Jeg har fått mer og mer sans for Krim, men er allikevel en nybegynner i Krim. Så jeg lurer på om dere har boktips til snill krim eller kosekrim.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 24 svar.

hei! hvis du vil lese kosekrim så anbefaler jeg P.D James,Englands krimdronning,et av krimsjangerens aller største navn!Flere av hennes verker med Adam Dalgliesh i hovedrollen har vunnet stort publikum,og flere av dem har gått som TV-serier!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sannheten om Harry Quebert-saken! En av årets beste bøker. Blanding av krim og roman, handlingen foregår i en landsby, der en forfatter med skrivesperre reiser tilbake til sin tidligere "mentor", litteraturprofessoren Harry. Men Harry blir tiltalt for drapet på en ung jente, som han hadde et forhold til for lenge siden. Ligger på bestselgerlistene i land etter land etter land :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ellis Peters sine bøker om Broder Cadfael :) Jeg har bare lest den første foreløbig... og jeg leste den på engelsk, men vet det finnes oversettelser også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Morten Martens serien til Fredrik Skagen. Kjempeserie. Av nyere ting er Arne Dahls bøker om A-gruppen kvalitetskrim av høy klasse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

ååå du må lese janet Evanovic sine bøker. artig krim/ tullete detektiv. Digger bøkene hennes.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mange gode forslag her, men hva med bøkene som tv-serien Dicte er basseet på?
Bøkene Kaaberbøl & Friis er også litt i samme bane.
Syns det er morsomt med krimbøker der hovedpersonen ikke er en alkoholisert, ensom politietterforsker ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg er ingen krimkjennar heller, men har kost meg med Elizabeth George sine bøker om Langley. Det går seint, det er svært engelsk (sjølv om George er amerikansk) og det passar godt når ein har nokre timar til lesing, te og sofakrok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Henning Mankell har vært en stor favoritt her helt siden jeg oppdaget krim.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Agatha Christie da ? :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bøkene om Maisie Dobbs er definitivt kosekrim! Engelsk landsbygd i mellomkrigstiden, minner litt om diverse britiske tv-krim. Synes også Robert Galbraiths (J.K.Rowlings) krim The Cuckoo's calling er litt langsommelig og mer minner om en roman, hvor folk ikke dør i øst og vest - men med en sjarmerende etterforsker. Og ikke minst krimbøkene til Lahlum! De er koselige, de!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg liker veldig godt bøkene til Henning Mankell, Unni Lindell, Karin Fossum, Johan Theorin, Liza Marklund og Camilla Läckberg. Det er krim med "litt ekstra" - ikke bare mord. Liker ikke bøker med altfor mye "detaljer" omkring drapet /liket...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da anbefaler jeg deg Alexander McCall Smith :) Han skriver varmt og levende om Damenes Detektivbyrå nr 1. Dette er skikkelig kosekrim!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Spørs hva du koser deg med :-) Hvis det kan være krim med gåter som engasjerer, personer du tror på og kan trives med, uten unødig utbrodering av vold/sadisme - så har iallefall jeg kost meg med følgende de siste årene:

Johan Theorin: Nattefokk : Øland. Ung familie med småbarn flytter inn i gammel fyrvokterbolig. Et sted der fyret bare lyser natten før noen skal dø. Et sted der de døde samler seg for å feire jul. Eller så sier sagnet. Et sted der det blåser opp til storm og snøfokket driver tett...

Linwood Barclay: Uten et ord En helt alminnelig fjorten år gammel pike våkner en morgen til et merkelig stille hus. Mor, far og bror er borte. Helt borte. Huset er plettfritt, sengene urørt, ingen tegn til at noe har hendt. Familien bare er og blir borte. Ingen har sett dem dra, ingen ser dem igjen. Alt er normalt, bortsett fra at en familie har forsvunnet i løse luften. Men 25 år senere begynner merkelige ting å skje..

Yrsa Sigurdardottir: Jeg vet hvem du er Island. Senhøstes reiser to kvinner og en mann til et isolert, fraflyttet fiskevær hvor de skal pusse opp et gammelt hus for å bruke det som pensjonat for sommergjester. Slikt kan det ikke komme annet enn gode grøss ut av.

Andre Klavan: Dyrets time New York. En ung kvinne kommer som vanlig på jobb, bare for å oppleve at kollegene hennes ikke hilser. De kjenner henne ikke igjen. INGEN kjenner henne igjen. Ikke en gang hennes foreldre, som insisterer på at datteren deres er død....

Alle disse har skikkelige krimgåter med en logisk løsning, uansett hvor umulig det kan se ut. To (jeg sier ikke hvilke ;-) har også virkelige overnaturlige hendelser, men det er faktisk ikke noe overnaturlig ved gåtenes løsning. Alle fire holdt meg i ånde, som det heter. (De holdt meg vel faktisk med ånder, også...) Så spørs det bare om du har samme smak.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Må innrømme at jeg synes Sigurdardottir er alt annet enn koselig, men! Turte for første gang på noen år ikke å være alene hjemme, hehehe. Det var riktignok Den som graver en grav og ikke Jeg vet hvem du er, men jeg har hørt at de alle har denne litt spøkelsesaktige feelen?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg fikk mareritt av Jeg vet hvem du er. Første og til nå eneste gang jeg har fått mareritt av en bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er ikke overraska! Jeg har oppriktig talt aldri blitt så engstelig, og så til de grader "sett spøkelser" som underveis i Den som graver en grav. Barn som går igjen....huttetu.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har alltid syns spøkelseshistorier er "koselige" --- selv om de vitterlig skremmer vettet av meg! Mulig jeg har engelske gener? Der borte er spøkelseshistorier en del av julekosen. I mange år til og med fast julenatts-innslag på BBC :-)

Har bare lest "Jeg vet hvem du er" og "Dødsskipet" av Sigurdardottir, men begge er temmelig spøkefulle ja. I en av bøkene er spøkelsene dessuten nokså håndfaste skapninger - slik de faktisk er i den Islandske folketroen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Er veldig glad i det selv! Tenkte bare at hvis trådstarter ville ha ordentlig snill krim, burde vedkommende i alle fall advares om høy spøkelsesfaktor i disse. ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Et godt poeng :-) Et "snillere" - og svært koeslig - tips er Bernhard Borge/Andre Bjerkes klassiske krimromaner.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Klassisk krim - som Agatha Christie. Eller min favoritt: G.K. Chestertons historier om Father Brown. Skikkelig kosekrim.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

ops --- feil. flytter innlegg opp et hakk og retter lenker

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Maria Lang (Puck-serien) og Louise Penny (Armand Gamache-serien), kanskje?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mørke hjerter av Hanne Kristin Rohde vil jeg betegne som kosekrim. Det går fremover, men ikke så veldig voldelig.
La ut en omtale av boka i dag.
http://leseogreiselyst.blogspot.no/2014/03/mrke-hjeter-av-hanne-kristin-rohde.html

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det spørs hva din definisjon av det er da, men hvis du mener "ikke fullt så bestialsk", så kan kanskje Elsebeth Egholm, Ingrid Elfberg, Camilla Läckberg og Liza Marklund være interessant?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Ella_BPiippokattaCarine OlsrødVibekeKirsten LundAkima MontgomeryHarald KHanne Kvernmo RyerubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi L