god opplesning!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 25 svar.

Er det alt du kan si om denne boka?;-) Denne boka er en av de beste jeg har lest. Er litt nysgjerrig på hva du synes om den:-)Og hvem leser?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har den i bunken over bøker som skal leses. Har hørt mye positivt - gleder meg kjenner jeg....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fint at du gleder deg. I tillegg så er det viktig å stålsette seg, for det er noen tøffe tak i denne boka, som er vel verdt å lese.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jepp. Det er egentlig nok å grue seg til også...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boken ble opplest av Lasse Kolsrud. Det var en god opplesning av en usedvanlig velkomponert roman av en stilsikker forfatter. Allikevel er det noe som skurrer, er ikke helt sikker på hva ennå. Lar det summe litt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er lutter øre når du har summet deg...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jo, nå har jeg summet meg. Det er en absolutt god debutbok. Jeg liker veldig godt fortellerstilen med å la et ord eller et uttrykk binde sammen flere ulike hendelser.

Men det er som i denne som i Innsirkling; den virkelige store litteraturen hadde det blitt hvis han hadde hevet historien enda et hakk. Det er noe som mangler. Noe som gjør at boken midtveis eller mot slutten begynner å gå på tomgang.

Hovedfiguren i Skråninga blir en halvbror av Elling. Av og til blir noen av bildene og beskrivelsene litt for karikaturmessige og med det lite troverdige.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kunne ikke vært mer enig!

Og ordet FREISTA, gikk meg på nervene rimelig fort!

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Ja, det var en interessant summing. Fortellerstilen, med de nesten umerkelige overgangene, er for meg genial. Jeg hadde ikke Elling i bakhodet i hele tatt når jeg leste den. Jeg lo mye når jeg leste om Elling. Kan ikke huske at jeg lo mye av hovedpersonen i Skråninga. Jeg var nok nærmere gråten...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er veldig lenge siden jeg leste den, omtrent da den kom, tror jeg. Jeg vet ikke om jeg kan si at jeg husker alle detaljene, men hovedhistorien står overraskende klart for meg lenge etterpå.

Jeg husker rystelsen og vemmelsen. Og likevel en av de virkelig, virkelig bedre bøkene jeg har lest.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For meg var Skråninga var ei fengslande, medrivande, trist og lærerik bok. Tiller er ein meister til å skildra ulike menneske. Eg likte særs godt byrjinga som gjer oss eit bilete av faren si verd, korleis han tenkjer og handlar, før me får sjå ting frå hovudpersonen si side. Eg hadde lyst å gripa inn i boka og ordna alt! Men denne boka måtte vera trist. Og så er boka nynorsk. Fantastisk.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Eg er så einig med deg. Dette var sterk kost, og ei fantastisk velskriven bok. Tenk at det tok så lang tid før eg oppdaga den....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå "repeterer" jeg Skråninga mens jeg venter på Innsirkling II. Lytter lydbok, og får bare bekreftet igjen: Dette er GOD litteratur både med henblikk på struktur, språk, tema, stemning, spenning, psykologi m.m. Og innleser Lasse Kolsrud gjør også en glimrende jobb, den repetitive teknikken blir enda mer slagkraftig ved hans opplesing. (Det skal vel noe til å følge opp denne debut romanen?)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Er helt enig; Skråninga er stor. Har lest alle Tillers bøker og Skråninga er til nå min favoritt, mens Innsirkling kommer på en god annenplass foran Bipersonar. Teller dagene til Innsirkling II kommer!

Som deg liker jeg tematikken, språket og psykologien i Tillers bøker. I tillegg er jeg fra samme sted som forfatteren og er ganske jevngammel med han, så jeg kjenner igjen mye fra min egen oppvekst i bøkene. Foruroligende og artig på samme tid.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå har jeg ferdiglyttet Skråninga..."uff" dette ble noe av det sterkeste jeg har hørt på lydbok, Lasse Kolsrud leste som om det var et helvetes race, og det var det jo også...spenning fra ende til annen og galskapen bare akselererte. Denne kan nesten gå rett inn i psykologistudiet til nærmere drøftelse, den har jo alle ingredienser til det. Utrolig at det går an å skrive slik, det virker så realistisk.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, er ikke Tiller en fantastisk forfatter? Og nå er det bare dager til Innsirkling II kommer; kan nesten ikke vente!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Joda, rart han har med dette med å skrive ned fra livet sitt i alle tre romanene sine; og det kretser mye rundt troubled personer da...jeg spurte han om han hadde studert psykologi, det svarte han nei til..jeg nevnte at bøkene hans godt kunne brukes til diskusjon i psykologifaget.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, forstår din interesse og glede. Jeg fikk snakket med han på Kapittel 10 nylig, tok en del bilder også. Mulig jeg blogger fra Litteraturfestivalen og legger inn bildene om jeg får tid.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har denne på ønskelisten min. Men fjernes lett derfra hvis den er på nynorsk..... Kan den fåes på bokmål?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvorfor vil du ikke lese nynorsk? Bare nysgjerrig altså:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hmmm ja, si det:) Husker med gru tilbake til skoletid, og den forferdelige nynorsken vi ble påtvunget:) Men det er jo begynnt å bli endel år siden nå, så kanskje jeg skulle prøvd den:) Men tror ikke det blir før den er den eneste som står igjen på ønskelisten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, ditt svar er vel et av de mest vanlige svarene på en slik forespørsel. Synd at det ble slik. Når det gjelder Skråninga så kunne ikke den vært skrevet på noe annet mål enn nynorsk. Jeg ser av boksamlingen din at du liker krim. Frode Gryttens bok "Flytande bjørn" kunne kanskje vært noe for deg. Så får du lest nynorsk i en genre du liker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Selvfølgelig kunne Skråninga vært skrevet på bokmål! Den kunne sikkert vært skrevet på svensk eller finsk også, for den saks skyld.

Nå er den imidlertid skrevet på nynorsk, og for meg gjør ikke det boka verken bedre eller dårligere. At den er godt skrevet, trekker derimot naturligvis opp...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tidligere tenkte jeg som deg, ingen bøker på nynorsk. Har heldigvis endret innstilling. Alternativt ville jeg gått glipp av Skråninga. Velger du lydbokversjonen er den fantastisk bra innlest.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

GroBeathe Solbergingar hErlend Rødal VikhagenAnniken RøilTonesen81Eileen BørresenAnniken LLine DahleBerit B LieToveRandiASaraReidar SolbergReidun SvensliEvaMaren Hjelle CurrieLailaTheaHanne MidtsundJarmo LarsenJane Foss HaugenHildeTorill Elisabeth RevheimErika NLibraritas vFrode Øglænd  MalminRufsetufsaIdaWencheSynnøve H HoelLisbeth Kingsrud KvistenCtinaDanielHilde Merete GjessingLaila StenbrendenPilarisKjerstiMonica StubkjærLene AndresenYlva