Denne boka var virkelig ikke bra. Meyer kunne godt ha droppet å skrive denne boka. Den ble for rar og det drøyet for mye med denne ungen. Og det irriterte meg enda mer at Jacob innprentet seg på Renesmee. Trodde at de endelig var kvitt han, men nei da. Nå ble det bare enda verre.. Hmm..

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Jeg må si at jeg er ganske uenig! Breaking dawn er den beste i serien, men jeg må si at etter at jeg leste dette, har jeg blitt litt enig med dere.. Men jeg er veldig glad i denne boken, og anbefaler den videre uansett! :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg syns faktisk dette var den beste boka i hele serien. De første bøkene måtte jeg slepe meg igjennom, og det var ikke før i bok 3 jeg omsider kunne si meg enig i at hele "skal hun bli vampyr"- og "hvem skal hun velge av Jacob og Edward"-dilemmaene faktisk var dilemmaer, og det hele virkelig ble ganske trist. Og så kommer bok 4 som en fantastisk sol der ting omsider utvikler seg raskere, alle forventninger fra de tidligere bøkene blir belønnet når Bella omsider blir vampyr, vi får vite mye mer om vampyrverdenen, alt er bra nesten hele tiden og alt ender bedre enn man kunne forestilt seg på slutten av bok 3.

Jeg bruker å synes det er dumt at bøkene alltid slutter når paret endelig får hverandre, at vi aldri får oppleve det gode vi har ventet på i hele boka. Men Twilight 4 er nettopp den ekstra lange avslutningen når vi får se hvordan paret får hverandre og lever sammen og det i tillegg ordner seg for Jacob. I tillegg til dette er det forventningen av det skumle som skal skje som gir litt ekstra skjelett å henge handlingen på.

For meg er ikke Twilight-serien fantastisk. Den handler mye om hverdagsliv, venting og lengting, små problemer og store følelser, som ikke vanligvis er det jeg liker. Men bøkene blir bedre og bedre for hver bok og kulminerer i Twilight 4 som jeg faktisk vil si er en god bok. Ikke bare Twilight-god som de andre, men genuint god.

Det hører forøvrig til historien at jeg hadde sett filmene før jeg leste de 3 første bøkene. Jeg tror dette hadde noe å si siden jeg ikke lurte på hva som skulle skje som jeg gjorde da jeg leste den fjerde boka.

Jeg syns ikke hun har klemt for mye saft ut av konseptet heller. Jeg syns faktisk hun for hver bok viser mer og mer at suksessen hun har hatt kan forsvares, at hun er en god historieforteller, og at vampyruniverset har mye å by på. Jeg tror til og med hun kunne tillatt seg å skrive flere bøker om hun ville.

Men det er mulig det er sånn det må være - hvis man liker tragiske kjærlighetshistorier liker man de første bøkene, hvis man liker fantasyaktige historier med en verden av overnaturlige som vanlig dødelige ikke vet om så er det den fjerde boka man vil like best?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig med en del av det du sa. Hun kunne for det første droppet bøkene fra Jacobs perspektiv. For det andre kunne hun droppet at han imprinta henne! Men ellers er det en fantastisk bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt enig!! Men man kunne jo se det komme.. Med så mye fokus på "imprinting" og Jacobs overveldende følelser for Bella, så måtte det bare komme barn og alt som følger med.. Jeg er ikke overrasket for å si det sånn. Jeg har fortsatt 1/3 av boken igjen, men leser mest bare for å ha gjort det - det er tross alt ikke mye igjen nå. Tror jeg blir å holde meg unna tenåringsvampyrer en stund heretter ;p

Godt sagt! (0) Varsle Svar

mmm... Ble også skuffet over boken. Ikke fordi det skjer for lite, for all del; det er vel neppe en bok i Twilight sagaen det skjer mer i, men det er rett og slett rotete og lite sammensatt. Selv synes jeg godt hun kunne gitt seg med den første eller den andre. Meyer har klemt utav all saften av appelsinen for lenge siden, og å prøve å skrive enda en bok blir bare dumt. Vampyrkjærlighet er et fint bakgrunnsteppe, men dekker nok ikke handlingen for fire bøker. Det er nå ihvertfall min mening.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt enig! Jeg falt for den først boka, der jeg synes dette med vampyrer var et spennende bakteppe til en historie om den store kjærligheten, men siden det har hele serien gått rett vest... Breaking Dawn var bare den siste spikeren i kista, føler jeg. Det føltes som en rotete og unaturlig slutt, konstruert for å skape en "happy ending" for alle karakterene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja... Jeg har en lei vane med å lese gjennom bøker med håpet om at alle overlever slutten og bli skuffet når de gjør det... Hvordan kan en lage en bok (for ikke å si serie) der ingen av "heltene" dør? Det er utenfor min fattevne. I det minste burde Bella gjort ett eller annet galt som vampyr og ikke bare være snill og søt huskatt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Må redigere meg selv litt her... Jeg mente selvfølgelig Hvordan kan en lage en bok OM VAMPYRER(for ikke å si serie) der ingen av "heltene" dør?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er sant... Det er ufattelig hvor mange kriger de kom seg igjennom i Twilight-serien uten at noen døde! Spesielt i Breaking Dawn der der hun bygde opp og bygde opp spenningen til krig, også...?! Vips! Nei, i siste liten kom løsningen på problemet! Krigen er avlyst! Skuff! Også enig i at Bella burde ha falt for fristelsen i hvert fall en gang. Deter unaturlig at hun skal være så super og perfekt med en gang... Det strider imot alt det andre de har sagt gjennom hele serien. Det er mye jeg syns er kunstig med serien, men det største irritasjonsmomentet for meg var hvor ufattelig endimensjonale alle karakterene er... Alle var perfekte! Hele tiden! Jeg er veldig pro-Edward, men jeg liker nok best Jacob-karakteren i form av at han er den med mest dybde i hele serien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig. Jeg likte ikke Breaking Dawn, men tror det var fordi alt var så uventet. Bella Gravid - Renesmee? Ok... Jacob og Renesmee? What?! Ingen dør? Hæ? Hehe... jeg tror denne boka må leses flere ganger for at jeg skal like den, for har fremdeles ikke kommet over sjokket som medfulgte midt i bryllupsreisen... Host, host o_0 Ble litt dårlig da jeg fant ut at Bella var preggers.

Også at alt ble så perfekt på slutten. Bella kunne godt ha knertet noen i løpet av den første tiden som nyfødt vampyr =)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

dere er jo bare negavtive jo men jeg syne satt alle bokene i twilight serien er fantastiske men den første hvar den beste ass

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Hilde H HelsethEivind  VaksvikLindaBSynnøve H HoelMargrethe  HaugenCarine OlsrødGeir SundetTanteMamieAgnete M. HafskjoldSolveigTonesen81Heidi Nicoline ErtnæsAnne-Stine Ruud HusevågTone HEgil StangelandsveinEirin EftevandVibekeVersionMarianneLilleviJohn LarsenIngeborg Kristin LothePrunellaSolJarmo LarsenBookiacKirsten LundMarianne  SkageTone Maria JonassenBjørg L.Ivar SandAstrid Terese Bjorland SkjeggerudIdaRufsetufsaPilarisKjerstiHeidi BMarteHelena EErlend Rødal VikhagenNina G