Kjempeflott anmeldelse :-)
Jeg kan forøvrig også anbefale boka Blodmeridianen. Den kan leses som en hard westernbok men den er mer enn som så. Cormac McCarthy skriver om menneskene og det karrige landet sør-vest USA, det såkalte grenselandet, på slutten av 1800-tallet. Menneskene er brutale med hverandre, og det går ofte utover indianerne. CM skriver i romanform om virkelige hendelser og menn hvis mødre umulig kunne være stolte av... Litterært er den av høy kvalitet, på lik linje med Intet Land For Gamle Menn og, nesten, Veien. Sistnevnte er en av mine absolutte favoritter, hvor en sitter og leser og blar og leser med en ubehagelig anelse om at det går til helsike - men håpet er hele tida like rundt hjørnet.
Ausann! Har ikke lest boka enda - har ikke kjøpt den heller, og takk for advarselen. Når det er så ille som du viser til burde strengt tatt forlaget fått opplaget som er ute i butikkene tilbakesendt. Retting og ny utgivelse burde være fasiten!
Interessant! Spørs om jeg ikke må kjøpe inn denne nysgjerrig som jeg er...
Jeg står over krimromanene, det er krim over alt ellers. Men jeg skal lese ferdig Frode Grytten sin Saganatt - er halvveis, fortsetter med Olaug Nilsen sin Få Meg På, For Faen og avslutter påsken med Gaute Heivolls Kongens Hjerte. Helnorsk, med andre ord. Og vedhogst og litt maling innomhus :-)
Har som du lest samlingen til Mona Vetrhus fra Kvinnherad og synes den var superb. Måten hun skriver diktene rundt hovedtemaet traff blink hos meg. Denne samlingen blir lest ofte framover, vær du sikker!
Helt enig! Er mange år sida jeg leste boka nå, men den sitter i enda. Skal etter hvert lese boka på nytt. Fikk en sekser av meg også :-)
Jeg anbefaler alle her å komme til Odda under Litteratursymposiet i oktober. Det sies av besøkende utenfra at vi er stedet hvor forfattere og lyttere kommer tettest innpå hverandre. Årets tema er, får jeg opplyst i kveld, er "Unorsk". Hold dere oppdatert på "litteratursymposiet.no"
Som du gjorde, irriterte jeg meg av og til litt over kommaene til Petterson. En ting er at jeg liker flyten det gir med mange og lange setninger - slik som f.eks Toni Morrison og tidvis Frode Grytten, men når det noen få ganger hoper seg opp kommaer mellom hvert ord, som sikkert er grammatisk riktig, mener jeg allikevel han kunne brukt et par, tre punktum i stedet. Utover dette synes jeg boka er meget god. Det passer meg fint at han i kjent stil hopper i tid og blant hovedpersoner. Han fletter inn rett hovedperson til rett tid i handlingen, og hovedpersonene er interessante. Måten han spinner forhistorien inn mot tidspunktet hvor barnevernet skiller hovedpersonene som barn, den relativ korte beskrivelsen rundt dette, og historien deres videre fungerer flott i mine øyne. Både deres litt kjølige avstand til egne hendelser og flyten gjør at det aldri blir "klissete".
Jeg har lest de fleste av bøkene hans to ganger og om et år eller to vil jeg gjøre det samme med denne. Gleder meg allerede :-)
Jeg leste boka etter hennes bortgang. Regine var etter hva jeg kan tolke ut i fra hvordan hun tenkte, ei litt voksen jente med, selvsagt, ungjentedrømmer.
Jeg følte også at jeg kjente henne litt etter å ha lest boka. Og, ja, det bobla innvendig hos meg også, en 47-åring, flere steder underveis. Vi har alle egentlig godt av sånne leseropplevelser. En får ytterligere livsperspektiv.
Har kryssa av for 10-11 bøker. Foreløpig har jeg kjøpt Frode Grytten sin Saganatt. Nå er det tid for is i magen...
Denne er ukjent for meg, men jeg fikk lyst til å lese den selv om jeg ikke har adoptivbarn. Barn er generelt et interessant tema, og siden jeg er involvert i både fotball, friidrett og natteravnsvirksomhet - og har 2 stk selv - er barn noe jeg forholder meg til hver eneste dag.
Nei, det er såvisst ingen lystig lesning. Men han forteller bare historien om det følelsesløse livet ute i grisgrendte strøk på 1800-tallet i grenselandet mot Mexico - hvis mødre ikke var stolte av sønners gjøremål om de var kjent med det. McCarthy bruker virkemidlene han er god på, og som han har brukt i No Country For Old Men og The Road, og også til dels i All The Beautiful Horses, kaldt og nøkternt. Uansett er dette rein historieformidling. Det var dessverre sånn det var. Han følger historiske fakta.
Ei helt fantastisk bok. Kan absolutt leses med villjordbær i munnen :-)
Har faktisk aldri hørt om denne. Men er godt kjent med McCarthys forfattergull, som Blodmeridianen og Veien. Skal bli interessant å lese hans litterære dåp!
Jeg satt også igjen med en dobbelfølelse: Boka var en sidevrenger, og jeg brukte røflig en dag med innlagte pauser underveis, på å lese den. Samtidig var ærligheten rundt eget seksualliv såpass ubehagelig at jeg aldri klarte å glede meg over de litterære kvalitetene som Millet åpenbart innehar. Boka gjorde inntrykk, kan en si...
Ojsann, det er gutten sin som tulla med tallene. Skal skjerpe meg :-) Men Toni er goooood!
Som mange andre(?) har jeg bøker å vent i hylla mi. Pleier ikke å utbasunere hvilke(t) forsett jeg har, da kan som kjent ingen ta meg på det. Så nå skal jeg være så ærlig, brum-brum, å si at jeg har to bøker på innkjøpslista. Det er to diktsamlinger hhv fra Ernst Eckhoff, Deadline (1992) og Mona Vetrhus` siste. Har snust meg fram via Dagladet til et par utdrag fra hver, og det virka spennende!
Et godt nytt år ønskes alle sammen. Her i Odda hvor jeg bor skal kommunen feire hundreårsjubileum i 2013. Det betyr massevis av arrangement både fra kommunen sin side og alle mulige lag og organisasjoner. Et lite tips til alle dere som koser dere med god litteratur: Følg med på nettsiden "litteratursymposiet.no" . Dette er nettsiden for nettopp Litteratursymposiet I Odda som arrangeres hvert år i oktober, med store navn og mye moro og interessant på innholdslista. I år blir det ennå flere arrangementer, sies det, om enn ikke så stort som oktoberdagene. Kan absolutt være verdt et besøk :-)
Jeg leste denne boka for (relativt sett) lenge sida. Ei fantastisk bok av en fantastisk forfatter. Er ikke helt enig i at oversettelsen var stedvis krøkkete - som jeg husker det nå. Uansett er Toni Morrison inne blant mine topp 3-bøker, og jeg anbefaler deg alle bøkene hennes. Hun var en verdig nobelprisvinner i 2008(?) for boka Kjærlighet. Kos deg!
En av de aller beste norske bøkene jeg har lest. Ukomplisert språk men intens som en sidevrenger (pageturner) skal være. Handlingen, som er basert på en sann historie, er på grensen til det ubehagelige. En sekser på lista mi også.