Del din smakebit med oss i dag. Min er fra Hulebjørnens klan av Jean M. Auel.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kanskje Anan Singh er noe for deg?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Forfriskende krim med mørk og kul heltinne. Keye Street minner litt om Anita Blake, synes jeg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det ligger i blodet var en liten skattekiste av en vampyrbok, litt anderledes fordi den ikke først og fremst handler om vampyrer egentlig men det å være en familie. Jeg koste meg stort da jeg leste denne boken, det var rett og slett noe avslappende ved skrivestilen til Haig. Kapittelene dro ikke ut i det vide og det brede, ofte var de bare på en tre, fire sider. Boken var morsom og underholdene, selv om handlingen i boken nok er noe mørkere enn en del av de nyere vampyrbøkene, men det syntes jeg det var utelukkende positivt.

Noen vil kanskje få assosiasjoner til Twilight når de leser videre i anmeldelsen, men bøkene er veldig forskjellige med unntak et par likhetstrekk i livsstilen til vampyrene. Jeg vil også tro at Haigs bok har en langt større apeal til begge kjønn enn hva Mayers bøker har.

Hvert kapittel i boken begynner med et avsnitt fra Håndboken for de avholdne, familien Radley prøver nemlig sitt beste for bare passe inn i samfunnet og være slik som alle andre(les: menneskene). En ting man bør lære seg først som sist er at det ikke alltid så lurt å prøve å undertrykke sin egen personlighet.

Tittelen på boken ga meg umiddelbart assosiasjoner til Harper Lees berømte roman To Kill A Mockingbird(min anmeldelse) og det var ikke feil for forfatteren har latt seg inspirere av den berømte Boo Radley fra denne romanen. I et intervju med Pulishers Weekly kan man lese følgende:

Were you influenced by Boo Radley of Harper Lee's To Kill a Mockingbird? Yes, Boo, pale-faced, misunderstood suburban outsider, was definitely my inspiration, though I later discovered Radley means "of the red meadow," which can have vampire connotations.

Boken passer både for ungdom(fra 16 år og oppover kanskje) og voksne, i England er boken utgitt i to versjoner; en for ungdom og en for voksne, her i Norge tror jeg de fleste tåler å lese samme bok.

Absolutt en bok som fortjener å bli lest, den skal forresten også filmatiseres.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lydboken lest av forfatteren var veldig god syntes jeg :) Det er mitt tips til versjon man bør velge av denne boken.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne boken likte jeg ikke! Jeg synes den ble for kjedelig, patetisk og gud så lik den er Twilight da gitt.. Nei! Dette er ikke favorittboken min.. Absolutt ikke..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ååååh! Endelig noen som forstår meg :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg må si at jeg er ganske uenig! Breaking dawn er den beste i serien, men jeg må si at etter at jeg leste dette, har jeg blitt litt enig med dere.. Men jeg er veldig glad i denne boken, og anbefaler den videre uansett! :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for gode svar! Jeg får fortsette på house of night en liten stund til, og jeg skal så absulutt sjekke ut bøkene dere anbefaler! :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da var det tid for nye smakebiter :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja! Toeren har kommet ut, den heter safirblå! Her kan du se den: http://www.gyldendal.no/Barn-og-ungdom/Boeker-for-ungdom/Safirblaa

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei! Jeg har nå lest eneren av House of night, og jeg synes den er ganske lik både Harry Potter og twilight. Merket, som boken heter, er heller ikke særlig spennende og jeg lurer litt på om serien er like "spennende" som eneren? Er det noe vits å fortsette med neste bok i serien? Hva synes dere bokelskere? Hilsen Rina

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Om du ikke allerede har lest Dark Towers bøkene til Stephen King, så er de absolutt å anbefale.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

JA!

Det er mange ting jeg sitter igjen med etter 530 sider. Først og fremst en stor leserpopplevelse, en av de største, men det hadde jeg regnet med. Dette er en bok som trenger en påske, en ferie, en fordypning. Det passer fint å lese boka i påsken; den handler om oppstandelse, gjør den ikke? Jeg sitter igjen med lysten til å lese alt han har skrevet; særlig Kaptein Nemos bibliotek en gang til. På svensk denne gangen.

Jeg gjør meg også tanker rundt hans store litterære selvtillit. Den får seg en knekk i den mørke perioden, men fra han debuterer i 1961 og fram til midten av åttitallet, så virker det så lett for ham. Han skriver og skriver, og alt han tar i blir fantastisk; når han debuterer som dramatiker, settes stykket (Tribadernas natt, 1975) opp over hele Europa og seiler rett inn på Broadway. Kan hende det er derfor han faller? Fallet er langt. Enquist er befriende blottet for psykologiserende skriving; han er en forteller som har en historie på hjertet, og det holder i bøtter og spann. Han skriver utelukkende om seg selv. Lite om andre. Hadde boka vært enda bedre hvis betoningen hadde vært lagt på flere av relasjonene i livet hans? Kan hende. Han har så inn i granskauen godt språk. Og han er ekstremt god på oppbygning, og dramaturgi. Han vet hvordan han skal vente i tre hundre sider, og så skrive to setninger som gjør at opplevelsen blir så sterk. Han er morsom, tørrvittig, til tider selvironisk.

Her er lenke til mine omtaler av Enquist: http://knirk.wordpress.com/prosjekt-per-olov-enquist/

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Dette er en kjempesøt og fin bok! Elsker den!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er enig med deg! Jeg har nå bestillt etterfølgeren, men jeg likte ikke eneren noe særlig. Den var treg, og en bok jeg absolutt ikke ble hektet på! Men noe sier meg at toeren kommer til å bli mye bedre. :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"I like this place, because Im her with my friend, Harry Potter"

R.I.P Noldus/Dobby

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg liker at det starter med et mord, og at det er det hele handlingen konsenterer seg om. Det er litt klassisk krim, tenker jeg. Ikke seriemord, kvalme detaljer, barn som blir drept, horror og fælt fælt fælt. Mer Agatha Christie følelsen; et mord skal oppklares, og så følger vi hovedetterforskerens utspørring av personene rundt offeret. Jeg satt meg tidlig ned og tegnet kart over personene, og for første gang i mitt liv forsto jeg hvem morderen var. Kan hende det ikke er et pluss for Hanssen, tatt i betraktning min historie med krimsjangeren, men jeg likte det. Jeg likte også at det handlet om orgelmusikk, og jeg likte at Hanssen inkluderer aspekter ved mange av personenes privatliv som små bihistorier. Hanssen skriver godt nok, og er ganske morsom innimellom.

Så kan man si at politiet er litt treige i oppfattelsen, at Brede Monsen er litt vel klassisk sliten politimann og således lite original, at boka tidvis har litt lite framdrift, men likevel likte jeg godt Kurs Hanssen sin debut, og tenker jeg gjerne leser mer fra den kanten når den tid kommer.

Jeg har skrevet mer om boka her: http://knirk.wordpress.com/2011/04/14/forglemmegei-kurt-hanssen/

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bli gjerne med :) Kanskje noen har en spennende snutt fra påskekrimmen de holder på med? Ta en titt det er allerede lagt inn flere smakebiter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, det er det ikke men jeg kan ikke si jeg har sett så mange i den dystopiske sjangeren. Håper den kanskje vil skille seg ut fra mengden :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Mads Leonard HolvikBertyAlexandra Maria Gressum-KemppiToveTanteMamieVannflaskeKirsten LundTove Obrestad WøienElisabeth SveeSynnøve H HoelGodemineHeidi HoltanKari FredriksenKjell F TislevollAskBurlefotAvaTrine Lise NormannlittymseKjersti SIngebjørgmarvikkisIngunn SSissel ElisabethEivind  VaksvikEllen E. MartolJoannAneEgil StangelandAmanda ACatrine Olsen ArnesenGro-Anita RoenBente NogvaLinda NyrudAnn ChristinMarianne MRonnyToneGunillaJulie StensethBjørg L.