Er det noen (bedre kjente eller mindre kjente) multikulturelle forfattere i Norge? Forfattere som skriver om innvandring eller annen etnisitet? Har noen noen å anbefale?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 15 svar.

Har begynt på en liste - suppler gjerne: http://bokelskere.no/liste/101012/liste/

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Amal Aden. Hun bør leses, altså. Og Baroch Tendlers Jakten er en veldig multikulturell, fin ungdomsbok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Et par på barneboksida: Pouria Ruhi som har skrevet Elyas på glattisen og Lisa Aisato N'jie Solberg som blant annet har skrevet Mine to oldemødre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å ja - jeg husker godt anmeldelsen av Mine to oldemødre, det så ut som en veldig fin bok! Lisa Aisato (hun bruker ofte bare de navnene på verkene sine, tror jeg?) er også illustratør, og de illustrasjonene av henne som jeg har sett, har jeg likt veldig godt. Mine to oldemødre kunne jeg egentlig godt tenke meg selv, når jeg tenker meg om... Gode barnebøker kan voksne også ha stor glede av - i hvert fall denne voksne!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Roha Ahmed: Forberedelsen Tore Stubberød: Kjærlighet i Integreringens tidsalder Tanuja Desai Hidier: Født forvirra Bali Rai: Arrangert ekteskap Marjanen Bakhtiari: Kall det faen du vil Eggen, Torgrim; Hilal Nilsen, Tove; Den svarte gryte Osmundsen, Mari; Gutten som slo tida i hjel Romeo og Javiera Svenhammeds journaler Ser jeg stor ut med denne

Jeg husker ikke forfatteren på de tre siste. Det er ikke sikkert det er helt riktig forfatternavn på den første heller. Den siste anbefalingen jeg kommer er jeg ikke helt sikker på tittelen. Men den heter noe lignende. Jeg er også interessert i samme tema og er ute å finne flere bøker om samme tema.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I farten kommer jeg på: Pakkis av Khalid Hussain Hjemreisen av Dang Van Ty Izzat av Nasim Karim Ellers finner du flere bøker av Walid al-Kubaisi her på bokelskere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vi har jo vår egen GuroS her inne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Ikke norsk, men svensk: Mustafa Cans "Tett inntil dagene". Flott bok - mest om hans mor.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tja... Hva med Desiland?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne må jeg si meg enig. God debut!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kanskje Anan Singh er noe for deg?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sånn som denne tenker du på? Jeg har ikke lest den selv så kan ikke anbefale den sånn sett, men den datt ned i hodet på meg nå da jeg leste innlegget ditt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for påminnelsen - den har jeg jo liggende et sted, ja! Ulest... Godt spørsmål fra Karina Rose, forresten - jeg kommer til å følge med på hva som blir meldt inn, jeg også.

Ellers fikk tråden meg til å tenke på antologien Ord i bevegelse, som kom for noen år siden.

En annen antologi er Typisk norsk å være uhøflig? Innvandrere har ordet (Jeg har den også, men det er lenge siden jeg så den sist, og jeg fikk aldri lest hele...)

Så har du selvfølgelig Amal Adens bøker - mye omtalt i norsk media de seneste årene; jeg har ikke lest dem (ennå, i alle fall), men det er jo i alle fall en imponerende dame med tæl i....

Forresten fant jeg i brukthandelen i går denne - forfatteren er riktignok etnisk norsk, men jeg kjøpte den etter å ha lest på vaskeseddelen at

"Mitt eget liv fra jeg var 16 til 25 år var en sterkere kulturkollisjon enn mitt første møte med de indiske landsbyer da jeg var 33," forteller sosialantropolog Arne Martin Klausen i denne boken. Han hadde aldri vært i hovedstaden før han kom til Oslo for å studere.

Med uttrykket kulturkollisjon tenker de fleste på opplevelser i møte med det eksotiske, enten under fremmede forhold eller på egen hjemmebane - for eksempel i møte med innvandrere. Men i et moderne samfunn med enorm forandringshastighet, kan også et enkelt livsløp oppleves som en serie kulturkollisjoner.

...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

bra eksempel! Keep 'em comin' :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

FarfalleMarianne MHarald KLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieAlice NordliStig TNerakntschjrldAnne Berit GrønbechMarit HøvdePiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland Skjeggerud