Nok en solid krim fra Horst. Noen små irritasjonsmomenter, men solid oppbygd plot og historie. Anbefales.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Liker du blåmuggost er den absolutt å anbefale. La den gjerne ligge på kjøkkenbenken og temperere seg litt først, selv om jeg aldri har prøvd Skarphedins armhuleoppvarming. Har aldri drukket dyr rødvin til og synes det smaker godt med kjeks til. Deler absolutt ditt ønske om flere bøker med Skarphedin og Drum, selv om jeg tror jeg har lest at neste bok omtrent er ferdig og var mer i retning Chimera.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er klar over at Fossums bøker er bejublet av et samlet kritikerkorps, men dette er kjedelige greier. Portrettene av karakterene er uinteressante i sin skildring av selvopptatthet og uutgrunnelige skjebner. Etterforskerne Sejer og Skarre er ikke bedre skildret. Deres medfølende innsikt i forbryterskjebnene blir aldri mer enn ord på papir og ikke deler av en person vi tror på. De første bøkene med Konrad Sejer var gode, mens dette må være den svakeste av alle 11.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Der var en stans i skytingen, men bare desto sterkere fornam man det ubestemmelige og uhyggelige skille som alltid finnes mellom to fiendtlige leirer. «Overskrid dette skille, og du går uvissheten i møte. Det minner om selve skillet mellom liv og død. Hva venter deg, og hvem venter deg hvis du våger deg et skritt for langt avsted - hvis du går ut på marken der borte, eller forbi det treet eller det huset hvis tak solen nettopp nu skinner på? Ingen vet det for visst, men enhver gad gjerne vite det. Skillet skremmer, men samtidig er det fristende å overskride det. Men ett er sikkert - at før eller siden skal alle over det, skal enhver erfare hvordan det vil gå nettopp ham på hin side av skillet - likeså visst som at alle skal overskride dødens skille. Det hjelper lite at du er sterk og frisk og livs- og kampglad og omgitt av likeså friske og kampglade kamerater...»

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Flotte beskrivelser fra en del av Nordlands fjelltopper. Ulike tilnærminger fra rene reisebeskrivelser til litteraturkritiske og filosofiske betraktninger gjør dette til en bok det er absolutt verdt å lese.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Slik du beskriver dette problemet så virker det som at javascriptfunksjonene som styrer lenkene ikke virker. Jeg klarer ikke gjenskape problemet selv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikke oppdatert noe nylig, så jeg har ingen umiddelbare teorier her. Prøv en oppfrisking av sida :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bedre enn en ny plate av Beatles. Skarphedin er tilbake og jammen dukker ikke Fredric opp også. Plasseres mellom Alle orkaners mor og Rødsonen. Klassisk Nygårdshaug.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nina Faber er en aldrende lyriker, har aldri jobbet noe særlig, bor i en kolonihage (året rundt, selv om det ikke er lov, men hun har ikke noe annet sted å bo) og er bitter på at hun aldri vant noen Nordisk Råds litteraturpris. Vareopptelling handler om dagen Nina skal gi ut en ny bok, noe hun ikke har gjort på mange år, en ny diktbok full av dikt hun har skrevet mens hun har vært i Istanbul. Om Istanbul og mannen hun var sammen med der. Og jeg ler. Jeg ler inni meg mens jeg sitter på bussen og leser, av det tåpelige, JA, det tåpelige som dikt kan være, noe det ikke er rent sjeldent. Nei, ofte. Hvor mange teite dikt har man ikke lest, eller selv skrevet, mens man har vært ute og reist, betraktet, sett, skrevet i skriveboka man har med seg, kanskje til et glass lokalt, inkludert meg selv. Spesielt når hun leser dem opp på Litteraturhuset, hvor bare en håndfull av mennesker har dukket opp for å se Nina Faber lese opp sine nye dikt, drita på vin. Hun er jo en lyriker, har levd et vilt liv, nå gjenopptar hun det siden det ikke er bare bare å være ute med en ny bok. Og i salen nede, i Wergelandssalen, er det stappet med folk, flust, der skal Karl Ove Knausgård snakke. Uten ironi spør Nina Faber i det hun ankommer Litteraturhuset om alle disse menneskene har kommet for å se henne, jøss, det tror hun virkelig. Nina Faber er full av seg selv, setter sitt virke som lyriker høyt, men vi lesere får en anelse om at den nye boka er utgitt bare pga. "gamle dager." (Ikke at mitt inntrykk er at hun var noen bedre lyriker før enn nå, det må ha vært alle liggene med de rette folka, som Nina Faber mer eller mindre antyder, som står bak utgivelsene.)

Kritikerne er ikke nådige. Spesielt for kritikeren i Universitas gjennomgå, og det er en riktig morsom seanse hvor Nina driver utspørring av den unge studentens diktkunnskaper (og jeg selv blir litt kry, der jeg sitter på bussen og klarer å svare på alle). Likeså er det med hele situasjonen i Akademia-bokhandelen på Blindern, hvor den innkjøpsansvarlige for humanistiske fag, Bjørn Hansen(!), har avlyst en diktopplesning med Nina Faber pga. en vareopptelling. Det som skjer der minner meg om det som skjer i Dag Solstads Forsøk på å beskrive det ugjennomtrengelige, muligens er det navnet på den innkjøpsansvarlige for humanistiske fag som allerede har gitt meg et pek til andre av Dag Solstads romaner. Og slike litterære referanser er det mange av i Vareopptelling. Erlend Loe driver et harselas, det er ironisk (bombe?), men ofte tidligere har jeg ikke likt dette hos Erlend Loe, ja, jeg har tenkt at ironien har vært for usympatisk og ugrei. Ikke at fremstillingen av Nina Faber, eller andre deler av litteraturbransjen, er særlig sympatisk fremstilt i Vareopptelling heller, men det synes som om denne fremstillingen er fortjent. Erlend Loe gjør ikke narr av en ung mann som ikke vet hva han skal med livet, eller en mann i førtiårskrise, det føles bedre når det er Nina Faber det gjelder. For ikke er hun særlig sympatisk selv, som jeg tidligere skrev setter hun på en arrogant måte sitt liv og virke svært høyt, høyere enn andres, men samtidig setter hun spørsmålstegn ved livet hun valgte: kunne hun ikke tatt seg en skikkelig utdanning, fått seg en bedre jobb, en ordentlig jobb, som elektriker for eksempel, alle har alltid bruk for elektrikere, hver dag kunne hun ha jobbet som elektriker og fått en lønnslipp en gang i måneden og fått halv skatt i desember. Som andre folk, folk flest. Flere pensjonspoeng også. I stedet ble hun lyriker. Og ikke en særlig god en heller. Var det verdt det?

Romanen, som er liten (jeg leser den i løpet av en busstur tur/retur jobb), svarer ikke på det, den munner rolig ut i slutten, selv om det som faktisk skjer i romanens slutt jo er ganske dramatisk. Det er bare det at jeg venter på noe annet, mer, ja, ikke nødvendigvis på en løsning, men kanskje på noe mer angående en sak, ja, hva skjer egentlig videre med alt som tidligere har blitt åpnet i romanen, den kunne godt vært litt lengre, samtidig som det ikke føles galt at den slutter der den slutter heller. Som om boka i utgangspunktet ikke må taes for høytydelig, uten at det på noen måte har noe å si for det (seriøse) sparket mot hva lyrikk (kanskje for ofte) kan være.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Og jeg ser at det kan bli litt vanskelig å se hva som er sitater eller ikke. Min feil! Skrev nemlig teksten opprinnelig på bloggen min, og da jeg kopierte den over hit glemte jeg at kursiv ble borte.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det jeg mente var bare at det er forskjell på å være tjue år nå og tjue år for tjue år siden. Å være tjue år for tjue år siden innebar ikke at man satt bøyd over iPhonen og sosiale medier hele tiden, f.eks.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er nok den svakeste av de fire bøkene om Alex og Fredrika. Omstendelig og klarer ikke bevare spenningen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Innfrir ikke helt. Åpner lovende og har spennende persongalleri, men faller litt fra hverandre mot slutten. Burde vært bedre debutanter enn dette.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nok en solid krim av Mehlum med advokaten Foyn som hovedperson. Ikke av hans aller beste, men absolutt lesverdig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Heldigvis en serie som blir bedre etterhvert og karakterene utvikler seg og får mer dybde i takt med utfordringene de møter. Skulle ønske det fantes slike bøker den tiden jeg var ungdom.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mest imponert av at du er kommet gjennom Dante og i tillegg fått lest såpass mye ellers. Endte opp med 12 bøker og er kommet gjennom forord, etterord og de tre første sangene i Dante. Håper å bli ferdig til jul.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

JA! Makan til møl

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Virkelig en fabelaktig fantasybok, eller faktisk mer en oppvekstskildring. For det er i forholdet mellom personene denne boka virkelig lever. Fantasyelementene er bare et positivt tillegg. Rothfuss stjeler selvsagt rått fra alle de klassiske problemstillingene som finnes i en klassisk Dickens historie. Fra den ensomme talentfulle gutten som overvinner fattigdommen, møter ekte venner og må utkjempe kamper mot den onde rikmannsgutten. Selvsagt dukker den såre kjærligheten også opp, som i likheten med bokens tittel Vindens navn, svever hele tiden rundt deg, føles mer eller mindre alltid og er nesten umulig å fange. Rothfuss sjonglerer dyktig med disse virkemidlene i sin fiktive verden, og leseren drives fra side til side i denne mursteinsboka til man forbløffet snur om siste side og er irritert for at bok to ennå ikke finnes på norsk eller har anskaffet seg bind to på engelsk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Langt fra Dødslekene, og en bok som passer for de mellomstore barna 8-12 år. Underholdende og fantasifullt skrevet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Lier Horst har skrevet en fabelaktig krimserie for barn og ungdom. Både sønnen på 9 og barna i 7. klasse elsker dem. Dette er den tredje i serien og følger fint på de to første. Språket er litt enklere og mindre blodig enn voksenbøkene. Men spenningen og plottet er fullt ut til stede.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

marvikkisEgil StangelandHenrik  Holtvedt AndersenAlexandraIngunn SAvaKirsten LundWencheHarald KCathrine PedersenJanne Kristin HøylandTralteAnniken BjørnesTanteMamieLilleviAnette Christin MjøsJulie StensethVannflaskeEivind  VaksvikKarin BergEli HagelundReadninggirl30lillianerBjørg L.VariosaBeathe SolbergLene AndresenTor Arne DahlBente NogvaHanneAkima MontgomeryChristofferSverreElisabeth SoleimTatiana WesserlingAnn-ElinSynnøve H HoelHilde VrangsagenJarmo LarsenReidun Værnes