Og med det var lista ferdig.
Her er linken: Tid for fotball
Fire titler igjen. Uenig i lista mi. Noen du savner.
Hører Anders Ribu gjenoppfriske en av mine russiske favoritter: Fedre og sønner av Ivan Turgenjev. #bokfredag
Kun ni lydbøker gjenstår på listen. Trekker en vinner i løpet av romjulen.
Måker snø og hører Ben Hur via Ordflyt.no
Litt vanskelig å si hva som er favoritten akkurat nå. Sjekk gjerne ut Tegneseriehylla mi. Jason, Øystein Runde, Joe Sacco, Guy Delisle, Steffen Kvernland og Lars Fiske er vel de jeg først kommer på. Tronsmo er gode. Ta også turen innom Deichmanske på Grünerløkka for inspirasjon. 2.etg er en gullgruve for tegneserieentusiaster.
Hva med å forsøke en tegneserieroman? Flere gode klassikere har blitt tegneserieromaner. Ellers kan jeg anbefale flere gode tegneseriereiseskildringer.
Rolf Stenersen (1899-1978) var en norsk finansmann, idrettsmann, forfatter og kunstsamler. Han hadde en stor samling av Edvard Munch sin kunst. Han var personlig venn av kunstneren som han portretterte i boken Edvard Munch. Nærbilde av et geni (1944). Den leser du sin helhet på Bokhylla.no
Store deler av hans samling er å se på Stenersenmuseet i Vika, Oslo. Flere ønsker at hans samling skal få en permanent utstilling i et eget museum. Les mer om dette i Dagbladet. Flere røster ønsker at Edvard Munch skal få et museum som er hans kunst verdig. Idag er han stuet vekk i ytterkanten av Oslo sentrum på Tøyen.
Rolf Stenersen sitt hjem Villa Steneren på Vindern er åpent for publikum. Villaen ble tegnet av Arne Korsmo i 1937. Den regnes som et av hovedverkene i norsk funksjonalisme. Jeg har vært og besøkt huset som museumsgjenger og anbefaler alle som har anledning til å besøke dette huset som har åpent en søndag i måneden. Mer om dette praktbygget og andre norske funkishus finner du i boken Norsk funkis av Lars Aarønæs, J. M. Stenersens Forlag, 2007.
Villa Ekely, der Edvard Munch levde sine siste dager er jevnet med jorden. Mer om denne kulturvandalismen leser du blant annet i artikkelen Den enes død, den andres brød av Lena Limdgren i Morgenbladet. Artikkelen vakte debatt. Også dette leser du i Morgenbladet. Der kan du blant annet se kunstneren Per Ung posere med det som skal være rester fra Villa Ekely: en dørklinke til en dør som for alltid er lukket. Litteraturtidsskriftet Vinduet avslutter 2012 med åpne et nytt vindu med et nummer viet i sin helhet til Edvard Munch og Rolf Stenersen.
Lanseringen av Vinduet 4/2012 finner sted lørdag 22. desember, Last Train i Oslo. Programmet for den festaftenen er skissert på Vinduet.no
Og du kjenner selvfølgelig til denne siden: Om AJAX
Ja, blant annet. Han gjør også en god figur som innleser av Stig Sæterbakken sin Usynlige hender. Men etter min mening er og blir Per Sunderland den ubestridte hørespillmesteren.
Ikke glem Jan Grønli.
Listen er nå oppdatert. Savner du din lydbokfavoritt?
Etter å bladd igjennom 25 år med lydbokutgivelser fra blant annet Lydbokforlaget, Fono Forlag, Cappelen Damm, Musico, Karviland og NRK, så har jeg funnet noen lydbøker som kanskje vil glede andre.
Alt du trenger å gjøre er å legge igjen en kommentar med din lydbokfavoritt. Kanskje blir det deg som har en lydbok i posten til uka?
Ser fram til å høre fra deg!
Leser Månen som ville lyse som ei sol av Elin Grimstad og hører lydboken Anna Karenina av Leo Tolstoj. Innlest av Birgitte Victoria Svendsen. Nesten et døgn med russisk kvalitetslitteratur. Står den seg 15 år etter sist jeg leste den? Jeg husker at hørespillet Anna Karenina var en fin kortversjon av boken.
I anledning dagen (imorgen), lørdag den 8. desember, så deler jeg ut en lydbokoverraskelse til en heldig bokfrende.
Hvis du har fulgt med på listen med lydbokomslag og dens oppdateringer hver dag, så har du sett at det har dukket opp titler innenfor ulike sjangre.
Har du en lydbokfavoritt? Skriv ned et par lydbøker du har hatt sansen for. Hvilken rolle spilte omslaget for valget av lydbok? Synes du omslaget passet godt til innholdet.
Skriv ned dine favoritter som svar på dette innlegget, eller skriv en personlig melding her på bokelskere.no Alternativt er å skrive det som kommentar på huvenes.no
Etter at jeg har trukket ut en heldig vinner så vil jeg spørre etter adressen din.
Ha en fortsatt fin helg.
Et noe uoriginalt tips er å lese eller lytte til Julemysteriet av Jostein Gaarder. Selv leste jeg for ti år siden Popsongar av Frode Grytten som min eneste julekalender.
Forfatteren, oversetteren, musikeren, filmskaperen, jubilanten osv. Tore Renberg er ute med en ny E-novelle. Novellen Familien Helgevold fra Storhaug ble skrevet i forbindelse med litteraraturfestivalen Kapittel 12.
Via de ulike nettbokhandelene, blant annet Haugenbok.no, får du tak i e-novellen Familien Helgevold fra Storhaug. Det er Forlaget Oktober som gir ut hans novelle. Novellen koster deg 19 kroner (17 kroner hos Haugenbok.no).
Tidligere i år skrev Tore Renberg novellen Onkel Jesper for bloggen Skriv.no. Link til pdfen med novellen finner du på skriv.no.
Ellers får du tak i hans tidligere bøker uten å betale "et øre rødt" via Bokhylla.no
Og du dør så langsomt at du tror du lever av Bertrand Besigye. En diktsamling som står seg godt etter snart tyve år.
Besøk Lydbokforlagets hjemmeside. Ved å svare på lydbokrelaterte spørsmål er du med i trekningen om den aktuelle lydboken på Lydbokforlagets julekalender. Ellers har de tilbud på julelydbøker.
På Øyvind Holen sin blogg finner du Donald-landets julekalender som kretser seg om hans nyeste bok Donald-landet - Hvordan en and i matrosdress formet det moderne Norge. Du har muligheten for å sikre deg boken om Donald Duck.
Donald Duck har sin egen julekalender på Donald.no
Cappelen Damm har sin velrenomerte forlagsblogg og selvfølgelig har de en julekalender. I år har de en kviss med spørsmål og fete premier.
Man kan aldri få nok av dikt. Post Forlag deler et dikt hver dag fram mot julaften. Besøk Post forlag sin hjemmeside for flere godbiter.
Bokselskap.no er et digitalt bibliotek for bevaringsverdig norsk litteratur. Bokselskap.no er utviklet av Det norske språk- og litteraturselskap (NSL) i samarbeid med Henrik Ibsens skrifter (HIS), Universitetet i Oslo, Norsk visearkiv, Ludvig Holbergs Skrifter og Nasjonalbiblioteket. Ved å følge dem på Twitter og Facebook så får du servert en tekst hver dag fram til jul. Ellers deler de en stor katalog med klassiske norske tekster i originale utgaver.