Under radaren

av (forfatter) og Inge Ulrik Gundersen (oversetter).

Vigmostad Bjørke 2023 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.17 (12 terningkast.)

32 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

En svimlende, uforskammet underholdende samtidsthriller - full av twister og tettpakket med action. Ti amerikanske borgere er utvalgt til å delta i BETA-testen for «Fusion», et høyteknologisk initiativ i den nasjonale sikkerhetens navn. De som står bak er CIA og Cy Baxter - teknologisk vidunderbarn, multimilliardær og adm.dir. for landets største sosiale medium, WorldShare. På et gitt tidspunkt vil hver av de ti deltakerne få to timer på seg til å gå helt under radaren. Utfordringen de neste 30 dagene er å ikke bli funnet av sikkerhetseksperter som vil ta i bruk alt av tilgjengelig overvåkingsteknologi. For Baxter dreier det seg om en lukrativ kontrakt med myndighetene. For deltakerne innebærer en eventuell seier en premie på tre millioner dollar. En av deltakerne er en upretensiøs bibliotekar fra Boston som alle forventer vil være den første som blir funnet. Kaitlyn Day er imidlertid langt mer talentfull enn hva sikkerhetsekspertene hadde trodd. Og selve grunnen til at hun deltar, er også en annen enn hva noen hadde kunnet forutse.
«Spenstig og skummel ... Skremmende realistisk.» [Terningkast 5] Cathrine Krøger, Dagbladet

Bokdetaljer

Forlag Vigmostad Bjørke

Utgivelsesår 2023

Format Innbundet

ISBN13 9788241959554

EAN 9788241959554

Genre Thrillere

Omtalt sted USA

Språk Bokmål

Sider 399

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 10 0 0 0 0

Bokomtaler

BOKOMTALE: "Under radaren" av Anthony McCarten. Leseeksemplar fra Vigmostad & Bjørke

"Under radaren" er en historie om ti personer i USA som hjelper CIA med å teste et nytt overvåkningssystem. Deltakerne får to timer forsprang, før CIA bruker alle midler for å spore dem opp. Målet er å holde seg skjult i 30 dager, nesten som en avansert form for gjemsel. Den som klarer det får en premie på tre millioner dollar.

Dette er ikke en vanlig krimbok med et plott. Det er en spenningsbok, og en veldig aktuell thriller. Kreativ og original historie.

Jeg er en uavhengig bokanmelder som får leseeksemplarer. Anmeldelsen er min personlige mening, som jeg ikke tjener penger på.

Les hele anmeldelsen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Under radaren er godt mulig en ukjent thriller, da den ikke har vært så synlig, og ofte er det befriende å lese bøker som ikke får oppmerksomhet overalt
.
Selv leste jeg den i sommer uten forventinger, for forventninger ødelegger så mye, så foretrekker å begynne på en bok uten noen forhåpninger, og denne endte opp som beste boka jeg leste i juni.

Kreativt plot
Anthony McCarten er fra New Zealand og han er egentlig manusforfatter. Han er mest kjent for å skrive biografiske filmer, men Under radaren er en helt annen sjanger. Den er om ti deltakere som får være med på en slags test som milliardær og geniet Cy Baxter skal prøve ut sammen med CIA. Deltakerne er svært forskjellige og de får to timer på seg før Baxters team skal oppspore dem ved hjelp av teknologi. Deltakerne skal gjemme seg i tretti dager, og den som blir funnet aller sist, vinner et pent pengebeløp. Er det mulig å unngå tekniske spor i disse dager, og er noen av deltakerne mer utspekulerte enn andre.

Under radaren er en svært akutell thriller med tanke på at vi legger igjen tekniske/digitale spor etter oss hver dag. Å gå under radaren var lettere for førti år siden. Deltakerne i boka må sørge for å ikke legge igjen spor, men også unngå at overvåkningskameraer gjenkjenner dem, både når det gjelder ansiktet og gåstilen deres. De må tenke helt annerledes enn det de er vant til, for å vare lengst mulig i konkurransen.

En annerledes hverdag
Dette virket som en artig og alvorlig thriller, og man ble nesten fristet til å være med i et slikt opplegg selv. Spesielt at man må tenke helt nytt i en helt annerledes hverdag, uten å bli fristet til å bruke teknologi, som gjør hverdagen for mange enklere enn det var i gamle dager.

Den som ikke har lest Under radaren ennå, frykter kanskje mye teknologisnakk i denne thrilleren, men frykt ikke, det er det ikke. Det er bare et lite snev av det. Så det er ingen tørrforklart teknologisk thriller som kanskje boka kan se ut som. Man følger deltakerne og blir kjent med dem fra deres perspektiv, og man blir også kjent med geniet Cy Baxter som har satt i gang det hele, og det var kjempeinteressant å lese fra begge sider av opplegget.

Selv om boka virker en smule stor, har den korte og lette kapitler, handlingen er svært engasjerende, og det er svært interessant i å få et innblikk i livene til karakterene som er i fokus. En thriller som er svært aktuell, spennende og har et tema som er både lekent og alvorlig.

Fra min blogg: I Bokhylla

Eksemplar fra Vigmostad & Bjørke, mot en ærlig anmeldelse

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Dypet - thriller" av John Kåre Raake
  • "Djevelpakten" av Max Seeck
  • "Svarte seil" av Rebecka Edgren Aldén
  • "De overlevende" av Jane Harper
  • "Sorgsankeren" av Heine T. Bakkeid
  • "Hjemløs" av Trevor Wood
  • "I sirkelens sentrum" av Arne Dahl
  • "Geiger" av Gustaf Skördeman
  • "Bootcamp for ensomme hjerter" av Joanna Bolouri
  • "Paradis city" av Jens Lapidus
  • "Begravet" av Sharon Bolton
Alle bokanbefalinger for dette verket