss pengene,» sa han hest.
Hånden til Mort gled mot posen i beltet.
«Vent litt,» sa han. «Hva skjer etterpå?»
«Hva?»
«Jeg mener, er det pengene eller livet?» sa Mort. «Det er sånt røvere skal forlange. Pengene eller livet. Jeg leste det en gang i
bok,» tilføyde han.
«Kanskje det, kanskje det,» medga røveren. Han kjente at holdt på å miste initiativet, men tok seg storslagent sammen. «På den annen side kan det bli pengene og livet. Dobbelt gevinst, kan du si.» Mannen skottet bort på kollegene som kaldflirte i det riktige øyeblikket.
Døden løftet skallen og snuste ut i luften. Lyden skar gjennom all den andre larmen i salen og tvang dem til å være tause. Det var en lyd av det slaget man hører i skumringssonen i drømmer, den typen som får deg til å våkne kaldsvettende av dødsangst. Det var snusingen under redselens dør. Det var som snusingen til et pinnsvin, men i så fall var det et pinnsvin av det slaget som braser ut fra veikanten og slår lastebiler flate. Det var en lyd av det slaget du ikke ville høre to ganger; du ville heller ikke høre den én gang.
Omtrent på den tiden da Albert var på Den lappete trommen og kranglet med verten om en gulnet barregning som omhyggelig hadde gått i arv fra far til sønn gjennom ett kongemord, tre borgerkriger, enogseksti storbranner, firehundreognitti ran og over femten tusen barslagsmål, for å stadfeste det faktum at Alberto Malich fortsatt skyldte innehaveren tre koppermynter pluss rentene som for tiden utgjorde innholdet i de fleste større pengeskap på Skiven, noe som nok en gang beviste at en kjøpmann i Ankh med en ubetalt regning har en hukommelse som ville få en elefant til å måpe…
Drøye to hundre av gjestene til Patrisieren vaklet og sparket seg nå faktisk gjennom Slangedansen, en merkverdig folkelig skikk i Morpork som besto i å bli nokså full, holde personen foran seg rundt livet og så vakle og fnise voldsomt i en lang rad som buktet seg gjennom flest mulig rom, fortrinnsvis med ting som kunne knuses, mens folk sparket ut med det ene benet noenlunde etter takten, eller i det minste etter en annen takt.
I’m so scared, as I teeter on the edge of free-falling. Because that’s what trust is—a free fall of belief that your faith is not misplaced, that the rope you’re relying on will catch you, and the precipitous drop won’t crush you but instead end in a rush of relief, a stronger capacity to be brave and fearless.
Because you can’t pick which emotions you feel—you’re in touch with them and you experience them or you’re not and you don’t.