den har solgt djevelsk godt og er utsolgt allerede, med mindre man finner en butikk med stabler fra tak til gulv...
Jeg jobber ved norli i bogstadveien og har funnet ut at det er allerede 20 titler som er utsolgt. tror butikker over hele landet har satset stort på mammuten i år. skal ha en fin arbeidsøkt i morgen for å plukke kundebestillinger som nærmer seg 100 stk. Veien (The Road) er en av de titlene vi har satset på ettersom den er en knakende god bok. håper å få tid til å plukke fra hyllene og krydre boksalget med titler fra eget lager.
Håper dere får en fin mammut!
Det var et godt forsøk, men noe sprikende i kvalitet. Tredje del var sterkest.
Har funnet en perle: "Århundradets reportage" som er samlet og redigert og utfyllende presentert av Stig Hansén og Clas Thor.
Anbefaler Samlede Jens Bjørneboe for en god pris.
Ellers lover jeg utvalgte godbiter ved Norli Bogstadveien!
Stein Rivertons Jernvognen som hørespill er sabla bra hørespill som er bygget på en av norges beste krimromaner.
Det var djervt gjort! Godt valg!
Det var en blanding av en roman og en halvbiografisk greie om Isabelle Eberhardt.
Sitter igjen med samme følelsen jeg fikk etter å lest Kamelskyer av Tvorvald Steen der han skildrer Saladin samtidig med en ung mann fra vår tid: Den historiske/biografiske biten er den beste delen.
Da anbefaler jeg deg å lese den i lys av Axel Jensen sin Ikaros og Paul Bowles sin Med himmelen som tak.
Stemmene fra Marrakech - opptegnelser efter en reise av Elias Canetti.
Jo, nå har jeg summet meg. Det er en absolutt god debutbok. Jeg liker veldig godt fortellerstilen med å la et ord eller et uttrykk binde sammen flere ulike hendelser.
Men det er som i denne som i Innsirkling; den virkelige store litteraturen hadde det blitt hvis han hadde hevet historien enda et hakk. Det er noe som mangler. Noe som gjør at boken midtveis eller mot slutten begynner å gå på tomgang.
Hovedfiguren i Skråninga blir en halvbror av Elling. Av og til blir noen av bildene og beskrivelsene litt for karikaturmessige og med det lite troverdige.
Forstår. Det er ofte slik med en god bokintensjon som ender med noe halvveis. Igjen takk for tipset. Skal sjekke ut boka etter hvert.
Jeg var så frekk at jeg la denne begivenheten ut som en diskusjon ettersom jeg kan få noen tips om videre lesning. En annen grunn er at litteraturarrangementene på Blå trenger litt reklame.
Jeg har lusket litt på boksamlingen din og takker for tipset om boka Kvinnelige pionerer i menns verden. Den skal jeg sjekke ut før denne kvelden og ikke minst pushe i bokhandelen hvis den er bra. Er den god så langt?
Jeg gjør kun dette gjestearrangementet, men det er Litteratur på Blå hver tirsdag. Sesongens første er førstkommende tirsdag!
Isabelle Eberhardt – nomaden, forfatteren og legenden.
Litteratur på Blå i samarbeid med Ladyfest inviterer til en litterær festaften viet forfatteren og journalisten Isabelle Eberhardt (1877-1904). Eberhardt regnes som den første kvinnelige krigsreporteren. Hun kledde seg som en arabisk mann og skrev under pseudonymet Mahmoud Saadi for slik å få innpass i ulike miljøer. På tross av at hun var en levende legende er hun lite kjent i Norge. Eberhardt var ørkendykkeren som druknet i ørkenen, men myten omkring henne lever den dag i dag.
Hvem var hun, Isabelle Eberhardt? Var hun anarkisten Eberhardt? Feministen Eberhardt? Eller romantikeren Eberhardt som drømte om det lykkelige Arabia? Hun skrev reiseskildringer, noveller, artikler og en uavsluttet roman. Står litteraturen like sterkt i forhold til det myteomspunnende livet hennes? Denne kvelden har vi invitert et knippe Eberhardt-eksperter for å bli bedre kjent med kvinnen, forfatteren og de mange sagnomsuste historiene om henne.
I panelet: Sigrid Briseid, idehistoriker og lektor som skrev sin Master i Idéhistorie om Isabelle Eberhardt. Hun er også forfatteren bak utgivelsen Nomade var jeg – Biografi og tekstutvalg (2009)
Renate Thorbjørnsen er medieanalytiker i Retriever og medarrangør av Tekstallianse. Hun var redaktør for tidsskriftet Utflukt som viet et nummer til Isabelle Eberhardt i 2008.
Torunn Borge er anmelder og forfatter. Hun var redaktør for boken Yrke, reporter - Fra Isabelle Eberhardt til Vera Sæter (1999), en antologi med kvinnelige reiseskribenter.
Fred Uno Ljosland Huvenes er kveldens ordstyrer. Han er litteraturviter og bokhandler som har skrevet masteroppgave med reiselitteratur som tema: ”Å tyde fotspor i het sand - sannhetssøken og forestillingen om det ukjente i Thorkild Hansens Det lykkelige Arabien - en dansk ekspedition 1761-67 (1962)”.
Billetter 30 kroner i døra
For mer informasjon se http://www.litteraturpabla.no/ og http://ladyfestoslo.wordpress.com/
Boktips for å bli bedre kjent med Isabelle Eberhardt:
Torunn Borge: Yrke, reporter (antologi) Elisabeth Eide: Å finne deg igjen (roman) Sigrid Briseid: Nomade var jeg. Biografi og tekstutvalg
Tidskriftet Utflukt, 01/2008. Utsolgt men mulig å låne på Deichmanske hovedbiblioteket i Oslo.
Sven Lindqvist: Ørkendykkerne
Per Petterson: Månen over porten (essay)
Finn Skårderud: Andre reiser (essay)
Boken ble opplest av Lasse Kolsrud. Det var en god opplesning av en usedvanlig velkomponert roman av en stilsikker forfatter. Allikevel er det noe som skurrer, er ikke helt sikker på hva ennå. Lar det summe litt.
god opplesning!
De syslet alltid. Stille, uavbrutt og interessert holdt de på med bitte små ting som oppfylte verden. Deres verden var rutet opp og privat, der var det ingenting som manglet. Som et kart hvor allting er oppdaget og beskrevet og det ikke finnes flere hvite flekker.
Han åt mylta som mognat i solen.