Etter det jeg har hørt til nå om innholdet sier jeg nei takk til en bok som denne.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Som ung journalist ble Hotchner kjent med Ernest Hemingway, og traff han for første gang på Cuba i 1948. Det utviklet seg et proffesjonell, og ikke minst et personlig vennskap mellom de helt fram til Hemingways død 2 juli 1961, og det er dette Hochner skriver om i denne boka.
"Frem av boken stiger et varmt, levende menneske, mannen Hemingway, skildret med respekt og ærbødig beundring" skriver bl.a. Ebba Haslund.
Det skal være visst den gjør, det har vært en fornøyelse å lese boka, og Hotchner var en av de som fikk lov til å kalle han "Papa Hemingway.
Hemingway tjenestegjorde som ambulansesjåfør, og ble alvorlig såret ved fronten i Italia under 1. verdenskrig, og han tilbrakte også lengre tid i Spania under borgerkrigen. Han ble også alvorlig kvestet i en flyulykke i Afrika og i en krattbrann. Sine skader slet han med hele livet ut.
Hotchner var med på mange av hans reiser og til hans bosteder bl.a på Cuba og steder i USA og på reiser i Europa. Han ble tatt med på tyrefekting som var en av lidenskapene til Papa, ja de opplevde mye og mangt sammen. Papa var en gavmild og gjestfri, og hadde mange gode venner i mange land. Slutten på livet ble vanskelig for Papa, men her var også Hochner en av de som var nær ham helt fram til hans bortgang.
Han ble tildelt Nobel-prisen i litteratur i 1954 for "Den gamle mannen og havet", men valgte å ikke reise for å hente prisen.
Ble virkelig inspirert til å lese flere av bøkene til Ernest Hemingway.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

«Festningi»

Skulde gjort -
denne festningi uppe i fjellsida
med utsyn yver
slagmarki.
Utakande.
Allvitande.
Trygg.

Armingane på sletta prøver hjelpa seg
so godt dei kan, - kryp i myrsøkk
og høgt gras, dukkar, skyt,
gjer framstøytar,
kjem frå kvarandre
i røyk og eld -
vert påtekne attantil,
tek i miss av fiende
og ven.

Skulde gjort -
Festningi veit det.
Dei framsynte
og ørneøygde.
Etterpå.

Olav H. Hauge, frå Dropar i austavind

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Debatt om boka kl. 21.30 på NRK1 i kveld.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En gang ringte han fordi han var redd for at TV-kommentatorens artikkel som nettopp var blitt offentliggjort i Esquire, kanskje kunne få redaktøren av Life til å tro at han (Ernest) hadde gitt fra seg stoff som rettelig tilkom Life. Han sa at siden han hadde fått ti tusen dollar i forskudd, hadde de rett til å vente at han ville beskytte deres stoff, og han bad meg ringe redaktøren i Life, og forklare at kommentatoren var en av disse typene som kommer til lunch og stapper lommene sin med vertens tanker og idèer i stedet for med hans sølvtøy.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Ernest reiste ikke til Stockholm for å ta imot Nobelprisen personlig. Han gav som grunn at han ikke var frisk nok til det etter skadene han hadde pådratt seg under flyulykken og krattbrannen i Afrika. Men selv om han hadde vært frisk som en fisk, tviler jeg på at han ville reist. Ernest hadde opptrådt for offentligheten bare noen få ganger i sitt liv. Han var sjenert, og han var full av hat og forakt for slike klesplagg som kjole og hvitt og smoking. "Jeg kunne kanskje strekke meg til å gå med undertøy", betrodde han meg en gang - men så vidt jeg vet, gjorde han aldri det.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Bygdabøygen såg eg sidan
i mang ein form
god som engel
og sleip som orm :
Stundom einsleg som nadarear,
og brått i flokk som fariseer.
Utanfrå kom han inn og takka
for seinast og sist
tøyg og turlærd og seminarist

Stundom bar han ein kross
og stundom sverdet ved sida.
Han song om fagraste framtidslandet
og levde langt inn i gamletida.
Han heiste faner i storm og sol
og ottast fylgjet som bar han fram.
Han nekta etter at hanen gol
og beit av hovudet av spott og skam

Frå diktet Bygdabøygen. Tor Jonsson, 1946

Godt sagt! (2) Varsle Svar

-Hva tror du Agnar Mykle opplevde som den største påkjenningen under selve saken?
-Jeg tror nok det var å stå der og lese opp i time etter time. Da orket jeg ikke å være til stede. Men han leste. Jeg syntes det var tortur å pålegge ham det. Han gråt da han var ferdig, fortalte han efterpå. Og det var dødsstille i salen. Han følte det slik at hans innerste ble utlevert.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Alle forfattere bør gifte seg. Men ingen bør gifte seg med en forfatter.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette var en av de første drabantbyene i Oslo med toetasjes rekkehus, og her hadde det vært byplanleggere på ferde. De ville gjerne plassere noen raringer innimellom, som sånne fargeklatter. André Bjerke var plassert ett sted der ute, Jens Bjørneboe et annet og Ernst Sørensen et tredje. Vi kom også dit ut for å være med og blomstre litt mellom alle bankfunksjonærene.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hva er det som rimer i oktober?

Jeg tenker ikke på duggen
Jeg tenker ikke på vannet
Ikke på luften
Ikke på gresset
Ikke på lyktestolpene
eller jernbanesviller

Jeg tenker på deg

Det er du som rimer gjess med gress
sinober med oktober
en morgen med frost

Forfatter: Gro Dahle
Utgitt: Fra samlingen «Regnværsgåter», Cappelen 1994

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Nå har jeg hatt en lesesperre i en veldig lang tid. I dag mottok jeg "Mannen og havet" av Ragnar Kvam jr. Det er det første bindet av 3 - det siste bindet kom ut i år. Neste år er det 100 år siden Thor Heyerdahl ble født. I og med at boken ble utgitt i 2005 er den ikke i salg på noen netthandel (tror jeg). Jeg kjøpte den på qxl.no for kr 63 og mottok den i dag. Grunnen er at jeg allerede har 2 bind og den gang var jeg ikke klar over at første bind i serien allerede var utgitt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Artig :) jeg har søkt på amerikanske forfattere som har lagt handlingen i romanene sine til 1920- og 30-tallet, da var Sinclair Lewis en av de som dukket opp. Hadde ikke hørt om ham jeg heller.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har sett innom bloggen din :)
Du har rett i at dette er bok nr. to, men bok nr. 3 i den tiltenkte trilogien om Ask Burlefot kom aldri. Jeg vil absolutt anbefale deg å lese Lasso rundt fru Luna, som etter min mening er enda bedre enn denne. Den bidrar også til å gi litt bedre forståelse av det som skjer i Sangen om den røde rubin.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Løv

Jeg saa det ivaar
som en svulmende Knop.
Jeg saa det, da Solstraalen
lukked det op.
Jeg saa det isommer,
mens Maaltrosten sang.
Jeg saa det ihøst,
da det visnende hang.
Jeg saa det idag
som det gulnede Blad
at dale mod Jord,
medens Høstvinden kvad.
Lad falde! Lad dækkes
af Rimfrost og Sne!
— Lad falde, lad falde!
— — Det maatte jo ske!

Viser og kvad av Per Sivle

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det går an å låne den på biblioteket. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det ser ut som bokbua.no har den. Bestillingsnr. 11165, kr 75,-

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg lastet ned den og tre til av Sinclair Lewis til den nette sum av 16,- på iTunes. Han skriver godt og med så mye humor at jeg ble fullstendig sjarmert.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

In fact there was but one thing wrong with the Babbitt house: It was not a home.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Mrs. Babbitt's dressing-table with toilet-articles of almost solid silver, the plain twin beds, between them a small table holding a standard electric bedside lamp, a glass for water, and a standard bedside book with colored illustrations – what particular book it was cannot be ascertained, since no one had ever opened it.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Alice NordliBenedikteBjørg Marit TinholtGro-Anita RoenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudFrisk NordvestMaikenTorill RevheimEileen BørresenBeathe SolbergStine SevilhaugAnne-Stine Ruud HusevågHarald KMonika SvarstadEivind  VaksvikLailaKristin SpalderElisabeth SveeSynnøve H HoelMorten JensenBjørg L.Tore HalsaEirin EftevandIngeborgVannflaskeLilith NagelReidun SvensliHeidi BBTone SundlandSigrid Blytt TøsdalIngunnJOdd HebækPiippokattaHege HopenSissel ElisabethDemeterKirsten LundVegardNinaLisbeth Kingsrud Kvisten