I Mar har jeg kun gitt terningkast 6 til en pocket, Serie-pocket 272 Billy og terningkast 5 til 5 bøker:
Når jeg kikker ned på kroppen min, som ligner mistenkelig på en Laughing Buddah, så kan jeg vel ikke helt si meg enig med overskriften her...
Jeg leste nylig heftet Myter Makt Magi - Troen på vetter og andre magiske vesener i Gamle Østfold og der var denne boka oppgitt som en av kildene. Det var også nevnt en sjøorm i Rømskog, sett på 50-60-tallet. Har også lest en hefte om Seljordsormen, Ormen i Seljordsvatnet og om Storsjöodjuret i Sverige i boka Storsjöodjuret, Seljordsormen, Nessie och andra sjömonster.
Denne helgen leser jeg på Beretninger om øl - fra næring til nytelse av Hroar Dege, har boka hans om Historien om de norske akevitter på ønskelista mi også.
I tillegg leser jeg på I kamp med sjøormen! av Laurentius Urdahl om sjøormjakt i Hvaler skjærgården på begynnelsen av 1900-tallet.Den gikk som føljetong i Fredriksstad Blad sommeren 1978. Urdahl var redaktør av Fredriksstad blad f.o.m. 1895.
Og innimellom må jeg ha litt true crime, da leser jeg True Crimes - Killing for Love.
Her er en bra liste. Har lest flere av dem selv, men husker ikke hvilke. Har derfor ikke lagt dem til samlingen min. Med denne lista, kanskje jeg skulle lese dem igjen.
Her er de jeg husker jeg leste når jeg var 7-1974, 8-1975 og 9-1976.
En av mine favorittbøker som barn fikk jeg tak i på QXL nylig, Bamse og vennene hans. Bøkene til Bernhard Stokke vekket nok min interesse for historie. De 4 Disneyland bøkene leste jeg fra jeg var 6-7 år. Hvis du kan få tak i noen av de gamle GGB, GGP og GGG bøkene er det mye spennede der også.
Her er mine, har 216 til salgs/bytte for tiden. Det går noen til andre bokelskere fra tid til annen. De fleste av fantasybøkene selger jeg for en venn, men bytte går greit der å da jeg bare legger til betaling selv. En del er også rester fra da jeg jobber i byttebutikken i Sarpsborg. Ellers så kommer de fleste av mine egne bøker jeg leser i denne hylla etterhvert, den siste ikke biblioteksboka jeg leste, Svenska mord forsvant med en gang.
Har noen i samlingen min, alle fagbøker, En kvinne ved navn "Truls", 3 av Tore Pryser, Kvinner i hemmelige tjenester - etterretning i Norden under den annen verdenskrig, Svik og gråsoner, "Varulven" og andre agenthistorier og Verdens største spioner
Fikk spørsmål fra et medlem ang hvor jeg hadde fått tak i bøkene til S J Parris siden jeg har de 3 første i samlingen, og det fikk meg lyst til å lese historisk krim igjen, så jeg lånte meg første boka på biblioteket. Siden Sarpsborg bibliotek skal holde stengt 1-26 April for å gjøre det om til selvbetjent og "døgnsåpent" har alt lånt før den tid forfallsfrist 28. April.
Jeg leser på Landnåm fra nord - utvandringa fra det nordlige Norge til Island i vikingtid. Etter at jeg leste Tragedien i Svenskhuset sjekket jeg forlaget Orkana akademisk for å se om jeg kunne finne noe mer jeg hadde lyst til å lese derfra, fant jeg ut at en annen bok jeg hadde lest kom også derfra, Havsvelget i nord. Totalt er det 20 treff her på bokelskere.
Har og så noe lettere lese denne helgen, Zombies (Tales of Horror), siste av en serie på 6, de andre er om Aliens, Ghosts, Vampires, Werewolver og Monsters, alle av Jim Pipe.
Så snart han var alene nå for tiden, benyttet han roen til å lese, drikke, spise, snakke i telefonen, gå på Internett, se på TV, reise til et møte - eller sove. Han var selvhjulpen, selvopptatt, sinnet hans et mylder av lyster og drømmende tanker.
Madeleine Brent er et psedonym brukt av Modesty Blaise's skaper Peter O'Donnell. Under det navnet skrev han 9 gothic novels og ihvertfall 'Merlin's Keep' har vunnet Romantic Novel of the Year Award by the Romantic Novelists' Association. Det var noen på en Modesty Blaise mailing liste som nevnte dem, og da jeg sjekket titlene husket jeg at jeg hadde sett i hvert fall Tregaron's Daughter på norsk i butikken før.
Alt inni meg hyler NEEEEEEIIIIII til en sånn app. Jeg kan skjønne det på ting man må lese for å lære noe, men ikke har tid osv. Men sånn ellers... nei. Hvor er sjarmen? Det som gjør bøker så enestående og fascinerende er jo at jeg kan holde de i henda, lukte papiret, blad videre med fingrene, finne roen og balansen og kosen mens jeg sitter der og nyter og leser hvert eneste ord og lar de synke inn.
Jeg leste reklame for Gravrøys og bestillte meg de 3 første i serien på svensk i pocket, siden de da kun kostet kr 44 pr bok hos AdLibris
Henning Mankell har vært en stor favoritt her helt siden jeg oppdaget krim.
Siden jeg nettopp er ferdig med Svenska mord, leser jeg mere True Crime med Gåten Belle Gunness - seriemordersken fra Selbu, og for å få litt forandring leser jeg gså på Landnåm fra nord - utvandringa fra det nordlige Norge til Island i vikingtid. Begge bøker forfaller på biblioteket til mandag også.
Jeg har flere bøker jeg har gitt seks på terningen i Februar, 7 stk Illustrerte Klassikere/Eyewitness Classics (Robinson Crusoe, Aladdin, Dr Jekyll & Mr Hyde, Little Women, The Nutcracker, The Hunchback of Notre-Dame og Oliver Twist), Donald Ducks søndagseventyr, og til sist 3 bøker av Leif Gjerland: Hvis slottet lå på Tøyen, Et lite stykke Oslo og Oslo før. De 2 siste likte jeg så godt av jeg kjøpte meg dem for å ha i bokhylla.
kremt Han her er medlem i to bokklubber alt :P
Nei den har jeg ikke lest, men det tror jeg kanskje jeg må vurdere. Høres veldig spennende ut. Jeg liker og bøkene bedre på engelsk. Egentlig liker jeg de fleste bøker best på engelsk, så sant de ikke er skandinaviske i utgangspunktet. Synes det er mye grusomme oversettelser ute og går.
Min første tanke er: Oi, går det an???? Og med et litt lettere sjokkert blikk i ansiktet. Jeg har egentlig ikke tenkt på hvor fort og hvor mange bøker og sånt. Jeg kan glemme titler noen år etter jeg har lest bøkene, men jeg husker alltid handlingen, eller essensen av handlingen.