Da er det snart jul og her er fjerde diktet i adventsangen av Eyvind Skeie.

Tenn lys !
Nå stråler alle de fire lys for ham
som elsker alt som lever, hver løve og hvert lam.
Tenn lys for himmelkongen som gjeterflokken så.
Nå møtes jord og himmel i barnet lagt på strå.

De fleste har sikkert nok med juleforberedelser denne helgen, men kanskje det er tid til en liten lesestund også. Jeg har avlyst jula, så her blir det rolig og forhåpentligvis får jeg lest litt. Jeg fortsetter på Raven -The Untold Story of the Rev. Jim Jones and His People av Tim Reiterman. Dette er skremmende lesning og det er ganske utrolig at så mange oppegående mennesker kan lures inn i en sekt. 
I tillegg leser jeg Operasjon Fritham av Monica Kristiansen. 

Blir det noe lesing på dere i helga?

God helg og god jul!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 39 svar.

Gikk av vakt i morges og da er det juleferie til andre juledags kveld, det skal bli godt. Håper det blir tid til å lese to bøker fra biblioteket, En Norsk Spion av Aslak Nore og Einsteins Siste Teori av Mark Alpert. Så får man og håpe på at det ligger en bok eller to under treet i morgen. Ønsker alle bokelskere en kjempegod jul! :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da jeg klarte å brekke høyre armen på to steder i går, blir det nok tid til endel lesning. Jeg ble sykemeldt ut året, så jeg ser frem til lesning i romjulen. Jeg leser denne helgen bøkernene Rinnans sønn av Roar Baglemo og Gestapo-offiseren Fehmer av Steinar Brauteset .

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Huff da! Ønsker deg god bedring, Rosita!
Også hos oss setter sykdom sitt preg på jula, men så lenge det er noe man blir frisk av, skal vi ikke klage :-)

Jeg leste ut Johannes i dag og gleder meg til å ta fatt på siste bind i tetralogien Nattens brød - Kjærlighets veier, i kveld eller på toget i morgen. Jeg holder meg til Falkberget i vinter!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så uheldig du var! Uansett: god bedring og god jul!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ingen lesing i helga - frem til nå - men har fri frem til 28., så satser på lesing i uka som kommer :) Resten av "Landstrykere" (Hamsun), siste del av "Brannvegg" (Mankell), og noen juleblader, er min foreløpige plan :) Og kanskje noe spennende litteratur under treet???

Ønsker deg noen koselige juledager - selv om du har avlyst jula... :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sidan huset er fullt av små og store gjester, så blir det nok mest lesing av kokebøker denne helga! Men - det kan kome mykje godt ut av det!

Vil ønske deg og alle andre ei god og fredelig jul!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

For min del blir det en seriebøker i helgen. Jeg har akkurat avsluttet en bok i serien "Gabriels hus", og nå ligger "Morshjerte" på vent. Gleder meg til å lese mange bøker nå som det er ferie og fri :)

God jul alle sammen!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har akkurat lest ut "The Mystery of Mercy Close" av Marian Keyes, og må se meg ut en ny bok i hylla. Det blir i alle fall noe hyggelig! Har ikke lyst til å lese noe dystert når det er jul :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leser Det gule Huset av Patricia Falvey:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skal fortsette å oversette noen linjer fra engelsk til norsk av diktet 'Mara' av Robinson Jeffers i diktsamlingen Be angry at the sun. Når jeg først har fått en storslagen ide gir jeg meg ikke før jeg har satt den ut i livet og oppgaven er utført. Tåpelig av meg men nå er det for seint og jeg har allerede oversatt til Del 7, såå..

Inn i mellom lytter jeg til lydbok, når jeg tar meg en hvil og ligger å ser opp i taket, når jeg tegner, når jeg lager middag, når jeg rydder.. Da lytter jeg til en favorittbok (av alle Harry Potter bøkene) som jeg har kommet til: Harry Potter og Føniksordenen

Og forhåpentligvis begynner jeg å lese i American Gods av Neil Gaiman. Den skal visst være svinbra.

Julen bryr jeg meg ikke så mye om men ser frem til å spise julemiddag hjem til mamma på mandag og dra på julepønk-konsert to dager senere. Ellers skal jeg sitte under teppet og prøve å ikke fryse i den latterlig kalde leiligheten min. Og det er jeg godt fornøyd med! :-D

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg sliter fortsatt med "Glass og aske". og har nesten bestemt meg for å avslutte den. Hvis jeg hadde likt boka skulle jeg vært ferdig med den for lengst - men etter ei ukes tid er jeg fortsatt på 200 sider. 200 sider, og enda har jeg ikke blitt skikkelig kjent med hovedpersonene synes jeg. Fenger meg ikke. Så nå skal jeg i stedet laste ned noe av Cathy Kelly til Kindlen min (hun er substituttet nå som jeg har lest alt av Maeve Binchy og det ikke kommer mer). Og så tenkte jeg å tillate meg selv å tyvlese ett julehefte i dag, og ett i morgen.....og plutselig er det jul!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har du lest Marian Keyes? Litt annerledes enn Maeve Binchy, men irsk og ikke så langt unna, kanskje....

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Of course - har lest absolutt alt av Marian Keyes, og det meste flere ganger:-) Hun er en av mine nålevende favorittforfattere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er en av mine favorittforfattere også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En av mine også, selv om jeg slett ikke liker alle like godt. Jeg likte den nyeste, "The Mystery of Mercy Close", mye bedre enn den forrige!

Et annet tips er Fiona Walker. Men hun har dessverre mistet futten....de første bøkene hennes var så kjempebra (French Relations, Snap Happy osv) ,men de siste har vært fryktelig dårlige. Hun begynte å skrive en serie om en landsby i Cotswolds, og den var helt grusom. Etter å ha slitt meg gjennom en sensasjonelt elendig bok av henne, avskrev jeg henne helt....men så oppdaget jeg at hun hadde skrevet en bok som var fortsettelse av en av de tidlige bøkene, så jeg skal gi henne en sjanse til...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Liker du forresten bøker om omhandler 40-tallet/2. verdenskrig? En av de beste jeg leste i år er "The beauty chorus" av Kate Lord Brown, den handler om kvinnelige piloter under 2. verdenskrig. Veldig glamorøs, trist, morsom, dyp og lettlest på en gang, uten at dette var noen god beskrivelse føler jeg:-D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tipset - den har jeg ikke hørt om - heller ikke om forfatteren. Hørtes bra ut!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Henne har jeg ikke lest noe av! Så bra, takk for tipset:-) Godt å ha noe å gå på. Jeg har stor sans for Cathy Kelly, hun er det nærmeste jeg kommer Maeve Binchy egentlig, likte særlig godt "The house on willow street", den nyeste. Synes hun blir bedre og bedre med årene. Jeg har ikke på langt nær lest alt hun har skrevet, heldigvis, så fortsatt noe å se fram til.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg blir nok å lese en del i jula. Jula har alltid vært lesing for meg, ønsket meg bøker fra jeg var temmelig liten, og brukte å lese ut den første gaven på julaften. Har ønsket meg bøker i år også, så vi får se hva som ligger under treet. :-)

God jul!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Er så enig med deg - julen er lesetid. En av de fineste julene jeg husker fikk jeg 12 bøker, og innen juleferien var over var alle lest! I år VET jeg at det ligger i alle fall to bøker under treet :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Siste boka i Hunger games, koser meg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hører Anders Ribu gjenoppfriske en av mine russiske favoritter: Fedre og sønner av Ivan Turgenjev. #bokfredag

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Forhåpentligvis blir det tid til å stresse ned med litt lesing innimellom julepynting, baking og andre aktiviteter. Er nå på slutten av Den norske pasienten av Lars Lenth, i midten av When You Are Engulfed In Flames av David Sedaris, og på begynnelsen av Mostly Harmless nr. 5 i The Hitchhiker's Guide to the Galaxy-serien av Douglas Adams, og eller har jeg vært på julehandling her hjemme og har en liten rekke med bøker, deriblant Historien om Pi av Yann Martel, Potensgiverne av Karin Brunk Holmqvist, Citadel av Kate Mosse og mange flere. God jul, alle sammen!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er kommet halvveis i Knut Gribb-boka Dødens jul. Ut fra tittelen var jeg litt i tvil om det var en passende bok å gå i gang med, men den halvparten jeg har lest har vært stappfull av gammeldags julestemning og nesten blottet for dramatikk, så til nå har det vært et lykkelig valg.

Til orientering for de uinnvidde er "Døden" forbryternes klengenavn på vår helt politifullmektigen, så egentlig kunne boka hett "Knut Gribbs jul", og det høres jo riktig trivelig ut.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hørs ut som en veldig god idê å avlyse jula! Det skulle vi alle gjort!!
Ellers så har jeg gått litt amokk på bibliotekets nettside i det siste og bestilt en helg haug av bøker.....så her håper jeg på mye lesing fremover!
Nå holder jeg på med Skygge av Karin Alvtegen, og Er du også særligt sensitiv av Susanne Møberg.
Da jeg er ferdig med Skygge skal jeg begynne på Monstermenneske av Kjersti Annesdatter Skomsvold , en bok jeg har gledet meg til en stund! Håper den står til forventningene!
Lenger kommer jeg nok neppe i løpet av helga....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så du synes alle bør avlyse julen fordi noen ikke har det greit, en underlig tankegang. Hva med dem som har det greit og gleder seg til jul, bør de nektes denne gleden?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er jo ikke akkurat realistisk å tenke at den noen gang vil bli avlyst, men er ikke fremmend for tanken å droppe den nei, hvis det hadde vært et alternativ.....
Tror det ville hjulpet utrolig mange!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, det er urealistisk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tja, synes nå jula er en koslig tid jeg, hvor de som kan burde benytte muligheten til å tilbringe tid med familien.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Joda, er ikke det. Men det er så utrolig mange som gruer seg til jul og som ikke har det noe bra i jula...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leste nylig i en avis at det er så mange som 200 000 barn i Norge som av en eller annen grunn gruer seg til . Det er et urovekkende antall.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hørte dette på radioen i dag... det er 200 000 barn som gruer seg til jul KUN pga alkohol.... Alt annet kommer i tillegg! Helt vanvittig!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nettopp! Og det er så mange som har det vanskelig på denne tiden uansett. Det er så mange som ville hatt det lettere hvis det ikke var for "presset" om at man har det så bra i jula, og alle er så glad i hverandre, og nesten konkurranse i å få finest gaver, flest sosiale ting osv osv.
Virket som det er så innmari mange som gruer seg til jula, hvis de tør å være ærlige, men setter på smile-maska fordi det er det som er forventet..
Trist!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er sikker på at det er mange som føler nettopp det "presset" du nevner. Og jeg vet om to personer i min bekjentskapskrets som i disse dager er temmelig langt nede, bl.a fordi de føler /tror at "alle andre" har det så bra nå rundt jul. Det er nok mange som gleder seg til jula er over..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg holder på med Aage Haukens "På sporet av de første kristne",og blir jeg ferdig med den blir det Narnia-bøkene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Alltid tid til lesing:-) holder på med gjenferd av jo nesbø,er neseten ferdig, selv når det nærmer seg jul,er klar med det meste,så da er det bare å vente på ribbe,surkål og nissen...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I ettermiddag set eg kursen heim til jul, og då kan det gå so som so med lesingi, iallefall til (jule)freden senkar seg utpå dagen andredag, når storfamilien har komme og reist att. Men eg har nett byrja på The Marriage Plot a Jeffrey Eugenides, og finn hovudpersonen skremmande kjent (les: meg, sett reint vekk frå fylleangst og ei litt lengre liste mannlege bekjentskapar), so dette gler eg meg til! I tillegg vert I Midtbøs bakkar, memoarane til Halldis Moren Vesaas, med heim, saman med dei fire siste kapitla i Julemysteriet - det er like spanande i år som tidlegare...
Ynskjer dykk ei velsigna høgtid, kvar på sin måte og sin stad!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leser Saganatt av Frode grytten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så artig, det gjer eg òg. Har lest dei to fyrste delene av boka.

I tillegg lyttar eg til julekrimnoveller; En kriminelt god jul, ei samling utvald av Nils Nordberg. Forfattarar er m.a. Sir Arthur Conan Doyle, P.D. James, Agatha Christie, Liza Marklund, Gunnar Staalesen og Jan Mehlum.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Tine SundalEllen E. MartolJohn LarsenTorill RevheimPiippokattaBirkaKirsten LundSol SkipnesBjørg L.Ingunn SJulie StensethStig TFrode Øglænd  MalminTor-Arne JensenHilde H HelsethKarin  JensenRuneAvaHarald KAud- HelenInge KnoffHeidisiljehusmorChristoffer SmedaasAkima MontgomeryKristine LouiseAnne-Stine Ruud Husevågmay britt FagertveitLailaTanteMamiePia Lise SelnesKine Selbekk OttersenGodemineSigrid Blytt TøsdalTralteRisRosOgKlagingPer Åge SerigstadBjørg  FrøysaaLisbeth Marie UvaagHanne Kvernmo Rye