Vakre naturskildringar og barske sosiale forhold er godt skildra i denne romanen. Det heile foregår nær Knoxville i staten Tennessee. Veldig mykje av handlinga blir berre antyda. Forholdet mellom natur og menneske er sett både gjennom ein gamal mann og ein ung gut. Her skjer kriminelle handlingar. Ikkje heilt lettlest, men utruleg fine skildringar av skog, dyr, vind, snø - ja natur! Dette er mcCarthys debutroman frå 1965 som først i år er omsatt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Jeg hadde lest alt annet av Cormac McCarthy (oversatt til norsk riktignok), og er en stor tilhenger og beundrer. Jeg gledet meg derfor enormt til å lese denne debutromanen hans, og det sitter derfor veldig langt inne å innrømme at jeg ikke ble grepet av den vanlige entusiasmen. Det flotte språket og de gode, nesten overveldende naturskildringene er der, men historien er vanskelig å følge med i. En del tråder samles til slutt, men jeg fant selve handlingen forvirrende gjennom deler av boken.

Egentlig tror jeg at jeg må lese den på nytt for kanskje å henge bedre med underveis, men samtidig merker jeg at det frister ikke så veldig (og jeg har lest flere av hans øvrige om igjen i ren begeistring). Likevel flott å ha fått lest boken som startet det hele.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, eg syns også det var litt vanskeleg å følgje med i handlinga. Mykje blir berre antyda. Ein anmelder skreiv at det er naturen som er hovudperson her. Det kan kanskje forklare korfor menneska er meir utydelege for oss!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har faktisk aldri hørt om denne. Men er godt kjent med McCarthys forfattergull, som Blodmeridianen og Veien. Skal bli interessant å lese hans litterære dåp!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

NerakntschjrldAnne Berit GrønbechMarit HøvdePiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsenHarald KsomniferumStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine Olsrød