Tenn lys !
Tre lys skal flamme for alle som må sloss.
For rettferd og for frihet. De trenger hjelp av oss.
Må ingen miste motet før alle folk er ett.
Tenn lys for dem som kjemper for frihet og for rett.

Dette er tredje verset i adventsangen skrevet av Eyvind Skeie, det betyr at det er tredje søndag i advent denne helgen og det nærmer seg jul. Denne helgen blir det endel skisport, forhåpentligvis mye lesing og ellers har jeg planer om å gjøre minst mulig.

Hva leser du denne helgen?

Min hovedbok er Raven -The Untold Story of the Rev. Jim Jones and His People. De fleste har kanskje hørt om Jim Jones og Jonestown, der over 900 personer døde av cyanidforgiftning i ett masseselvmord/massemord. Det er også her uttrykket "Don't drink the Kool Aid" stammer fra. Denne boken går dypere inn i historien og prøver å forstå hva som leder opptil hendelsen og hva som egentlig skjedde. 
Min andre bok er Mysteriet Ingeborg Køber -en sann historie om spiritisme, kjærlighet og et mulig mord av Ivo de Figueiredo. Dette er jo en utrolig historie som har potensiale til å engasjere, men det blir faktisk litt tregt.

God helg og god førjulstid!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 30 svar.

Det handler mye om jul denne helgen, men håper likevel jeg får tid til å lese litt i "Minnet om en skitten engel" av Henning Mankell. Boken handler om en ung enke og hennes liv blant prostituerte i den portugisiske kolonien Mosambik. Har for det meste let krim av Mankell, men i denne boken viser han en annen side ved sitt forfatterskap - spennende!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det høres ut som ei bok det er verd å se nærmere på, ja. Jeg forbinder ham også mest med gode krimbøker, men leste i år Comedia infantil av ham. Det er ikke krim, men ei meget god bok som kan anbefales!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi har fire bursdager i ukene før jul i familien, deriblant min egen. Denne helga er vi på Eidsvoll og feirer disse (selv om vi også skal feire jul med stort sett de samme menneskene). Det blir da lite lesing, men tid til å høre noen hørespill i bile de to timene det er å kjøre hver vei. Denne gang ble/blir det gjenhør av noen gamle klassikere fra egen hylle: "Mannen som gikk opp i røyk" av Sjøwall og Wahlöö og tre korte snutter av "God aften mitt navn er Cox" av Rolf og Alxandra Becker. Da er det ikke så farlig å ligge en time i kø bak brøytebiler som dekker hele bredden på motorveien og kjører i 45 km/t,

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Gratulerer med dagen, Oddmund!
Sjøwall og Wahlöö - de står på hytta, om jeg skulle slippe opp for lesestoff :-)

Ja, så var det trådens intensjon da - jeg holder fortsatt på med Falkbergets Nattens brød - gråter og ler, lærer og tenker...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og så falt jeg for fristelsen hos Fretex Lillehammer... ;_) Kom hjem med "La meg synge deg stille sanger" av Linda Olsson og "Huset du elsket" av Tatiana de Robnay. Må jo ha noe å lese i juleferien :-))))

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det har stort sett gått i fag hele høsten - denne helgen også. Skal starte på Solstråleboken av psykolog Trond Edvard Haukedal.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg begynte tidligere i uka på boka Eriksson & Sundquist - Kråkejenta, så jeg kommer nok til å fortsette på den. Ellers blir det å følge med på håndball EM, og skal se Hobbiten i løpet av helga.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Måker snø og hører Ben Hur via Ordflyt.no

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leser en reiseskildring av John Steinbeck. Han dra Amerika på kryss og tvers sammen med hunden Charley i bo-bilen som han har døpt Rocinante.
Boka heter "Turen med Charley".
Har også begynt på "Irr! Grønt!" av Dag Solstad, nok ei bok om en ung lærer som helt sikkert støter på utfordringer i Oslo.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser: Når du ser meg av Siri Hustvedt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dresden Files - Death Masks og Discworld - Equal Rites :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er snart ferdig med "Siste dans for Matilda". Er nok ikke like begeistret som mange andre her inne. Litt kjedelig og forutsigbar, men har tatt seg opp mot slutten. Etter den, og en bunke med julekort, skal jeg begynne på "Juleoratoriet". Gleder meg til den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser "Glass og aske" - og hvis jeg skulle sluke den i løpet av helgen, så står valget mellom "Der vi en gang gikk" (Westø, jeg gikk glipp av TV-serien) eller The unlikely pilgrimage of Harold Fry. Har hørt mye godt om sistnvente.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det skjedde i de dager av Mary Higgins Clark.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leser "Ørnøye" av Georg Dahl og "The Mystery of Mercy Close" av Marian Keyes.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lesing må langt på vei vike for julegaveshopping denne helgen ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skal lese Until I die av Amy Plum.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Høyrer påSaganatt av Frode Grytten.
Er dessutan inne i ein Arne Dahl-periode for tida; no les eg Ondt blod. Svensk kvalitetskrim.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen har jeg HELT FRI og jeg er ferdig med både innkjøp og innpakking av julegaver så nå skal det bare nytes og dermed regner jeg med mye tid på soffaen med diverse bøker.
-Fortsetter som vanlig med ukas kapittel av Når livet setter seg i kroppen.
-Finn Skårderud har også skrevet et kapittel om det temaet i boken Sterk/ svak, så må lese det også.
-Ellers har jeg vært på biblioteket å lånt endel fagbøker. Tror jeg skal begynne på Flodhesten i dagligstuen først. En bok om medavhengighet og møtet med barnet i oss. Er spent på hvordan den er! Fikk store forhåpninger etter å ha lest et par sitater fra boka her inne.

Hva jeg skal lese av skjønnlitteratur har jeg ikke helt klart å bestemme meg enda. Har så mange som ligger å venter på som jeg har lyst å lese! ....Så kommer tilbake til det ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

De to første punktene er lest. Begynte så på Flodhestboka, uten å klare konsentrere meg.
Skjønnlitteraturen denne helga ble Skygge av Karin Alvtegen. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser for tiden fem forskjellige bøker, en på toget, en på sengekanten, en i sofakroken osv. Målet for helgen er få lest ut noen av disse bøkene, så det blir litt færre bøker å holde styr på :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da har to av bøkene endret status til "Har lest". Må si meg godt fornøyd med det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Planen er å få lest ferdig 'Et julekvad' av Dickens. Dette burde vere oppnåeleg med tanke på boka sitt omfang. Kanskje det til og med blir tid og lyst til å starte på endå ei bok?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Et julekvad blei fullført fredag kveld, men vidare planar om lesing vart diverre sabotert av barn med omgangssjuka. Oh joy! Ei av dei mindre sjarmerande sidene ved småbarnstida...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

i helga skal jeg bli ferdig med vinter over verden av Ken Follett, slik at den som står på venteliste etter meg får den til jul :) ellers vet jeg ikke helt hva videre lesing blir enda, men finner nok noe i skal lese haugen min :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har den på "venteliste" over bøker jeg skal lese på nyåret:-)) Håper den er like bra som den første Kjempenes fall:-))

Godt sagt! (0) Varsle Svar

den anbefales den ja.. er like oppslukt av denne boken som den første, så sliter med å legge den i fra meg til tider. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da blir det nok bra:-)) tenker jeg..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg går i gang med rettebunkane denne førjulshelgi, og dei mange planane må nok venta litt. Men eg har hatt nesten ei veke fri, og ferda i dag både Hobbiten, eller Ditut og attende og lydboki eg har høyrt dei siste månadane, The Wise Man's Fear av Patrick rothfuss. Begge med vemod, då begge er, eller har blitt, favorittar.
Til trøyst i eksamensrettinga har eg valt meg ut Meet me at the Cupcake Cafe av Jenny Colgan. Coveret var passeleg rosa... På øyra har eg valt Greven av Monte Cristo (desverre lesen på engelsk, men eg kan jo ikkje fransk, og fann inga god norsk innlesing).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I tillegg til koselige julehelsingar frå inn - og utland les eg Innsirkling 2 av Carl Frode Tiller. Absolutt ikkje ei bok til å kome i julestemning av - men ei sterk bok som gjer inntrykk.

Ha ei god adventshelg, du med!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Stig TAvaGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekSynnøve H HoelIreneleserFindusBjørg Marit Tinholt